bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kobra

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 06.05.2024 02:56

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kobra

Kokaínový priemysel prináša drogovým kartelom, ktoré rozsievajú semeno zla v Spojených štátoch a v Európe, miliardy dolárov ročne. Užívanie kokaínu zapríčiňuje nevyčísliteľné utrpenie, chudobu a často aj smrť. Pomaly, nezadržateľne sa šíri ďalej...
Intelektuála a bývalého pracovníka CIA Paula Devereauxa poveria zdanlivo nemožnou úlohou: za každú cenu zastaviť narkobarónov. Dostane všetko, čo potrebuje – ľudí, vybavenie, peniaze. Musí dať dokopy tím, ktorý bude rovnocenným protivníkom pre mužov mimo zákona ovládajúcich obchod so smrťou. A musí vytrvať, až kým nesplní svoje poslanie.
Drogové kartely, samozrejme, vždy rátali s tým, že sa im sily zákona a poriadku pokúšajú prekaziť obchody. Až doteraz hrali podľa pravidiel. Lenže to sa má čoskoro zmeniť. Pravidlá už neplatia a rozpúta sa špinavá vojna...
Kobra odkrýva desivú realitu svetového obchodu s kokaínom dosiaľ nevídaným spôsobom – od pristávacích plôch uprostred brazílskej džungle po mangrovové močiare v Guinei-Bissau, od najchudobnejších bogotských barrios po elegantné kancelárie vo Washingtone. Je to mimoriadne pútavý súčasný triler, ktorý opäť dokazuje majstrovstvo Fredericka Forsytha.

Z anglického originálu The Cobra (Bantam Press, Random House, Londýn 2010) preložila Alena Redlingerová.

Detaily o knihe

Názov: Kobra

Originálny názov: The Cobra

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Smrteľná Kobra plná jedu, no bez ostrých zubov (Kenji, 11.3.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Ak patríte medzi "Forsythovcov" a s nedočkavosťou čakáte na každú ďalšiu tohto majstra, tak pre vás bude Kobra miernym sklamaním. Do hry sa síce vracajú známe postavy z "Pomstiteľa" no autor akoby rátal s tým, že ich, a ich motiváciu už poznáme. V celej knihe mám pocit, že sa nedokážem s hlavným hrdinom stotožniť, dostať sa do jeho kože a tak som ukrátený o ten zážitok keď neviete knihy odložiť, pretože tŕpnete nad osudom postáv. Proste netŕpnete, je vám to jedno. Áno príbeh je zaujímavý, aj s primerane prekvapivým koncom, ale nedosahuje kvality predchádzajúcich Forsythových diel. Ak má byť "Kobra" vaša prvá kniha od majstra žánru tak odporúčam siahnuť po omnoho vydarenejších knihách ako "Božia päsť" alebo "Ikona" vtedy neoľutujete. Pokiaľ ste ako ja Forsythovec tak napriek nižšiemu štandardu knihu potrebujete pretože vám nemôže chýbať vo vašej zbierke.

skvela (Jozef Pistovič, 19.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja prva kniha od Forsytha ale urcite nebude posledna. Drogy,špionažna zápletka,sily zakona, a prekvapivý koniec...aj ked s chybami,urcite stojí za prečítanie a kúpite si aj iné jeho diela!!!

Odpoveď (Katarína Ončáková, 23.9.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, vyjadrenie našej kolegyne z redakcie: "Podľa Krátkeho slovníka slovenského jazyka sú príslovky plynulo, plynule a plynne vo význame nepretržito, súvisle rovnocenné a obe spisovné. Dôchodcovia sú naozaj v dôchodku, nie „na dôchodku“ (podobne v penzii, vo výslužbe). Čitateľku ubezpečujem, že ak si kúpila knihu v preklade pani Aleny Redlingerovej, urobila len dobre a prajem príjemné čítanie. Jana Holková, redaktorka"

Kvalita prekladu (Bibiana Valigurová, 11.9.2011) Odpovedať

som sklamaný(á)
Kniha je to dobrá, ale ten preklad, za ten sa môžete hanbiť. Pani prekladateľka (Alena Redlingerová) nevie po slovensky. Jazykom sa nehovorí "plynne" ale "plynulo", človek nie je "v dôchodku" ale "na dôchodku" a Cape Town je po slovensky Kapské Mesto. A zaujímalo by ma, čo robil korektor, že si takéto chyby nevšimol. Mám však podozrenie, že sa mu tieto chyby zdali byť v poriadku. Ale ste dali tomu slovenčinovi.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Nuž, ak sa chcete pokúsiť o zničenie kokaínového priemyslu, budete mať proti sebe najhorších a najbezohľadnejších násilníkov na svete.“
„To znamená, že musíme zohnať ešte lepších.“
„S dovolením, pán prezident, chceli ste povedať horších.“
„Máme takého človeka?“
„Nuž, napadá mi jedno meno – či skôr povesť, ktorá sa s ním spája. Roky šéfoval kontrarozviedke v CIA. Pomohol dolapiť a zneškodniť Aldricha Amesa, keď mu to konečne dovolili. Takmer chytil a zlikvidoval Usámu bin Ládina, a to bolo ešte pred jedenástym septembrom. Pred dvoma rokmi ho prepustili.“
„Prepustili?“
„Vyhodili.“
„Prečo?“
„Bol príliš bezohľadný.“
„Voči kolegom?“
„Nie, pane. Voči našim nepriateľom, pokiaľ viem.“
„Také niečo neexistuje. Chcem, aby sa vrátil. Ako sa volá?“
„Zabudol som, pán prezident. V Langley vždy používali len jeho prezývku. Volali ho Kobra.“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x