bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sicílčan, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sicílčan, 2. vydanie

Po dvojročnom exile na Sicílii sa Michael Corleone, najmladší syn Krstného otca Vita Corleoneho v Amerike, vracia domov, odkiaľ musel ujsť pre vraždu vysokého dôstojníka, aby zaujal miesto korunného princa corleonovskej rodiny.
Na žiadosť svojho otca mal so sebou priviesť – za prísnych bezpečnostných opatrení – sicílskeho banditu Salvatora Giuliana, syna jeho priateľa. Útek mali dôkladne pripraviť s donom Crocem, „Dobrou dušou“ sicílskej mafie.
Salvatore Giuliano, zvaný Turi, bol milý, bezstarostný mládenec až do chvíle, keď pri pašovaní potravín pre svoju rodinu natrafil na karabinierov a v úsilí zachrániť sa pred väzením zastrelil veliteľa. Tým sa ocitol mimo zákona a jeho život dostáva nový rozmer. Začína sa anabáza banditu. Spolu so svojimi prívržencami a priateľmi sa skrýva vo vrchoch a prepadáva bohatých, aby následne obdarúval chudobných. Získava čoraz väčšie sympatie svojich rodákov, ale zároveň je čoraz odvážnejší a krutejší. Jeho počínanie pozorne sleduje miestna mafia, konkrétne jej hlavný predstaviteľ don Croce, ktorý ho chce získať na svoju stranu.
Turi vo svojej naivite a slabej skúsenosti s mocným vplyvom mafie ani najmenej nepochybuje, že koná len v záujme spravodlivosti a pomáha chudákom. Varovanie „priateľov Priateľov“, ako ich nazývali, neberie vážne a budúcnosť mu už píše osud.

Z anglického originálu The Sicilian (Linden Press/Simon and Schuster, New York 1984) preložila Magda Žáryová.

Detaily o knihe

Názov: Sicílčan, 2. vydanie

Originálny názov: The Sicilian

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Otazka (Katarina, 18.7.2016) Odpovedať

Co znamena prosim 2 vydanie ? Krstneho otca mam doma. Toto je pokracovanie ? Dakujem

otazka (bux.sk, 18.7.2016) Odpovedať

Dobrý deň, 2. vydanie knihy znamená, že kniha už bola raz vydaná ale sa vypredala a vydavateľ sa rozhodol zabezpečiť dotlač. Často takáto kniha vychádza napríklad s inou obálkou. V tomto prípade je však 2. vydanie zároveň aj pokračovaním pôvodného Krstného otca.

Perfektná (Patrícia H., 20.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Z knižky som nadšená. Fantastický príbeh z mafiánskeho prostredia.Hlavného hrdinu sa nedá neobľúbiť. A to prostredie nehovoriac. Odporúčam prečítať. Aj ja ju ešte niekoľkokrát určite prečítam

Knihu, ktorú by si mal každý prečítať (Zuzana Uškertová, 12.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som si kúpila už dávnejšie, lebo sa mi veľmi páčil Krstný otec, ale nikdy som nemala čas si ju prečítať až teraz počas vianočných sviatkov a bola super! Nemohla som sa od nej odtrhnúť, kniha má všetko, čo dobrá kniha má mať - napätie, dobrodružstvo, nepredvídateľný záver, obľúbených hrdinov, určite vzbudí aj sympatie k hrdinom, nejaké tie emócie... A veď to určite poznáte. :P Mne sa páčila viacej ako Krstný otec. Mafia, prostredie Sicílie, praktiky Ríma, boj cirkvi s mafiou. Kniha je nielen príjemným relaxom, ale aj poučným spestrením, takže sa pri nej aj niečo naučíte z histórie. Alebo si aspoň osviežite pamäť. :) Autor si zaslúži aspoň 10 hviezdičiek, tým, ktorí čítali Krstného otca o tom hovoriť nemusím a ostatným radím, aby dali knihe šancu. Určite neoľutujú. Ešte jedna rada na záver - čítajte, keď máte aspoň 3 dni voľna, lebo od knihy sa nebudete vedieť odtrhnúť, tak aby ste nezanedbávali vaše povinnosti. :)

vynikajuca kniha (Jarmila, 25.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dalsia z knih, ktore sa daju citat. mafia ma svoje zakony a tie sa musia dodrziavat. V opacnom pripade sa to skonci smrtou.

Skvelá kniha! (Jane, 14.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kto má rád napínavé príbehy s príchuťou mafie, komu sa páčil Krstný otec tak nech určite siahne aj po tejto knihe a neolutuje!

turi (Peter, 13.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
veľmi dobre napísaná kniha, ktorá má dynamický dej. Príbeh mladého chlapca, ktorý sa ocitne na druhej strane zákona. Zároveň príbeh inteligentného muža, ktorá sa snaží prežiť a uľahčiť život na skorumpovanej a skostnatenej Sicílii. Kniha konči realistický čo nemusí potešiť všetkých

super (Jozef, 20.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nečudujem sa, že všetky knihy tohto autora sú beznádejne vypredané. Nechýba mi ani Sicílčan.Splnil presne to,čo som od neho ocakaval.Porovnavat s Krstnym otcom by nebolo na mieste,lebo obe knihy sleduju ine pribehy.V Sicilčanovi vystupuje hrdina,ktoreho som si velmi oblubil-Turi Giuliano.Chcel pomoct chudobnemu Sicilskemu ludu,chcel aby Sicilia bola lepsim miestom pre zivot.Bohatym bral a chudobnym daval.Lud ho za to miloval a vrchnost nenavidela.No zivot je vrtkavy a to aj pre hrdinov.

mafia (Mário, 9.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krsný otec nie je to najlepšie čo američan talianského pôvodu Mario Puzo napísal. Možno je to najznámejšia autorova kniha, ale podľa mňa je Sicílčan to najlepšie čo sa mohlo s jeho pera zrodiť. Známe postavy idú mimo záber a začíname sledovať osudy dvoch ľudí: korunného princa mafie Michaela Corleoneho a mladého talianskeho "banditu" Turiho(Salvatora) Gullliana. Celý dej sa odohráva na Sicílii ,pradávnej kolíske mafie.Príbeh je dvojený. Jednou časťou je život a snaha Michaela odohrávajúca sa v prítomnosti a druhá je retrospektíva, v ktorej sledujeme Turiho život od mladosti, cez jeho transformáciu na partizána a vyvrheľa. Osudy dvoch mladíkov sa nakoniec spájajú a ukončujú najlepšie spracovaný dej knihy. Rozuzlenie je fakt smutné a možno vám spadne aj pár sĺz...

:-) (Katarína Merašická, 30.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako sa z milého, bezstarostného, oddaného a slušného chlapca Salvatora Giuliana stane sicílsky bandit. Stačí roztržka s karabiniermi a všetko sa zmení, dokonca získava taký vplyv, že si ho chce získať aj miestna mafia. To všetko a ešte viac nájdete v tejto úžasnej knihe.
Všetky komentáre (10)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x