bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Južné svetlá

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 17.04.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Južné svetlá

Uplynulo jedenásť rokov, odkedy Alexa Hamiltonová odišla z Juhu, aby unikla pred bolesťou, ktorú jej spôsobila zrada bývalého manžela, a krutosťou jeho prominentnej charlestonskej rodiny. Teraz, ako asistentka okresného prokurátora na Manhattane, sa konečne zbavuje svojich démonov, získava si meno úspešnej prokurátorky riešením závažných zločinov v meste a pritom sa snaží zvládnuť aj rolu rozvedenej matky sedemnásťročnej dcéry.
Ale všetko sa zmení, keď Alexe pridelia prípad sériového vraha Luka Quentina. Podrobne skúma množstvo súdnych dôkazov, až kým jej súkromný život neobrátia naruby výhražné listy. Sú adresované jej krásnej sedemnásťročnej dcére Savanne, ktorú od rozvodu vychováva sama. Alexa je presvedčená, že listy sú priveľmi nebezpečné na to, aby ich ignorovala. Nečakane musí urobiť svoje najťažšie rozhodnutie a poslať dcéru tam, kam, ako sa zaprisahala, sa už nikdy nevráti. Tam, kde sa jej manželstvo skončilo bolestným sklamaním. K bývalému manželovi, do sveta plného južanských tradícií, spomienok na zradu a neodolateľného čara mesta Charleston.
V majstrovsky vyrozprávanom príbehu autorka vytvára pozoruhodné kontrasty: od neutíchajúceho zmätku manhattanského trestného súdnictva po zvodnú noblesu Juhu, od zloby krutého zločinca po nežné puto medzi matkou a dcérou – a milujúcim otcom, ktorý prijme Savannu do svojho domu.

Z anglického originálu Southern Lights (Bantam Dell,
A Division of Random House, Inc., New York 2009) preložila Danuša Brenčičová.

Detaily o knihe

Názov: Južné svetlá

Originálny názov: Southern Lights

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Nečakala, že ho uvidí, ani že to ňou tak otrasie. Najviac ju šokovalo, že sa nezmenil, ani trochu. Vyzeral presne tak, ako keď bol jej manželom, a na okamih si dokonca musela pripomenúť, že už nie je. Akoby jej srdce a telo stále liplo na spomienkach, ktoré sa snažila v sebe zabiť. Jej duša si pamätala, jej koža si pamätala, srdce takisto, a teraz si spomenula, ako veľmi ho vtedy milovala a aké to bolo všetko bolestné. Ležala na posteli a rozmýšľala, či niektorí ľudia v človeku vyvolávajú stále tie isté city a rovnaké spomienky. Bez ohľadu na to, ako ich medzitým znenávidíte, čo všetko sa zmení, malá časť vášho ja si pamätá, aké to bolo krásne. Najhoršie na tom bolo, že vedela, že keby ho v ten večer stretla prvý raz, priťahoval by ju rovnako ako kedysi, oslnil by ju tým, ako neuveriteľne dobre vyzerá. Ťažko mu bolo odolať. A potom si pomaly spomenula, aké to všetko bolo hrozné, ako veľmi jej ublížil, aký bol slaboch a ako ním opovrhovala. Ale na zlomok sekundy si spomenula aj na všetko dobré a cítila k nemu to, čo kedysi. Ľutovala, že sa s ním stretla, no potom si uvedomila, že to bolo aj na niečo dobré. V konečnom dôsledku jej to pripomenulo, ako veľmi ho nenávidí a prečo.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x