bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Náš nešťastný vesmír

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Náš nešťastný vesmír

Môže vám príbeh zachrániť život?
Meg je spisovateľka žánrovej literatúry, popri tom recenzuje knihy pre miestne noviny a vedie kurzy pre nájomných spisovateľov. Žije v nepríjemnom vlhkom dome v Dartmouthe s večne deprimovaným, nezamestnaným Christopherom. Čiastočné uspokojenie nachádza v dlhých rozhovoroch s priateľmi, no po hádke s Vi sa cíti veľmi osamelá a stratená. Vďaka knihe, ktorú omylom recenzovala, sa zoznámi s koncepciou večného života. Tá ju však nenapĺňa nádejou, naopak, je pre ňu morou. Ocitá sa v labyrinte myšlienok a úvah o zmysle života, vesmíru, literatúry... V zúfalstve poprosí o pomoc more a, akoby zázrakom, krátko nato ju zmluva s televíziou vyslobodí z bezvýchodiskovej situácie. Pre Meg, ktorá sa medzitým nečakane zamiluje do omnoho staršieho muža, sa otvoria nové možnosti: môže si prenajať dom na pláži, venovať sa vlastnému románu, ktorý roky nemohla dokončiť, koníčkom, môže sa pokúsiť o nový vzťah.

Náš nešťastný vesmír je vtipný, vzrušujúci román plný zaujímavých myšlienok, ktorý rozpráva o tom, ako vznikajú a rozpadajú sa vzťahy a ako vám príbeh môže zachrániť život.

Z anglického originálu Tragic Universe (Canongate Books, Edinburgh 2010) preložila Dana Brenčičová.

Detaily o knihe

Názov: Náš nešťastný vesmír

Originálny názov: Our tragic universe

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Náš nešťastný vesmír (Milan Kožár, 5.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha v podstate ani nemá príbeh, ktorý by sa dal porozprávať ale Scarlett Thomasová má na takéto knihy talent. Postavy sú reálne, sympatické. Autorka dokáže skvelým spôsobom podať veľa faktov a myšlienok vhodných na zamyslenie. Páči sa mi nenápadná súvislosť s autorkynimi predošlými knihami, ktoré tiež odporúčam.

Zaujímavé a zároveň príjemné čítanie (Tatiana Ambrušová, 14.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha má veľmi jednoduchý dej z bežného života so zopár zápletkami, ale rozhovory účastníkov príbehu sú niekedy veľmi inšpirujúce a stoja za zamyslenie. Zistila som napríklad, čo je to nocebo efekt :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Nakoniec som sa zaviezla s B na Slapton Sands, stála som na štrkovitej pláži a rozmýšľala, aké by to bolo vojsť do plytkého modrého mora a nikdy z neho nevyjsť. Samozrejme, že som doň nevošla. Namiesto toho som hľadela na zem a uvažovala o tom, že aj keď štrkom hýbeme, zostane vždy len štrkom.
Stála som na brehu, dívala sa na lámajúce sa vlny a povedala som: „Pomôž mi,“ a ticho som dodala: „prosím“. Pri tom prosení sa mi tlačili slzy do očí. Ale more mlčalo, iba šplechlo ku mne ešte viac vĺn. Tak som zodvihla niekoľko veľkých kameňov a predstavila si, že každý z nich zhmotňuje jeden z mojich problémov. Hádku s Vi. Trvalý nedostatok peňazí. Christopherovo zúfalstvo. Moju beznádej. Vlhký dom. Môj román. Sex. Mohla som v tom pokračovať, ale mala som pocit, že tu by som mala prestať. Potom som hodila tie kamene do mora, ale vôbec som nemala pocit, že som ich odhodila, akosi ma to ťahalo za nimi. Keby som ich nasledovala, cítil by sa Christopher na mojom pohrebe trápne? Bol by nekrológ?

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x