bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hraničiarov učeň - Ruiny Gorlanu - Kniha prvá

Vydavateľ: Egmont (Egmont ČR, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 30.04.2024 03:50

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hraničiarov učeň - Ruiny Gorlanu - Kniha prvá

Ruiny Gorlanu je prvá kniha úžasnej série príbehov o Willovi a jeho priateľoch z hradu Redmont.

Willa pre jeho malý vzrast neprijmú do bojovej školy na hrade, namiesto toho nastúpi do učenia k Haltovi. Halt je tajomný hraničiar, ktorého záhadnú schopnosť neviditeľne sa pohybovať, prisudzujú ľudia čiernej mágii. Will sa postupne učí zaobchádzať so zbraňami hraničiara. S Haltom sa vydáva na nebezpečnú cestu do pustiny, aby vystopovali obludy, ktoré sa chystajú zabiť kráľa.

Detaily o knihe

Názov: Hraničiarov učeň - Ruiny Gorlanu - Kniha prvá

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vynikajúca séria kníh (Filip Moskál, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Séria týchto kníh patrí medzi moje najobľúbenejšie. Podľa môjho názoru by to pokojne mohlo konkurovať aj slávnemu Harrymu Potterovi. Kniha je písaná pútavým jednoduchším štýlom, ktorý mi veľmi vyhovoval. Aj napriek tomu, že sa v týchto knihách nevyskytujú žiadny trpaslíci či elfovia je správne zaradená medzi fantasy literatúru. Veľký svet Hraničiarovho učňa je pôvabný a zaujímavý. A o čom táto kniha vlastne je? Will bol ešte ako malé dieťa prinesený do sirotinca na hrade Redmont. Tento sirotinec bol pre deti, ktoré stratili rodičov v boji v službách baróna Aralda. V 15 rokoch si ako chránenec musí vybrať svoje budúce povolanie. Už z názvu nám vyplýva čo to asi bude. John Flanagan patrí medzi špičkových autorov aj keď nie je tak známy ako Rowlingová či Tolkien. Túto knihu vrelo odporúčam, určite sa pri nej nebudete nudiť a zažijete aj humorné chvíle :)

Flanagan pokojne konkurujúci Rowlingovej či Cowellovej? (Veronika, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
A prečo nie? Nakoniec, všetky príbehy sú vystavané hravo, pútavo a predovšetkým kvalitne. Majú svoj farebný svet, svoje zvláštne a krásne pravidlá, svojich statočných hrdinov, ktorí sa na nič nepotrebujú hrať, aby aj čitateľovi ukázali, čo fantastické pre svoj kraj urobili a akú zásluhu si za tento svojský čin i zaslúžia. Hrdinov natoľko rozprávko-nerozprávkových, až sa vám nechce uveriť, že kniha svojím žánrom spadá pod fantasy (ak teda budeme stále prebývať v domnienke, že fantasy viac ako elfov či trpaslíkov ku šťastiu nepotrebuje!) pre deti a mládež a že sa nedočkala v slovenskom jazyku uceleného prekladu. Na druhej strane... možno je to takto i hádam praktické, pretože čeština dodáva rozprávaniu šťavu a menej rušivých momentov (chýb), než tomu tak je pri slovenskom preklade. Teší ma, že aj dospelí čitatelia, ktorí nechcú vyrásť, si mohli nájsť ďalší kúsok zo svojho fantastického sveta mimo Potterovského ošiaľu (v dobrom slova zmysle). John Flanagan je jednoducho trieda podobne tak ako jeho svet (nielen) Hraničiarov. A to či už v knižnej, alebo tej hernej podobe :D!

odporúčam (Nikolett Zubnárová, 9.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hraničiarov učň patrí medzi moje najoblubenejšie knihy oblubila som si hlavnú postavu Willa knihu som vlastne prečítala skoro jedným dychom veľa som sa hlavne nasmiala ked som ju čítala :D ked som videla že v knižnici majú nové knihy tak som si ju rychlo zobrala a vypožičala a ani trošku to nelutujem :)

Odporúčam (Martina Buzinkaiová, 29.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som už síce starší čitateľ, ale napriek tomu som siahla po tejto knihe. Písaná jednoduchým štýlom, vtiahne vás do deja a medzi rôznorodé postavy. Určite si ich zamilujete. Aj keď je to považované za fantasy pre mladších, mňa to chytilo a chystám sa pustiť do ďalších dielov :)

... (Kristián Augustovič, 1.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu veľmi odporúčam

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x