bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Šialená záhrada

Vydavateľ: EURÓPA (Vydavateľstvo Európa, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:56

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,95 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Šialená záhrada

Výber zo spisovateľovej tvorby vyšiel v Nemecku v prestížnej hororovej edícii Knižnica domu Usherovcov (1953) a v Spojených štátoch mu po vydaní rozsiahlej zbierky Temná oblasť (1993) dali okamžite prídomky „poľský Poe“ a „poľský Lovecraft“.Tri z jeho príbehov sa dočkali aj filmového spracovania.
Literárne sa Grabińského tvorba napája z tradícií modernistickej psychologickej prózy. Autor bol fascinovaný fenoménmi psychopatológie, parapsychológiou i vtedajším revivalom okultných náuk, no predovšetkým vychádzal z tradície hororu a fantastiky 19. a začiatku 20. storočia.
V Grabińského poviedkach sa obvykle začnú hlavnému hrdinovi zjavovať tajuplné nevysvetliteľné úkazy, ktoré vo finále vedú k jeho záhube – či už fyzickej alebo k psychickej deštrukcii a šialenstvu. Často nie je úplne jasné, či sú tieto záhadné javy len halucináciou, alebo ide skutočne o niečo paranormálne. Materiálny a psychický svet sa v jeho dielach vzájomne prelínajú. Zlá psychická energia dokáže nakaziť miesto deja a prostredníctvom tajomných udalostí preniká do reality desivý „iný svet“.
Tieto hrôzostrašné príbehy ukazujú, že okolitý svet je nesmierne krehký a neustále vystavený riziku ohrozenia temnými silami zla. Hrôza číha na človeka v hlbinách jeho vlastnej duše, ale prichádza aj zvonka, spoza nášho sveta.

Detaily o knihe

Názov: Šialená záhrada

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Misteriózne hororové poviedky (Maja, 19.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Čítanie je to príjemné je tam 13 hororových poviedok. Čítala som ju pár dní po dušičkách kedže mi ju doniesla spolužiačka že by sa mi to mohlo páčiť pretože som blázon do fantasy. Pokiaľ ide o autora vôbec som doteraz o ňom nepočula ale po prečítaní knihy musím uznať že je fakt talentovaný pri čítaní som sa bála a tak to má byť pri čítaní dobre strašidelnej knižky je to lepšie ako si pozrieť nejaký horor lebo tu mi zaúčinkovala moja predstavivosť a namiesto toho aby som to videla v tv predstavila. Kniha je napísaná napínavo, záhadne a každý jedna z poviedok má niečo do seba...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x