bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Prebuď sa!

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.04.2024 03:48

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 4,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Prebuď sa!

Dospievajúce dievča z mesta dajú rodičia na prázdniny k tete na dedine – dostane sa do iného prostredia, prežije prázdninovú lásku či dvojnásobné očarenie. Autorka zdržanlivo, jemne a bez surovosti či hrubosti, na aké sme si v súčasnej próze už zvykli, opisuje príbeh, aký mohol zažiť ktokoľvek z jej generácie.
Pätnásťročná Táňa musí nedobrovoľne prežiť niekoľko prázdninových dní na vidieku. Napriek jej počiatočnému hnevu sa zdá, že to budú jej najlepšie prázdniny. Zoznámi sa s dvoma chlapcami, ktorí v nej vyvolajú citový zmätok a vďaka ktorým prežije prvé dotyky s rodiacou sa láskou. Tim a Marko sú celkom rozdielni, a predsa ich niečo spojí. Po nehode, ktorú Táňa prežije, ich spája starosť o jej zdravie, ale aj súperenie o jej náklonnosť. Ktorý z nich bude úspešný? Komu Táňa otvorí svoje srdce?

„Na to, aby vznikol román Prebuď sa!, som mala dva dôvody. Prvým je nostalgia za rokmi mladosti. V každej žene sa skrýva dievča, ktoré si spomína na roky svojho dospievania, na prvé lásky, citový zmätok, prebúdzanie sa do dospeláckeho sveta. Pre všetky dievčatá je to viac či menej bolestivý prerod, ktorý nás vytrhol z detskej nevinnosti. Druhým dôvodom je možnosť ponúknuť dnešným dievčatám alternatívu ku knihám a filmom z amerického prostredia, ktoré je nám cudzie. Dej môjho románu sa odohráva na slovenskom vidieku a jeho hrdinami sú naši mladí ľudia.“
D. P.

Dostupné verzie titulu

Prebuď sa! Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Prebuď sa!

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Odkazy

Hodnotenie čitateľov

Najromantickejšia :-) (Erika Chovanová, 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha bola začiatkom môjej závislosti ku knihám.:-) Som ju prečítala na jeden dych. Úplne super. Ako sa bojí toho čo ju čaká a nakoniec je úplne šťastná z ľudí, ktorých spoznala na vidieku.:-)

Teenagerský román (Katka, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Slušná zápletka, sympatické postavy, viera v skryté dobro v človeku, to všetko nájde čitateľ v tejto útlej, ale obsahovo sýtej knižke. Žiadny povrchný, komerčný príbeh. Toto je poctivá klasika v oblasti dievčenských románov. Neľutujem čas strávený jej čítaním. Odporúčam nielen násťročným, ale aj ich rodičom, ktorí ešte nezabudli na pocity, ktoré prežívali v období prvých lások. Začítate sa do tohto príbehu a v nose vás pošteklí vôňa trávy, lúčnych kvetov a leta. Autorka navodzuje atmosféru letných prázdnin veľmi pekne, s citom a presvedčivo. Príbeh a dialógy sa rozvíjajú pod jej perom utešene, nežné dozrievanie je v jej podaní uchopené naozaj krehko ako vo farbách dúhy... Pekné, nežné, krehké a voňavé - a inteligentné. Odporúčam!

nielen pre teenegerov (Monika Hrinková, 9.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj keď už dávno nepatrím medzi cieľovú skupinu čitateľov tejto knihy, predsa som si ju objednala a bola som zvedavá, čo a akým spôsobom k danej téme možno v súčasnosti ponúknuť. Kniha je vydarenou alternatívou ku knihám mojej mladosti, ktoré voľakedy vychádzali v edícii Čajka vydavateľstva Mladé letá a boli určené „násťročným“ teda v dnešnom slangu „teenegerom“. Až nostalgiou na mňa dýchol romantický a pritom svieži spôsob podania poryvov mladej duše, ktorá sa zmieta v neistote a pochybnostiach veku, spletitých vzťahov a rozmanitých zážitkov. Bolo by zaujímavé začleniť túto knihu do „povinného čítania“ dnešnej mládeže – teda hlavne dospievajúcich dievčat. Môže im ukázať, že zaujať možno nielen okázalým správaním a obliekaním, prehnaným sebavedomím a teatrálnym vystupovaním, žoviálnosťou, ale aj citlivou a jemnou dušou, ktorá sa nehanbí ukázať svoje pravé city, neskrýva svoje skutočné myšlienky a jej emócie sú prejavom vnútorného stavu duše a nezrkadlia obraz doby či konania rovesníkov. V postave Táni autorka poukázala na také povahové črty ako jemnosť, nežnosť, plachosť, či zraniteľnosť, ktoré sú v súčasnosti považované medzi mladými skôr za znaky slabosti. Avšak v tomto príbehu dokázali uspieť v súboji s tvrdou a nekompromisnou Silviou, bojujúcou priskoro a zbytočne ženskými zbraňami, loviacou chlapcov ako korisť pre potešenie a vyťahovanie sa, nie pre nadviazanie skutočného vzťahu, založeného na úprimnej láske.

pekná kniha :) (Zuzka, 9.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka ma zaujala anotáciou,tak som si ju objednala. Už keď som ju dostala som sa do nej pustila a tak ma chytila, že som ju pustila až večer keď som ju prečítala :) veľmi pekne napísaný príbeh o dievčati, ktoré začína dospievať :) každému odporúčam :)

Mila knizočka (Jana Macková, 9.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi lahko pisana kniha... zaujala ma... vratila do obdobia puberty a vdaka nej som si mohla zaspominat na tie krasne casy spoznavania noveho, prvych lasok. Vycarovala mi usmev na tvari. Dakujem autorke.

úžasná kniha (Mária, 9.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha ma zaujala už svojou anotáciou a keď som ju začala čítať, nedokázala som ju pustiť z ruky... úplne ma vtiahla do deja. nebyť dvoch aktívnych detí a určitej potreby spánku, bola by som ju prečítala za jeden večer...téme, ako aj je spracovaniu nemôžem vytknúť nič, akurát ma osobne trošku sklamal záver, očakávala som väčšie napätie a "naťahovanie" deja, nejaké zvraty a podobne:-) nuž, asi som náročný čitateľ :-))) ale inak úžasná kniha! odporúčam :-)

skoro ako detektivka :DD (Dominika Pajdučáková, 24.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
...mne ju mamina "postrčila," že to bude ako odmena na koniec 3K. roka deviatačkam a či môže byť. Musím sa priznať, že sa mi ju nechcelo čítať ale čím viac som bola "ponorená" do jej stránok tým viac sa mi nechcelo prestať čítať. Keď som bola pred koncom chcela som, aby sa nikdy neskončila. Preto pevne verím, že aj "naše" deviatačky ocenia čaro tejto knihy. Vrelo ju odporúčam každej, ktorá sa chce aspoň v myšlienkach vrátiť do obdobia keď mala sladkých 15. ps: čo by som vytkla aj autorke aj vydavateľstvu sú asi tri chyby na konci knihy:)) nič v zlom

PEKNA (Lucia Krajčiková, 10.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi pekne napisana kniha so zaujimavim dejom skor by som ju odporučala mladim dievčatam.Jej dej je novy,s takym som sa ešte nestretla naozaj zaujimavy aj ked som na začiatku tipovala ako to skonči tak sa to zvrtlo uplne inak ako som čakala.

Krásna, jemne napísaná, kniha pre mladé dievčatá (Andy B., 21.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jednoznačne jednotka na trhu pre slečny v stredoškolskom, vysokoškolskom veku... Som síce už dospelá, ale rada som si prečítala tento veľmi citlivo napísaný text. Autorka ma vniesla do deja svojim krásnym slovenským jazykom s úžasnými metaforami. Kúpila som si aj druhú knihu a darovala ju aj svojej neteri, ktorá bola nadšená. Bodaj by vyšlo viac podobných kníh od tejto autorky, bola by som len a len rada a podľa mňa by som nebola sama :) Danka, ďakujem za príjemné čítanie.

Najneznejsia kniha (Silvia Havelková, 1.2.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Myslim, ze vo svojom zivote som necitala neznejsiu knihu. Kto caka hrube slova a sex, tak nech po tejto knihe ani nesiahne. Blahozelam autorke k jej skutocne vynimocne jemnemu dielku, ktore by som odporucala vsetkym dospievajucim slecnam. Naozaj pekne.
Všetky komentáre (10)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Každé dievča sa túži vydať z veľkej lásky, ale jej veľká láska bola navždy stratená. Nikomu okrem rodičov nedala vedieť, kde je, takže aj keby ju hľadal, nenájde ju. Navždy ho zamkla hlboko vo svojom srdci a ten priečinok už nechcela nikdy odomknúť. Nakoniec Václavovu žiadosť o ruku prijala a naučila sa ho mať rada, aj keď z jej strany to nikdy veľká láska nebola. Václav sa však do nej naozaj zaľúbil, a keď sa jej narodil Timotej, bol nadšený a stal sa jej synovi ozajstným milujúcim otcom. Prežili spolu pekných šesť rokov, keď ho od nej odlúčila zákerná choroba. Timovi nikdy nepovedala pravdu o jeho otcovi. Keď ostali sami, rozhodla sa vrátiť domov k rodičom. Chlapec mal nastúpiť do školy, rodičia starli a zišla sa im dcérina pomoc. Aj keď ich vzťahy sa už nikdy nenapravili a nezabudli jej pripomínať, ako si zničila život, vnuka si obľúbili. Krásneho chlapčeka s veľkými modrými očami a kučeravými vlasmi musel mať každý rád. A byť vdovou bolo pre nich prijateľnejšie ako byť slobodnou matkou.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x