bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pravda o Melody Brownovej

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pravda o Melody Brownovej

Keď mala Melody Brownová deväť rokov, rodine zhorel dom a s ním aj všetky hračky, fotografie, šaty a staré vianočné pohľadnice. Požiar však nezničil len jej osobné predmety, pripravil ju aj o spomienky. Melody Brownová si nepamätala nič, čo sa odohralo pred jej deviatymi narodeninami.
Teraz tridsaťtriročná Melody žije v malom byte uprostred Londýna spolu so sedemnásťročným synom. Pre oboch vytvorila pekný život a nič na ňom nemieni meniť.
Jedného dňa sa jej však prihodí niečo nezvyčajné. Prijme pozvanie na rande, prvé po ôsmich rokoch, a navštívi predstavenie slávneho hypnotizéra. Zrazu upadne do mdlôb, a keď sa preberie, zistí, že pamäť sa jej vracia. Spočiatku pre ňu nové spomienky nič neznamenajú, no pomaly, deň za dňom, ich v duchu spája a vynára sa skutočný príbeh jej detstva. Lenže s každou záhadou, ktorú vyrieši, sa objaví ďalšia, a každá otázka, na ktorú nájde odpoveď, vyvolá nasledujúcu. Melody už začína pochybovať, či si vôbec niekedy úplne poskladá svoju minulosť...

Z anglického originálu The Truth About Melody Browne (Arrow Books, Londýn 2010) preložila Mária Kočanová.

Detaily o knihe

Názov: Pravda o Melody Brownovej

Originálny názov: The truth about Melody Browne

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

super kniha (k.pipasova, 21.3.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si kúpila vo výpredaji a veru neľutujem. Od prvej strany ma pohltila a stále viac a viac som bola zvedáva čo sa udialo tejto mladej žienke. kniha je pútavá, smutná, ale aj dá sa povedať, že so šťastným koncom a hlavne s tými, ktorí ju ľúbia. Pri čítaní sa mi v niektorých častiach nahrnuli slzy do očí..zimomriavky..samozrejme som bola aj nahnevaná na jej mamu... odporúčam prečítať, kniha nie je na zahodenie.zaujímavý príbeh mladej ženy, ktorej sa pomally vracajú spomienky o ktoré prišla...

Skvelé (Sisa, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nemám rada romány, nečítam romány, ale na túto som sa doslova nechala nahovoriť a neľutujem! Postupne som s Melody odhaľovala jej smutnú minulosť, jej detstvo s nešťastnou matkou. Ako jedna nešťastná príhoda zničila život šťastnej rodiny. Veľmi smutný a krásny príbeh. Myslím, že si tu každý príde na svoje. Odporúčam

Odporúčam (Nikola Hamarová, 28.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa mi od Lisy Jewellovej páčila asi najviac. Mám rada knihy, kde sa striedajú časové pásma a človek sa dozvie, aké udalosti viedli k tomu, čo je v prítomnosti. Ale po troške, s trochou tajomna, aby túžil čítať stále ďalej a ďalej. Hlavnou hrdinkou knihy je Melody a teda sa strieda prítomnosť, kedy je z nej už dospelá žena a minulosť, kedy je len malé dievčatko. Kniha je z väčšej časti písaná z pohľadu malého dievčatka, ako ono chápe rôzne udalosti, ale to vôbec nie je na škodu. Je až dojemné, ako si dieťa vysvetľuje niektoré veci, ako ich chápe, ako nechce byť na príťaž, aby nepridávala rodičom viac starostí. Neuveriteľné, aká je už v útlom veku hlavná hrdinka rozumná. Kniha vám nedovolí prestať čítať, chcete sa dozvedieť, ako tento zamotaný príbeh, a hlavne neľahký osud Melody dopadne. Kniha je písaná naozaj pútavo, určite ju odporúčam.

Životný príbeh (Marika, 5.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Spočiatku mi na tejto knihe vadilo to ako autorka strieda časová obdobia niekedy sa mi totiž prítomnosť a minulosť zlievala a nevedela som nájsť prepojenia v príbehu ale po pár stranách som si zvykla a bolo to skvelé stále som čakala čo bude ďalej. Je to príbeh už dospelej Melody ktorá mala neľahké detstvo na ktoré si doteraz nepamätala ale počas celej knihy sa odhaľujú nové skutočnosti. Príbeh je o sile malého dievčatka ktorým Melody bola a o tom že sa vždy oplatí snívať a dúfať v lepší zajtrajšok :)

Boj za lepší svet :-) (Petra, 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma zaujala jednak anotáciou, jednak autorkou, keďže som už od nej prečítala pár skutočne vydarených kníh. Priznám sa, že zo začiatku som v deji mala mierny chaos, nakoľko autorka strieda časové roviny, a keď som sa dostala zo súčasnosti opäť do minulosti, netušila som, aké udalosti boli opísané predtým, netušila som nadväznosť. Postupne som sa však do príbehu čoraz viac dostávala a pristihla som sa pritom, že ma to baví, že som nedočkavá po ďalších odhaleniach. Aj keď sa mi život Melody zdal pomerne komplikovaný, myslím si, že napriek tomu to dievčatko znášalo statočne, usilovalo sa byť pokojné, nechcelo byť na obtiaž, chcela len, aby ju rodina chápala a bola pre nich dôležitá. Svojou detskou naivitou a poslušnosťou si ma načisto získala. Pretože mi každým skutkom dokazovala, že nie je dôležité byť milovaný, ale milovať, brať všetko pozitívne, neodsudzovať ľudí napriek rečiam ich okolia. Je obdivuhodné, ako láska Melody k jej blížnym pretrvávala napriek ich zrade, nedostatku času, vlastným záujmom a starostiam. Zápletky v tejto knihe sú skutočne dobre premyslené, často vás nútia udalosti si zrekapitulovať a je možné povedať, že práve v tom je čaro knihy, neustále sa ňou v myšlienkach zaoberáte, špekulujete, snažíte sa predvídať, čo sa stane ďalej. Hoci je prevažná časť diela písaná z pohľadu dieťaťa,vôbec to nie je na škodu, ale dá sa povedať, že práve tam nájdete ten komický prvok, lebo Melody chápe udalosti po svojom, tak, ako to k detskému veku patrí, hoci vy vidíte tú smutnú pravdu, ako to je naozaj. A vy si zrazu poviete: Prečo by sme aj my dospelí nemohli brať všetko z tej lepšej stránky? Prečo nežiť vo svojom svete a neskúsiť byť milý napriek tomu, že ľudia sú nevľúdni? Táto kniha mi veľa dala. Aj keď mnohí teraz pokrútia hlavou, pretože za anotáciou nevidia nič na premýšľanie, no zaručujem vám, že keď sa do deja začítate, začnete zmýšľať podobne ako ja. Srdcom.

Skvelé čítanie (Eliška Petríková, 15.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Knižka mi prišla pred necelými dvomi týždňami, prečítala som ju za dva dni, bola som veľmi zvedavá, čo všetko sa Melody o svojej minulosti dozvie :)
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

V ten deň, keď Ken odviezol Melody do Londýna na stretnutie s novou sestričkou, sa vrátili domov o ôsmej večer. Keď sa blížili k pobrežiu, nad morom zapadalo broskyňové, strieborno zlaté októbrové slnko. Na obzore sa od pobrežia pomaly vzďaľovala výletná loď vysvietená znútra ako lampáš. Prefrčali po nábreží, popri blikajúcom neóne nad prázdnymi arkádami obchodov s rybami páchnucimi octom a popri cukríkovo sladkých obchodoch so suvenírmi. Zaparkovali pred Morelliho zmrzlinárňou.
„Dáš si zmrzlinový pohár?“ navrhol Ken, keď si zložil prilbu.
„Čože, teraz?“ začudovala sa Melody.
„Prečo nie?“
„Mame sme povedali, že budeme doma do ôsmej.“
„Tak jej povieme, že bola hustá premávka. Tak dáš si zmrzlinu?“
Melody cez dvere nazerala do pastelovej fantázie v miestnosti, zahľadela sa na šťastné hlúčiky sediace v lososovoružových boxoch, dlhé lyžičky ponorené do obrovských čiaš so zmrzlinou. Za posledný rok videla zmrzlináreň z diaľky často, ale mama jej zakaždým povedala, že taký prepych, ako je zmrzlina, si nemôžu dovoliť.
„Pozývam ťa,“ vyhlásil Ken, akoby jej čítal myšlienky.
Keď vchádzali dnu, pripadala si ako iný človek. Nečakala, že po zotmení navštívi zmrzlináreň s príjemným mužom s motocyklovou prilbou v ruke. Také niečo by predpokladala o Charlotte.
Objednala si jahodový pohár, Ken vanilkový s čokoládovou polevou a kávu. Keď si zložil prilbu, rozstrapatili sa mu vlasy, líca mal vyfúkané od jesenného vetra.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x