bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kresba v prachu

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kresba v prachu

Kresba v prachu, pozoruhodná románová prvotina Zoë Kleinovej, vtiahne čitateľa do strhujúceho ľúbostného príbehu, v ktorom sa biblické časy prelínajú s našou prítomnosťou.

Američanka Page Brookstoneová riskuje svoju profesijnú kariéru archeologičky, keď iba na základe prosby arabského páru rozbehne výskum v izraelskom Anatote. Manželia tvrdia, že vo svojom dome vídavajú duchov dvoch milencov. Každého, kto sa v ňom ocitne, vraj zachváti láska a túžba. Priamo pod ich obývačkou Page objaví kosti osudom ťažko skúšaného proroka Jeremiáša a záhadnej ženy Anatiye, zakliesnené vo večnom objatí. Spolu s pozostatkami milencov Page odhalí aj starobylý zvitok, ktorého autorkou je práve Anatiya. Jej mystické slová otrasú pevnými základmi po stáročia známeho Jeremiášovho príbehu. Aj Page uviazne v sieťach zakázanej lásky, nástojčivej a občas málo zrozumiteľnej. Postupne zo seba striasa prach mŕtvych, ktorými sa celé roky zaoberá, a pokúša sa hľadieť na seba aj okolitý svet inými očami. Odvážne sa pustí do neľahkého zápasu s tými, ktorí chcú navždy umlčať Anatiyinho náruživého ducha.

Preklad Lucia Buzgovičová

Detaily o knihe

Názov: Kresba v prachu

Originálny názov: Drawing in the Dust

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

:) (Monika Bistáková, 26.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Knižku som si kúpila v akcii...a bola som aj rada, že som tak urobila, lebo dať za ňu plnú sumu...nevravím, že je zlá, je to bežný priemer na dlhé zimné večery.

Super (Lucia Pokrývková, 1.4.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kopa lásky, archeológie, náboženstva, krásnych veršov a ľúbozvučných opisov, či už postáv, miest alebo vecí, kopec zaujímavých nových informácií, trocha mystiky, dobrodružstva a vzrušenia, výnimočný štýl autorky, čo viac si môže človek v románe priať... Neodporúčam ľuďom, ktorým v knihe prekáža náboženská tématika, tu je jej pomerne dosť.

Kresba v prachu (Mária K, 23.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dielo je nádherným romantickým príbehom o hľadaní a spoznávaní životnej lásky, šťastia a pravdy. Žiadny lacný brak, kde sa dvaja ľudia do seba po uši zaľúbia, prekonajú zopár prekážok, zoberú sa a žijú spolu šťastne až do smrti. Toto dielo je obohatené mystikou a nadpozemským tajomnom, trochu aj dobrodružstvom. Autorka vystihuje lásku, ktorá dokáže prekonať aj smrť a zotrvať tak až naveky. Aj keď sa pravá láska objaví ako blesk z jasného neba, človek ešte nemá nič isté. Musí o ňu bojovať, aby našiel svoje vytúžené šťastie. Autorka vybrala pre tento príbeh úžasné miesto. Izrael. Dýcha veľkolepou históriou troch svetových náboženstiev. Ponúka nám pohľad vnímania krásneho citu v troch rozdielnych svetoch na jednom území. Kniha ma upútala zovšadiaľ sa hrnúcou archeológiou, ktorá jej dodáva tajomnosť.

Super (Nikola, 12.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
O tejto knižke zo začiatku som myslela, že ani nedočítam, ale postupne som sa vžila do deja a úplne ma dostala. Škoda že autorka nemá viacej diel.Odporúčam túto knižku

dobra (stanislava, 1.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Pekná kniha,je tam všetko, čo má byť: láska, tajomstvo, napätie, hodnoverne vykreslené postavy, navyše aj zaujímavé informácie o archeológii a kadečom inom. Aj dobrý štýl autorky....

Krásna knižka (Lucia, 31.8.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna knižka, skvelo napísaná, napínavý príbeh, ťažko ju pustíte z ruky. Page je veľmi sympatická hrdinka, akoby tam skočila rovno z reálneho života. O Mortichaiovi ani nehovorím... Páčilo sa mi, že som sa veľa dozvedela nielen o archeológii, ale aj o arabsko-izraelských problémoch, o židovskej komunite, o ich zvykoch, životnom štýle. Fakt nesmierne príjemné čítanie, najmä pre ženy, cca od 15 do 150 rokov :-)
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zhora sa už nič neozýva, s Mortichaiom sa teda znovu pustíme do steny. Cisternu rozozvučí klepot krompáčov. Pociťujem vnútorný pokoj. Akoby nás všetkých pohltilo to, čo práve doznieva medzi milencami na poschodí. Sekám do vnútornej steny a v mysli si opakujem: „Som tu. Neboj sa. Idem si po teba.“ Mám tušenie, ktoré sa vymyká zdravému rozumu, že za stenou nájdem seba. Vlastnú stopu, ktorá čaká, kým ju niekto oživí a zjednotí so zvyškom. O pol druhej popoludní sa prebúrame dnu. Krompáčmi povyberáme úlomky tehál, ktoré napadali dovnútra.
Chvejem sa na celom tele.
Pozriem sa na Mortichaia. Jeho tvár je jasná ako mesiac v splne, keď pláva nad rozbúrenými morskými vodami. Rozdelili sme Červené more. Uvedomím si, že mi nezáleží na tom, čo sa medzi nami stane. Práve zažívam raj. Možno takto vyzerajú nebesá. Kým ostatní sa modlia a upínajú zrak k oblohe, svoje nebo som našla tu dole. Tu, s ním, mimo reality, možno to stačí. Ak mám po zvyšok svojho života žiť z tejto chvíle, z tohto okamihu večnosti, je to v poriadku.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x