bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čierny dážď

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čierny dážď

Pracovníčka vládnej organizácie Danielle Laidlawová vedie výpravu do hlbín Amazónie v úsilí nájsť legendárne mayské mesto. Na výprave ju sprevádza renomovaný univerzitný profesor a chráni ju žoldnier Hawker. Členovia výpravy nevedia, že pred nimi už bola v tých končinách iná výprava a zmizla z povrchu zemského. Nevedia ani to, že poklad, ktorý hľadajú, nie sú len mayské artefakty, ale môže ísť o fyzikálny objav, ktorý by mohol zmeniť svet. Skupinu sa pokúsi zlikvidovať nemilosrdný miliardár, no výhražné posolstvá im vysiela aj domorodý kmeň Chollokvanov a okrem toho ich prenasleduje skrytý nepriateľ, ktorý po sebe zanecháva roztrhané telá. Členovia skupiny sa zúfalo usilujú nájsť spojenie medzi smrteľnou realitou mayskej legendy, kmeňom nomádov a desivým tajomstvom pochovaným v starých ruinách. Nájdu práve oni dôkazy o tom, že starý mayský spis sa zakladal na pravde?

Z anglického originálu The Black Rain (Little Brown, London 2010) preložila Tamara Chovanová.

 

Detaily o knihe

Názov: Čierny dážď

Originálny názov: Black Rain

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vtiahne ťa do deja, ale už ťa nepustí, pretože... (Jana, 25.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je riadne dynamicky napísaná a veľmi pútavá. Nemohla som sa od nej odtrhnúť a prečítala som ju za 3 dni. Milujem knihy, pri ktorých sa cítim, ako keby som bola ja hlavnou hrdinkou a toto je jedna požiadavka, ktorá u mňa musí byť na prvom mieste - hneď zaujať a vtiahnuť do deja. Čo viac dodať, milovníci vynikajúcich príbehov určite musia siahnuť po uvedenej knihe.

história kombinovaná so scifi? (Emily, 11.3.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Áno, kniha veľmi rýchlo vtiahne do deja, je akčná a drži v napätí od začiatku do konca. Ak sa vám páčil Jusrký park, bude sa aj toto...

dobrodružstvo, napätie, strach (Jajo, 20.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už dávno sa mi nestalo, aby som knihu s pomerne málo stranami čítala tri dni. Väčšinou to zvládam za oveľa kratší čas. Rada čítam o Mayoch, dobrodružných výpravách, tak som sa do knihy pustila. Priznám sa, viac krát som knihu odložila, pretože je kniha tak skvelo napísaná, že som sa cítila, akoby som tam bola. A mam z nej strach. Už tretiu noc sa mi sníva, ako ma nejaké tajomné stvorenie ťahá po lese. Ale vždy po knihe siahnem znova, chcem vedieť ako skončí. Ako dopadne výprava, ktorá je v pralese a vstúpila do zakázanej zóny? Nájdu, čo hľadajú? Prežijú vôbec? Kniha je plná záhad, a musím priznať, aj keď mám niekedy strach knihu otvoriť , dočítam ju.

dobrodružstvo, napätie, strach (Jajo, 21.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
tak dočítané s malinkou dušičkou, strach ostal aj ku koncu knihy. Máloktorá kniha čo som doteraz čítala, je takto napísaná. Klobúk dole pred pánom Brownom, dokázal neuveriteľne opísať príšerky z pralesa.... vážne odporúčam prečítať

Napínavé čítanie (Sapfo, 27.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Milujem knihy, ktoré vtiahnu do deja tak náruživo, že sa neviem dočkať, kedy si k nej sadnem.A táto ma naozaj nesklamala. Preto som si ju zobrala na dovolenku a čítala non stop. :-) Kto má rád dobrodružné pátranie s kvapkou tajomna a múdra dávnych čias okorenených neočakávanými rozuzleniami...to je tá pravá kniha pre Vás. Krásne čítanie.

super kniha (Niki, 25.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nemám rada témy konca sveta, veď ich tu bolo už toľko, že človek, aj keď nie je až taký starý, ich už zažil viac ako dosť. Aj preto som pristupovala k tejto knižke trošku rezervovane, ale už po pár stránkach ma vtiahla do deja a nedala mi pokoj, kým som ju celú neprečítala. Výprava na čele s Danielle, pracovníčkou vládnej organizácie, sa pokúša nájsť v Amazónii legendárne mayské mesto a nejaké spojenie medzi kmeňom normádov, tajomstvom uloženým v starých ruinách a záhadnou mayskou legendou. Zaujímavé je, že legendy, ktoré sa v knihe spomínajú pochádzajú z reálneho mayského spisu Popol Vuh. Ja som sa dozvedela mnoho nového o ponímaní sveta a stvorení sveta a ľudstva podľa Mayov. V knihe je spomenuté čo to aj o očakávanom konci sveta. Fakt zaujímavé je protikladné spojenie poznatkov a fyzikálnych záhad tajomnej archeológie s chamtivosťou a nenásytnosťou súčasného miliardára. A obdivuhodné je úsilie hlavných hrdinov zachrániť svet a urobiť ho bezpečným. Fakt dobré, odporúčam.

Čítam a je to super (Zdena Uríčková, 22.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Celkom ma zaujal popis, vyzeralo to pútavo a aj sa to začalo dynamkicky, napínavo, akčne. Hneď od prvých stránok to vtiahne, celkom rýchlo som sa stotožnil s hlavnou hrdinkou Danielle. Je tam aj kus tajomna v podobe neidentifikovateľnej príšery, ktorá doslova mrzačí a zabíja ľudí. Poprepletané históriou, majskou legendou - páči sa mi to a už sa v práci vždy teším, keď prídem domov a začítam sa:-) Ak to bude takto pokračovať, rozhodne môžem odporúčať celú knihu, vážne.

zvedavost (Silvia, 20.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
na tuto knihu som zvedavá, precital ju už niekto?
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Pokiaľ ide o studenú fúziu, stále zostáva záhadou. Ten pojem sa stal svojím spôsobom vedeckým upírom, ktorý vytrvalo vstáva z mŕtvych. Po tom, čo ho v roku 1989 označili za blud, v deväťdesiatych rokoch 20. storočia zaznamenal návrat, keď sa do výskumu pustili spojenými silami špekulanti a vedci.
Ale ten pojem stále žije. Výskumu sa teraz venujú uznávané laboratóriá a znova hlásia nadbytočnú energiu, neutróny, ba dokonca aj stopovú hladinu trícia, čo môže súvisieť iba s istým typom jadrovej reakcie. Dokonca aj tí, ktorí to považujú za mrhanie času, sú ochotní pozrieť sa na výsledky, prv ako ho odsúdia.
Graham Brown

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x