bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







V pazúroch moci

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 4,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: V pazúroch moci

Hrdina románu V pazúroch moci Dávid nachádza svoju životnú lásku Petru i nové zamestnanie, atraktívnu prácu v administratíve politickej strany. Blížia sa parlamentné voľby, rozbieha sa predvolebná kampaň a strany bojujú o hlas voliča. Dávid v prostredí politickej strany spoznáva politikov, ktorí navonok pôsobia bezprostredne a priateľsky. Preto nemá dôvod pochybovať o ich ľudských kvalitách, hoci vie, že politikom neraz ide len o moc a na ceste k nej nie vždy používajú korektné prostriedky. Nešťastná náhoda a nepríjemná osobná skúsenosť mu však odkryjú oči a musí vyriešiť dilemu: poslúchnuť hlas svedomia, alebo dať prednosť sľubne sa vyvíjajúcej kariére politika?

Dostupné verzie titulu

V pazúroch moci Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: V pazúroch moci

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Celkom fajn (Katarína, 2.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Túto knihu som si kúpila už dávnejšie ale len pred nedávnom som sa ku nej dostala. Čítala som ju dlho lebo príbeh ma nejako veľmi nebavil. Trvalo dlho kým som sa do nej "zahryzla", ale nakoniec sa to podarilo. Musím uznať, že som prečítala už aj knihy, ktoré ma bavili oveľa menej.

Výborná (Alica, 15.5.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobré čítanie nie je jej čo vytknúť-ak niekto písal niečo iné - je to nezrelý čitateľ. Prajem veľa dobrých námetov.

50/50 (Kristína Beneová, 8.4.2013) Odpovedať

som sklamaný(á)
Priznám sa túto knihu som čítala pol roka, taká bola nudná, že som ju zakaždým keď som ju otvorila aj rýchlo zavrela. Mala som pocit akoby som čítala nekonečne dlhý novinový článok, ktorý sa sem tam ozvláštnil o dialóg hlavného hrdinu a jeho priateľky, ale ani to nebola výhra. Ich príliš ideálny vzťah, kedy jeden vie čo si myslí druhý a k tomu tie sladké premúdrelé gýčové dialógy, viem, že to autorka nemyslela zle ale privádzalo ma to do zúrivosti... Túto knihu by som odporúčala čítať od polky, vtedy sa tam konečne niečo udeje a konečne je to to čo ste chceli držať v rukách a mať v hlave od začiatku...

V pazuroch moci (Jana Mackova, 11.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh, ktorý upútal moju pozornosť. Veľmi dobre spracovany. Donutil ma zamyslieť sa, ako by som sa zachovala na Davidovom mieste Ja. Pevne verím, ze podobne, ale vždy vo vzduchu visí otázka, ci naozaj. Určite by som siahla po ďalšej knihe od autorky. Ďakujem.

prekvapujúca (Heni, 7.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka napísala veľmi silný príbeh, takéto niečo som ešte od slovenského autora nečítala. Myslela som si, že to bude večerná oddychovka, ale miestami bola až ohromujúco prekvapivá. Kniha príkladne ukazuje, ako dokážu peniaze a moc skriviť charakter, a ako ovládajú jednotlivých ľudí ako bábky na šachovnici. Chytila ma a nepustila dokonca. Odporúčam ju každému, kto sa čo to chce dozvedieť zo zákulisia politiky.

jednoznačne ukážkové čítanie (Danka, 23.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha. Dozvedela som sa z nej veľmi zaujímavé veci o tom,ako to naozaj v politike funguje. Ako sú politici poprepletaní s rôznymi „zvláštnymi“ typmi ľudí. Čo všetko dokážu urobiť aby práve tá ich strana patrila do popredia, že sa nebránia robiť veci, ktoré by možno za iných okolností nikdy neurobili..Kniha je naozaj veľmi zaujímavá pretože zasahuje do hlbokého vnútra politického diania, ktoré je však zároveň skvelo poprepletané so súkromím jednotlivých postáv.Je zaujímavé sledovať ako ťažko sa politická iniciatíva dá oddeliť od rodinného a spoločenského života a ako rýchlo sa dokáže obyčajný človek zmeniť na politického dravca.Vrelo toto čítanie odporúčam, dozviete sa veci, ktoré by ste možno ani vedieť nechceli.
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Je až priveľa politikov, ktorí, na rozdiel od nás ostatných, nepovažujú pokrytectvo a lož za prejav nízkeho charakteru, ale za svoju povinnú výbavu. Morálka je im cudzia, niečo, čo nepoznajú – sú proti nej imúnni.
Dávid sa náhlil domov. Ťažil ho obsah čierneho zošita a zároveň ho hnala aj zvedavosť, čo za tajomstvá ešte skrýva. Spomenul si na slová svojho otca: „Politika je obchod s mocou, ktorý sa riadi vlastnými pravidlami, nie sú to však pravidlá, ktoré rešpektujú slušní ľudia.“
Desivá príhoda doliehala na Dávida a Petru ako ťažká nočná mora, z ktorej sa nemohli prebudiť, hoci obaja bdeli. Už sa brieždilo, keď Petru premohla únava a zaspala. Prebudila sa po štyroch hodinách, no Dávida už doma nezastihla. Našla len jeho krátky odkaz: „Išiel som na stretnutie s Hlaváčom.“
Bola to chvíľka, na ktorú Macek celý čas čakal. Jeho útok bol prudký a nečakaný. Zaprel sa rukami o hranu stola a celou silou a váhou svojho tela ho prevrhol na Konrada. Ten sa pod jeho ťarchou aj so stoličkou zvalil na zem. V ďalšom okamihu už bol Macek pri ňom. Schmatol ho pod krk a spod saka mu vytiahol pištoľ. Natiahol záver a priložil mu ju k hlave. Agent, zabezpečujúci Konradovu ochranu, už nestačil zasiahnuť.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x