bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Opátstvo Northanger

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:248
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:55

Lepšia cena: 10,88 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,14 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,95 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,49 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Opátstvo Northanger

Módne kúpeľné mestečko Bath pred dvesto rokmi: sem si chodili anglickí otcovia liečiť v horúcich prameňoch kĺby trápené dnou a spolu s manželkami uvádzať dcéry do spoločnosti s cieľom upútať záujem vyhliadnutých ženíchov. Hrdinky príbehu, úprimná, naivná mladučká Catherine a jej prefíkaná priateľka Isabella, si toto svoje poslanie spestrujú čítaním v tých časoch veľmi obľúbených hororových gotických románov a ich rekvizity vidia na každom kroku. Takáto situácia dáva Jane Austen výbornú príležitosť rozohrať svoj typický zmysel pre humor a ironický vtip.

Detaily o knihe

Názov: Opátstvo Northanger

Objednávací kód NA321151

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Opátstvo Northanger (Evita, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám rada Jane Austenovú, rovnako ako anglický vidiek v prvej polovici 19. storočia. Keďže autorka píše o období, v ktorom osobne žila, rovnako ako píše o ľuďoch a ich charakterových črtách a zvyklostiach z tých čias, tak podáva realistický obraz odľahčený humorom jej vlastným. No a práve z dôvodu, že v tej dobe skutočne žila, mi jej opisy a dejové línie románov neprídu také naivné. Knihu Opátstvo Northanger som sa rozhodla prečítať na mojom domácom gauči, kde sa cítim najpohodlnejšie. Dej románu sa odohráva na anglickom vidieku a z časti aj v Bathe, rovnako ako v sídle Northanger (niekdajšie opátstvo). Hlavnou hrdinkou je mladá dáma Cathrine, ktorá miluje čítanie kníh vďaka čomu má bujnú predstavivosť. Svoj voľný čas trávi s rodinou až do chvíle, keď ju teta s ujom pozvú na výlet do Bathu. Tam sa spozná s očarujúcim mladíkom pánom Henrym Tilneym a jeho nemenej milou sestrou.... Keďže som prečítala aj iné romány od Jane A., tak ma ničím táto kniha neprekvapila. Ale aj napriek tomu sa vždy pozastavujem ako humorne autorka dokázala stvárniť ľudské vlastnosti ako pýcha, márnomyseľnosť, ale aj úprimnosť, lásku apod. Kniha je fajn, určite odporúčam :)

Skvelé (Maťa Straková, 14.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola moja druhá kniha od Jane Austenovej. Jej Pýchu a predsudok zbožňujem a tak som si od nej chcela prečítať aj nejaké ďalšie knihy. V knižnici som v podstate náhodne siahla po tejto. Anotácia znela skvelo a lákavo a ja som sa na knihu veľmi tešila. V prvom rade musím povedať, že vždy sa mi hrozne páčilo to obdobie, kde sa tieto romány odohrávajú. Je také príjemnejšie. Ľudia sú tam celkovo šťastnejší a nie sú také svine ako tu. Poväčšine. Každopádne to bolo skvelé obdobie a ja by som tam veľmi rada žila. Proste je fascinujúce. Catherine som si obľúbila hneď. Vrámci možností bola inteligentná a sympatická. Navyše taká nevinná a naivná, ale bolo to skôr milé a vtipné ako otravné. A svojou rozsiahlou fantáziou mi pripomínala Annu zo zeleného domu, čo je pre ňu ďalšie plus. John Thorpe sa mi nepáčil vôbec. Bol to arogantný, sebecký chválenkár (taký Gildroy Lockhart devätnásteho storočia :D). Zato pán Tilney bol veľmi milý a páčil sa mi od začiatku, hoci pánovi Darcymu nesiahal ani po päty. Darcy je Darcy skrátka. Nuž, v takýchto románoch mám tuším úplne iné merítka na skvelých chlapov, než v young adultkách :D Isabelle sa mi spočiatku tiež celkom páčila, ale potom mi začala vadiť čím ďalej, tým viac. Hnusná manipulatívna mrcha. James bol tiež veľmi sympatický a generál Tinley za veľa nestál. Hoci on si bezpochyby myslel opak. Kniha bola rozdelená na dve časti. Prvá sa odohrávala v Bathe, kde Catherine spoznávala život plný bálov, spoznala Isabellu, s ktorou si okamžite sadli a zoznámila sa so šarmantným pánom Tilneym. V druhej časti bola pozvaná na Opátstvo Northanger a dej sa odohrával tam. Kniha bola perfektná a čítanie som si užila. Austenovej knihy odporúčam, sama musím prečítať všetky ak sa bude dať. Sú perfektne nepísané, človek si pri nich oddýchne, zasníva sa a celkovo sú veľmi príjemné, oddychové a dokonalé, no. Táto kniha sa mi páčila od prvej stránky a ani na chvíľku som sa nenudila. Austenová mala nadprirodzenú schopnosť písať skvelé diela, čo ukázala aj pri tomto :) Ak ste od nej ešte nič nečítali, rozhodne by ste to mali napraviť. A začať môžete napríklad aj touto krásnou milou knižkou. Určite si musím niekedy pozrieť filmové spracovanie. A ja nemôžem inak, než knižke dať plné hodnotenie.

krásna. (Simonka Bartošová, 13.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skutočne skvostná kniha, aj keď som o nej donedávna ešte netušila, včera som ju objavila v našej knižnici a v momente som po nej siahla, keďže milujem diela tejto autorky... Ako prvé oceňujem originálny námet, ktorý postavil do kontrastu dva rozdielne štýly tvorby. Austenová má schopnosť vtiahnuť čitateľa do príbehu, a svojimi vtipnými postrehmi z každodenného života dokáže vyčariť úsmev na tvári naozaj čitateľom rôznych vekových skupín, aj keď uznávam, že tento žáner nemusí byť zaujímavý pre každého (čo je podľa mojho názoru veľká škoda). Jej diela odporúčam naozaj každému, kto si rád prečíta o starých domoch obrastených ružami, o spôsoboch a myslení anglickej spoločnosti a takisto môžem skonštatovať, že jej knihy, sa právom stali klenotmi (nielen) anglickej literatúry...

Skvelá kniha (Lenka, 7.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Opátstvo Northanger považujem za veľmi vydarenú knihu. Preto ma aj prekvapilo, že veľa čitateľov ju hodnotí ako najslabšiu z diel Jane Austen. U mňa je to práve naopak, po neprekonateľnom diele Pýcha a predsudok najčastejšie siaham práve po tejto knihe :) Nechýba jej humor a romantika. Hl. hrdinka je odlišná ako v ostatných knihách od Austenovej. Catherine má trochu bujnú predstavivosť a vidí strašidlá aj tam kde nie sú. Našťastie pre ňu všetko dobre skončí a dočkáme sa happyendu :) Ak ste ju ešte nečítali odporúčam po nej siahnuť a je už len na vás či sa pridáte na stranu tých, ktorí ju považujú za najhoršiu, alebo si ju naopak ako ja obľúbite :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x