bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Limit

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Limit

Máj 2025:
USA ťažia na Mesiaci hélium-3 a vesmírnym výťahom ho dopravujú na Zem. Zdá sa, že zásobovanie našej planéty energiami je definitívne vyriešené. Technologický gigant Orley Enterprises spôsobil revolúciu vo vesmírnom letectve a svetové veľmoci sa usilujú uchmatnúť si čo najväčší kus Mesiaca. Svetu už nevládnu politici na čele štátov, ale šéfovia mnohonárodných koncernov.
Excentrický multimiliardár Julian Orley sa so skupinou prominentných hostí z celého sveta vydáva na dobrodružný výlet do vesmíru. Na opačnej strane zemegule má súkromný detektív Owen Jericho vypátrať krásnu čínsku disidentku Jou-jou, po ktorej akoby sa zľahla zem. Na prvý pohľad to vyzerá ako celkom všedná zákazka, no čoskoro sa ukáže pravý opak. Jou-jou totiž pozná tajomstvo, ktoré zrejme zaujíma aj iných. Hrôzostrašná naháňačka, v ktorej ide o život, vedie z Číny cez Rovníkovú Guineu, Berlín, Londýn až do Benátok.
Záhadný protivník najal profesionálnych vrahov, aby Jericha a Jou-jou zavraždili. Dej nás zavedie do chaosu žoldnierskych vojen v Afrike, bojov o ropu, alternatívne zdroje energie a vedúce postavenie vo vesmíre – a na Mesiac, kde sa Orleyho skupina vesmírnych turistov ocitá zoči-voči smrteľnému nebezpečenstvu.

Z nemeckého originálu Limit (Verlag Kiepenheuer & Witsch GmbH & Co. KG, Cologne, 2009) preložili Zuzana Guldanová, Katarína Széherová, Katarína Kovačičová.

Detaily o knihe

Názov: Limit

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

limit (Lucia, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je dlhá - predlhá, je tam množstvo opisov udalostí, postupov, technických vecí - napriek tomu som ju nemala chuť odložiť, tak ma vtiahla do deja... Autor má neobyčajnú fantáziu a môj plný obdiv!

fuj (Pavol Melišo, 22.4.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Ach to bola ohromná strata času. Nuda, nuda a blbé nezaujímavé a nedôležité opisy. A taký blbý koniec som nečakal. Stratíte tu limit.

nič moc (Katarína Danková, 4.3.2013) Odpovedať

som sklamaný(á)
kúpila som si túto knihu hlavne pre tých 1000 strán, no hneď som zistila, že to nebude ľahké čítanie. vôbec nechápem čo čítam a zbytočne veľa informácii, či už politických alebo opisov :(

sklamanie ako hrom (Gabriela, 21.11.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
Názov knihy Limit je príznačný,ale tým,že limitoval mojú energiu a trpezlivosť s touto knihou,zbytočne veľa strán opisov,pri ktorých som sa strácala.Mnohokrát som sa pristihla,že som prečítala niekoľko strán a vôbec som nevnímala o čom čítam,naozaj.

trochu nuda (Juraj, 19.12.2011) Odpovedať

priemerná kniha
od Schätzinga som prečítal viacero kníh, ale táto ma moc nezaujala, námet je síce veľmi zaujímavý, fantázia mu nechýba, len rozsah 1000 strán je na škodu. Čím ďalej tým viac sa zamotáva do siahodlhých opisov čohokoľvek a knihe tým uberá spád a príťažlivosť. Ak by sa našiel niekto ochotný, kto by ju zoškrtal tak na 300 stán, zostalo by zachované všetko podstatné a vrelo by som odporúčal.

MESIAC (Ján, 30.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mesiac je naša najbližšia obežnica, ten by sme mali najskôr spoznať /ešte ani ZEM dokonale nepoznáme/. Až ho spoznáme potom spoznávajme ďalšie planéty. Možno z mesiaca sa tam skôr dostaneme. Na mesiac sa najrýchlejšie dostaneme.
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

2025
Vesmírne letectvo prešlo revolučnými zmenami. Ťažba hélia-3 na Mesiaci má definitívne vyriešiť problémy so zásobovaním Zeme energiami. Američania a Číňania zvádzajú tuhý boj o prvenstvo. V Šanghaji sa detektív Owen Jericho púšťa do pátrania po nezvestnej disidentke Jou-jou. Krásna Číňanka náhodou odhalila tajomstvo, ktoré ju môže pripraviť o život. Stopy vedú okolo celej zemegule a napokon až na Mesiac, kde skupinka vesmírnych turistov objaví niečo hrôzostrašné.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x