bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hostiteľ

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 04.05.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hostiteľ

Melanie Stryderová odmieta opustiť svet. Náš svet sa stal terčom invázie neviditeľných nepriateľov. Ľudia sa stali hostiteľmi týchto votrelcov. Prišli o mysle, zatiaľ čo ich ľudské telá zostali nedotknuté a bez očividných zmien pokračujú v živote. Väčšina ľudstva podľahla. Melanie, jedna z posledných „divých“ ľudských bytostí, ktoré prežili, sa dostane do zajatia a je presvedčená, že to znamená jej koniec. Pútničku, votreleckú „dušu“, ktorú vložia do Melaninho tela, varujú pred nebezpečenstvami, ktoré predstavuje život vo vnútri ľudského tela: pred ťažko zvládnuteľnými emóciami, presýtenými zmyslami, priveľmi živými spomienkami. Na jednu z ťažkostí však Pútnička nebola pripravená vôbec: bývalá obyvateľka jej tela odmieta vzdať sa vlastníctva svojej mysle. Pútnička pátra v Melaniných myšlienkach a dúfa, že sa dopracuje až k príčinám pretrvávajúceho odporu, ktorý im ľudia jednostaj kladú. Namiesto toho však Melanie zaplní myseľ Pútničky predstavami muža, ktorého Melanie miluje – Jareda, človeka, ktorý žije kdesi v úkryte. Pútnička nie je schopná vyslobodiť sa z objatia túžob svojho tela a začína túžiť po mužovi, ktorého – ako jej káže jej úloha – má odhaliť. Sily, ktoré sú mimo nich, nakoniec premenia Pútničku a Melanie na nedobrovoľných spojencov. Spolu aj podniknú nebezpečné a neisté pátranie po mužovi, ktorého obe milujú.

Detaily o knihe

Názov: Hostiteľ

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Autorka sa prekonala/Film zavádza (Petra Zmatková, 12.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka, ktorá je odsudzovaná za Twilight sériu sa tento raz naozaj prekonala a napísala skvelú knihu, ktorú som už dvakrát mala so sebou na dovolenke. Skvelo vyrozprávaný príbeh, keď zem "ovládnu" mimozemšťania. A tento raz nikto nepoukazuje (aspoň nie veľmi) na to, čo sa deje, keď je všetko príliš super. Tentoraz je to o tom, čo je s nami teraz zle. Veľmi ma fascinovali nové lieky. A tiež sa mi, hoci nie veľmi, nepáčil koniec. Film som nevidela, ale aj ukážky stačia na to, aby som bola viac ako znechutená.

nadherna (Svetlana Kohláčová, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
tuto knihu som precitala za jeden a pol dna...zo zaciatku to bolo troska narocne citanie ale potom to uz slo lahsie a nelutujem ze som si ju precitala je to krasny pribeh

Stephanie zase raz ukázala, že je skvelá spisovateľka :) (Veronika Dedíková, 20.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je jedna z najlepších aké som kedy čítala. Predstavte si, že náš svet napadnú neviditeľní nepriatelia. Ľudia síce nevymrú, no stanú sa hostiteľmi týchto jedincov. Zostalo už len pár ľudí, ktorí prežili. Hlavná hrdinka, Melanie Stryderová, tiež patrí medzi ľudí, ktorích ešte neovládli títo nepriatelia. So svojim bratom Jamiem utekajú a skrývajú sa. Melanii sa aj v dobe, keď už nič nie je isté pripletie do cesty láska. Namiesto sladkých bozkov a spoločne strávených večerov s Jaredom bude musieť Melanie bojovať o život. Dostane sa totiž do zajatia a myslí si, že je už po všetkom. Do Melaninho tela vložia Pútničku, votreleckú dušu, ktorá sa má stať novým ,,obyvateľom" jej tela. Pútničku síce vopred pripravia na to, že život v ľudskom tele nie je jednoduchý, no aj tak ju neupozornia na jednu veľmi dôležitú vec. Bývalá obyvateľka jej tela sa nechce vzdať svojho tela. Prečo to tak je? Čo Melanii stále drží v jej tele? No predsa láska. Láska k jej milovanému Jaredovi. S Melanii a Pútničky sa stanú spojenkyne. Sú totiž rozhodné nájsť muža, ktorého milujú. Vydajú sa preto na obtiažnu cestu,ktorá má mnoho prekážok a neistý koniec. Bude totiž Pútničke niekto veriť ? Nebudú ju pokladať iba za klamárku? Pokiaľ chcete vedieť čo sa bude diať ďalej, určite si túto knihu prečítajte. Stephanie Mayerová nám ukázala, že napísať sci-fi román, ktorý nemá v svete páru, nie je pre ňu žiadna ťažkosť. V tomto diele je majstrovsky rozvinutý príbeh, ktorí vás núti premýšľať, ale zároveň dúfať v happy end. Nádherný príbeh o sile lásky, ktorí vás chytí za srdce. Ja sama som pri ňom plakala ako malé dieťa. Pokiaľ máte chuť i aj vy trochu poplakať rozhodne čítajte:) Táto kniha vo vás vyvolá mnoho otázok a zmiešaných pocitov. Prvé strany sú síce ťažšie na čítanie a vyžadujú si poriadnu predstavivosť, ale rozhodne sa nevzdávajte, dej sa potom začne vivíjať naozaj výborne.

Hostiteľ (The Host) (Marienka, 17.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som dostala ako darček od sesternice. Kúpila mi ju nakoľko vedela, že spisovateľka Stephanie je moja obľúbená a mám prečítanú celú Twilight ságu. S radosťou a očakávaním som sa na ňu vrhla...no radosť opadla...prvé strany boli dosť náročné..bolo veľmi ťažké sa do toho dostať...No po nejakej stej strane som konečne prekročila hranicu..bola v obraze a až vtedy ma to čítanie začalo baviť. Kniha je veľmi silná..človek sa až po prečítaní zamyslí nad niektorými vecami... Ako v prípade Twilight - aj tu sa teším na filmové spracovanie..ale...kniha je kniha.. :)

hostitel (Ing.Miriama Kollárová, 15.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bola som od zaciatku skepticka, ci sa autorka este moze ukazat v lepsom svetle po Twilight manii. Osobne preferujem knihy nad filmovym spracovanim, ale v Twilight-pripade sa mi pacilo oboje. Pri knihe Hostitel som uz dopredu vedela ze prvych 150 stran musim vydrzat ak sa chcem dopracovat ku super deju. tak to aspon slubovali recenzie. Neklamali :-) Kniha naberie obratky a ten dej je skutocne premakany. Citala som den noc a za dva dni kniha padla ... klobuk dole pani autorka ... dufam uz len ze filmove spracovanie nesklame. tesim sa :-)

Dobrý námet (Emily, 15.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím povedať, že som bola milo prekvapená námetom knihy. Myšlienka o akomsi parazitovaní a potlačení duše.... ani neviem slovami vyjadriť, aby som priveľa neprezradila. Dobre napísané. Vždy som bola zaskočená vývojom alebo zmenou deja.... na každej strane ma autorka prekvapila. Naozaj úžasná fantázia...

Úžasná (Vladimíra Határová, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som prečítala za pár dní. Úplne ma pohltila. Knihy od Stephenie Meyerovej môžem len vrelo odporúčať. :)

Perfektná :) (Ivana Hudáková, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hostiteľ bola prvá kniha sci-fi žánru, ktorú som čítala. Sci-fi som nikdy neobľubovala, ale po prečítaní Hostiteľa som zmenila názor. Túto knihu som si zamilovala, autorka má skvelú fantáziu a dokáže vtiahnuť do deja, bolo to veľmi napínavé a knihu som nedokázala odložiť kým som ju neprečítala. Ešte dlho po prečítaní mi neschádzala z mysle :)

velmi dobra :) (Radomira, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi dobra knizka, sice som sa k nej dostala len nahodou, ale nelutujem :) zo zaciatku sa mi sice trosku tazsie citala, ale potom som sa od nej nevedela odtrhnut. Stphenie nesklamala :)

Božská (Natty, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
"Čítať peknú knihu je nepretržitý dialóg, v ktorom kniha hovorí a naša duša odpovedá." (André Maurois) A to som našla v tejto knihe, nespríjemnila mi len voľný čas, ale mi ho vytvorila.

naozaj zaujala! (Nina, 1.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Nikdy som nečítala Twilight a ostatné knihy od tejto autorky, tak trochu z presvedčenia. Preto som bola voči tejto knihe trochu predpojatá, ale nakoniec som ju predsa len otvorila. Prvé strany nie sú až také chytľavé, možno cca 100 prvých strán nebolo takých, že som knihu nechcela pustiť z ruky. Bolo treba si zvyknúť na realitu, ktorú autorka opisuje. Potom ma to ale prirodzene vtiahlo, a musím priznať, že v niektorých pasážach som nemohla odtrhnúť zrak od stránok, a prežívala som situácie spolu s hlavnými postavami! Zrýchľoval sa mi pulz, a dokonca som zatúžila prežiť to, čo prežili oni. Myslím, že z tohto diela si človek nevezme nejaké extra silné životné ponaučenie, ale ako oddych a popremýšľanie o niektorých ľudských hodnotách to určite odporúčam. Plus kto má rád hrubé knihy ako ja, ten si príde celkom na svoje ;)

otázka (Mimi, 26.11.2012) Odpovedať

Dobrý deň, rada by som sa spýtala či sa ešte bude dať kúpiť túto knihu? Nekúpila som si ju včas, lebo som si myslela, že keď je taká skvelá tak bude dlho v ponuke a teraz už nie je...

nezabudnuteľnáá (Kristína Nešťáková, 3.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Takto táto kniha ma skutočne dostala. Patrí medzi tie, keď ešte dlho po jej prečítaní vo vás rezonuje neopísateľný pocit perfektného príbehu podloženého skutočným spisovateľským talentom, pútavým štýlom a premyslenosťou do detailu. Nenechajte sa odradiť možno dlhým začiatkom, pretože keď to "celé" začne a naberie "grády", nebudete chcieť ísť spať hoc aj 2 dni. Obrovitánska zvedavosť, čo bude ďalej, vás bude zožierať tak, že aj keď má kniha 600 strán, "zmáknete" ju za týždeň a o závere budete premýšľať ešte niekoľko ďalších. Už pri Twilight-e som bola presvedčená, že táto autorka má neskutočný talent,preto som po nej opäť siahla, no všetkým, ktorí upírsku tématiku nemusia, odkazujem, že toto je úplne z iného súdka a Meyerová dokazuje, že jej studnica fantázie snáď ani nemá medze. Všetci známi, ktorí túto knihu čítali mi dali za pravdu a pre mňa má navyše ešte aj osobný význam- čítala som ju po náročnej operácii, po ktorej som sa nemohla hýbať a verte mi, počas hodín strávených s Hostiteľom som nič viac ako otáčanie strán nepotrebovala :).

odpoveď (Katarína Ončáková, 12.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milá Mimi, máme pre teba dobrú správu. Práve prichádza druhé vydanie knihy Hostiteľ od Stephenie Meyerovej pri príležitosti uvedenia filmového spracovania. Už čoskoro si ju môžete na našej stránke objednať. (V predpredaji bude s výhodnejšou cenou :) )

Jedna z najlepších (Dana, 31.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od začiatku som vedela, že táto kniha bude úžasná. Príbeh je veľmi pekne vymyslený. Podľa mňa, táto kniha má nádych aj reality, v skutočnosti mi to pripadá možné, že niečo také sa môže stať. Hlavná hrdinka Melanie spolu s bratom a ostatnými sa snaží zachrániť si vlastný život. Ale Melanie chytia a ako takmer všetkým aj jej implantujú do tela dušu. Pútničku. Získala svoje meno vďaka planétam, na ktorých žila. Ale Melanie sa nechcela len tak vzdať svojho tela. Pomocou jej myšlienok a spomienok je Pútnička vlastne donútená a vydá sa hľadať Melanienu lásku Jareda a jej brata Jamieho. Po ťažkej a náročnej ceste ich nakoniec spolu nájdu, ale všetci ju budú brať za votrelca. Možno má Melaniene telo, ale aj tak je to iba ďalšia duša v tele ich blízkej osoby, pred ktorými sa skrývajú. Najťažšie to bude brať asi Jared, ktorý aj po dlhom čase sa k nej bude správať ako len k implantovanej duši, ktorá ich spolu s ostatnými pripravila o slobodu a milovanú osobu. Po čase, keď zistí, že Pútnička má ešte stále v sebe Melanie, ktorá bojuje, budú hľadať spôsob, ako to všetko vyriešiť. Tento príbeh ma úplne dojal. Melanie cíti niečo k Jaredovi, no Pútnička ( neskôr Wanda ) začne cítiť lásku k Ianovi a v tom jej bude Melanie brániť. Iba Ian bol k Pútničke ( Wande ) milý, on vedel, ako zmýšľa a chápal ju. Je to veľmi dlhý, napínavý a krásny príbeh, stojí za to si túto knihu prečítať. Koniec bol krásny, musím sa priznať, že som plakala. Neskôr vás kniha donúti zamýš)lať sa nad tým všetkým, aké by to bolo, keby naozaj našu planétu ovládli mimozemšťania. Meyerová píše naozaj skutočne úžasné príbehy, tento si 100% prečítam najmenej ešte raz. Odporúčam.

skvelá kniha (Jana Suchá, 23.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je super. Ľahko sa číta..nedá sa od nej odtrhnúť. Prečítala som ju už viackrát a stále ju čítam s radosťou. Je úžasné, ako pútavo dokáže autorka písať. Super štýl, premyslený príbeh, dejová línia, postavy, vzťahy, zápletky. Priznám sa, že mne by ani nevadilo, keby autorka nepísala ďalšie časti. Zo začiatku som nevedela, že vôbec nejaké píše a mne by stačil aj takýto koniec. ♥

Hostiteľ (Sisa, 22.8.2012) Odpovedať

Zo začiatku Vás to moc nechytí, no keď prečítate niekoľko strán, už sa od nej neodtrhnete, až po prečítaní... Nechala vo mne dobrý pocit, vlastne ho ani neviem opísať. Obdivujem autorku za takýto nápad, je to veľmi dobrá kniha, myslím, že niekedy sa bolo treba, nad tým čo tam je napísané, aj trochu zamyslieť. Určite si ju prečítam ešte raz s odstupom času, keď budem trochu staršia a myslím, že ju budem vnímať trochu inak ako teraz...

Autorka nesklamala (Kristína Florová, 8.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je naozaj skvelá, Stephenie jednoducho milujem. Prvých asi 100 strán to naozaj išlo trochu ako v lete na saniach, no potom príbeh dostal spád a knihu som rýchlo a so záujmom prečítala. Odporúčam najviac ako sa dá.

Niečo iné (Ivana, 5.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala za dva dni, hoci zo začiatku bola nudná, ale po nejaký sto stranách sa príbeh začal rozbiehať. Zaujal ma autorkyn nápad z ovládnutím zeme mimozemskou civilizáciou - dušami. Bolo to osviežujúce po tom ako sa na nás zovšadiaľ valia príbehy o upíroch, anjeloch atď. Kniha sa mi veľmi páčila a bola by som rada keby autorka napísala aj tie ďalšie dve pokračovania o ktorých hovorila. Na knihe sa mi páčili charaktery postáv, ktoré boli veľmi dobre vykreslené, najviac som mala rada Iana a Jeba. Autorka sa dobre pohrala s emóciami, ktoré Pútnička cítila a ktoré ju prekvapovali. Dobre vykreslila aj ostatné svety v ktorých žila. Páčili sa mi aj vnútorné rozhovory Melanie a Vandy/Pútničky. Páčilo sa mi aj postupné odhaľovanie tajomstiev. Celkovo bolo v knihe dosť akcie a nečakaných scén. Koniec knihy bol prekvapivý. Knihu by som odporúčala skôr starším čitateľom.

odporúčam (Lenka, 30.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som začala čítať ešte keď som nepoznala autorku ani jej ostatné knihy. Nečakala som veľa a zo začiatku sa kniha čítala ťažšie, ale postupne som sa dostala do fázy, keď bolo ťažké knihu odložiť. Veľmi sa mi páčil nápad a aj príbeh lásky (oveľa lepší a krajší ako Edo a Bela :) A aj záver knihy bol dobre napísaný. Celkovo sa mi kniha veľmi páčila a vrelo odporúčam.

Bude pokračovanie??? (roxy, 6.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vrelo odporúčam a táto kniha je príliš pekná na to aby som ju vlastne vedela opísať. Vrelo ju odporúčam a každému kto nad ňou uvažuje odkazujem: Vrelo do toho. Toto určite nebudete ľutovať. Nielenže je tam láska ale hlavne pocity a akčnosť. No áno tej je tam dosť. ;)

Túto si musíte prečítať! (Simona Gavalcová, 4.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Stephanie Meyerová. Skvelá autorka, ktorej meno spravila sága súmrak, s ktorou sa iste každý z nás niekoľkokrát stretol. No aj cez skvelé spracovanie tématu nebola ničím zaujímavá, aspoň pre mňa. Avšak jej kniha Hostiteľ je už iná káva. Nie len famózny štýl písania, ktorému sa dá veľmi ľahko porozumieť, ale tento krát aj veľmi originálny námet sa človeku zažerú pod kožu. V tejto dobe, je veľmi ťažké byť originálnym, ale tejto spisovateľke s veľkým S sa to skutočne podarilo. Spomenula realistický pohľad na dnešný svet, kde je skutočne množstvo násilia a televízne noviny si nemôžte pozrieť bez toho, aby nezahlásili, že muž zabil vlastnú babičku pre niekoľko drobných...Meyerová si vytvorila fiktívne postavy = duše, ktoré tomuto svetu priniesli mier a pokoj. Avšak okrem príjemného relaxu nájdete v tejto knihe poriadku dávku emócii, keďže v jednom tele sú dve osobnosti, z ktorých každá miluje niekoho iného, o láske k rodine ani nehovoriac. Takisto milovníci napätia si prídu na svoje. Táto kniha je vhodná pre každého a má všetko, čo má správna kniha mať, takže ju odporúčam a prajem príjemné čítanie!

Vydarenejšia Meyer (Kristína S., 7.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Hoci Meyerovej tvorbu (upírov som prečítala iba preto, že ich mám v angličtine) nepokladám za príliš hodnotnú, Hostiteľa som si prečítať chcela. Prečo? Milujem sci-fi a doteraz som okrem fantasy Pána Prsteňov či HP nič také nečítala. Ak by som mala zhodntiť, resp. porovnať s upírou sériou, Hostiteľ bol pre mňa zaujímavejší, netypickejší, odzrkadľoval povahu i dušu nás - ľudí v krajných situáciách.. A to nevšedne, pútavo, no i pridlho.. Pokojne by rozprávanie mohlo mať o sto strán menej a neuškodilo by :)

:) (Denisa Bužiková, 27.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som si kúpila kvôli Stephenie Meyerovej, predpokladala som že ak mala takú výbornú sériu kníh ako Twlilight bude aj jej iná tvorba rovnako úžasná. Po pár prvých stránkach som mala chuť túto knihu odložiť a už nikdy sa na ňu ani nepozrieť, našťastie som tak nespravila. Napriek hroznému začiatku ma príbeh postupne stále viac a viac zaujal. Takže moja rada na záver- nenechajte sa odradiť ak vás začiatok nenadchne a vytrvajte do konca, bude to stáť za to :)

Hostitel (Niki Kántorová, 23.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako je pravda, že ej kus dlhšia a začiatok dosť nezaujímavý. Aspoň mňa veľmi nechytil. No ako som prešla štvrťku nevedela som sa od nej odlúčiť. Tá láska a zloba zároveň a Ian, Kyle a Jamie. No proste skvelá zápeltka. Iste je to sci-fi no ako polovica dnešných kníh. Títo kniha ma stopercentne chytila za srdce.

Neľutujem (Martina Pavlíková, 5.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som čítala asi pred rokom. Po Twilighte, ktorý som zhltla 3 knihy za 5 dní som čakala ďalšiu skvelú knihu a Stefanie opäť nesklamala. Aj keď začiatok sa čítal dosť ťažko, lebo si trebalo prestaviť veci ťažko predstaviteľné, ale akonáhle začala Melanie s Pútničkou komunikovať, knihu sa nedalo prestať čítať. V knihe je všetko čo má byť... láska, nenávisť, tolerancia, pochopenie ale aj nepochopenie :) Štýl, akým píše autorka je jedinečný, ťahá Vás do deja a nemôžete prestať čítať. Škoda, že viac autorov nemá takú predstavlivosť. Dúfam, že sa dočkáme ďalších kníh.

Niečo na zamyslenie (Helena Horváthová, 1.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Začnem tým, že túto knižku rozhodne každému odporúčam. Zo začiatku sa síce číta trocha horšie ,priznám sa že na prvých sto stranách som sa trocha prvý krát strácala ,ale potom sa dej strhujúco rozbehne a vy nemáte šancu odpútať sa od tejto knihy.Na knihe sa mi páči, že nemá úplne prvoplánový dej ale často sa musíte zamýšľať. Myslím, že určite neoľutujete keď siahnete po tejto knihe lebo vám dá úplne nový rozmer :)

cakala som viac (Ivana, 2.12.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Aj ked som čakala od knihy,že bude aspon taká dobra ako Twilight,tak som sa nedočkala...Ale nelutujem ,že som si ju prečítala, zaujala ma svojou hrúbkou a aj dej sa celkom dal-aj ked to mohlo byt menej opisné v niektorych častiach...Ale je to zaujimavé aspoň z pohladu ako sa moze niekto cítiť v cudzom tele-ze má akoby dve duše, a ako sa s tým vysporiada...

INÁ kniha (Katarína Ožvoldíková, 30.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Väčšina invázií mimozemšťanov sa odohráva za výdatnej vojenskej paľby, nie však v tejto knihe. Trošku pripomína Pavučinu snov od S. Kinga. Treba sa však prehrýzť niekoľkými nezáživnými stranami. Potom vás príbeh vtiahne. Ten rozpor dvoch osôb/myslí v jednom tele, ich počiatočná nenávisť, ktorá postupne prerastá do vzájomnej tolerancie až pochopenia tej druhej. Nechýbajú akčné scény, lovestory, dojímavý záver. Hlavné postavy (alebo postava a dve mysle?) sú zaujímavé, na jednej strane slobodná a zamilovaná Melanie, na druhej strane "stará duša" Pútnička, ktorá už čo to zažila a nič ju len tak neprekvapí až na ľudské emócie. Postupne sa začne stotožňovať s pocitmy Melanie k jej mladšiemu bratovi Jamiemu a k životnej láske Jaredovi. Sú to však aj jej pocity? Alebo Melanie získava prevahu a vytlačuje Pútničku zo svojho tela a mysle? A čo keď sa pripletie do tohto milostného trojuholníka štvrtý? Označenie príbehu ako psychologický román je troška nadsadené, aj keď snaha o nejaké tie kontrasty tam je (ľudské emócie - čistota duší), ale výsledkom bolo konštatovanie, že ľudské city sú to naj vo vesmíre...Najreálnejšou postavou bol Jeb. Ostatné postavy mali svoje chybičky, ale aj tak to nebola zlá kniha. Na spríjemnenie voľného času je ako stvorená.

Výrobrné (Monika Ďurkechová, 25.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala v priebehu troch dní. Začiatok ma veľmi nebavil, dlho sa tam nič nedialo, ale akonáhle sa prekročila určitá línia, nebolo človeka, ktorý by ma od knihy odtrhol. Stephany Meyerová má jednoducho talent pripútať čitateľa ku knihe a nepustiť ho, pokiaľ neobráti poslednú stranu románu. Veľa takých autorov nie je! Odporúčam!

prave ju čítam (Anita, 14.9.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Ja túto knihu práve čítam. najprv sa mi do nej nechcelo lebo je dosť hrubá a na pláž sa mi zdala veľka....ale teraz som rada že ju mám rozčítanú a čakám ako to skončí

zase super kniha (Lucia, 29.4.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
čítala som túto knihu v nemocnici a mala som aspoň čo robiť.:D je to super kniha:D aj keď si niekto povie že na 14 ročné dievča možno ťažká ale nie. je úplne super napísaná a dá sa ľahko a rýchlo prečítať pokiaľ vás zaujme dej:D

neverila som... :D (Ikka, 5.11.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
po knihach twilight sagy som neverila ze ma este nejaka kniha dostatocne zaujme a uplne pohlti... no pri citani tejto knihy som stratila pojem o case..ako tu to uz niekto napisal zaciatok nebol az taky zaujimavy ale Stephenie to nahradila tam kde to bolo potrebne... posledne strany som cez slzi takmer nemohla citat ale musela som, lebo tuzba vediet ako sa to skonci mnou lomcovala.. naozaj neskutocka kniha.. prijemne citanie... :D (ak so mnou niekto nesuhlasi nechcem mu menit mienku.. je to len moj nazor) myslite ze bude aj filmova verzia??

krásna (Jana, 27.8.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zo začiatku kniha nezáživná ale keď som sa nedala odradiť veru som si na konci aj poriadne poplakala a čítala cez slzy.... nádhera nádhera a tie opisy všetkého do detailu sa mi strašne páčia... všetko si viem predstaviť ako v reáli :)

:DD (Miska, 7.5.2010) Odpovedať

príjemné čítanie
Neviem, aký je váš názor, ale moja dcéra si prečítala aj toto a celú Twilight sagu. A ja tiež. Obe tvrdíme, že Twilight saga je OMNOHO lepšia ako TOTO!!! AKý je váš názor?? prosím o radu :)

najlepsia knizka (dadinka, 23.2.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
tak tato knizka je jedna z najlepsich lepsiu som zatial necitala naozaj je to lepsie ako Twiilight saga aj je to aspon nieco ine ako o upiroch je to proste bomba tesim sa na pokracovanie !!

Pre deti? (RadoDaj, 15.11.2009) Odpovedať

príjemné čítanie
Moja dcera dostala tuto knihu ako dar. Je podla Vas, ktori ste ju precitali, tato kniha vhodna pre 11-rocne dieta? Ja som si precital prvych 10 stran, kniha ma chytila, ale podla mna je pre 11 rocneho citatela este tazka, mozno dokonca nevhodna. Dakujem za Vase nazory na tvoj@orangemail.sk

lepsie nez twilight (clarie, 27.9.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
vyborna kniha, aj ked mozno az prilis dlha, ale perfektne napisana s genialnou myslienkou! konecne mayerova po neuspesnom konci twilight sagy ukazala, ze ma predsa len talent! bazim po pokracovani!

super (NeliQ, 5.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak tuto knihu som začala čítať večer o 9 a ráno o 4 som ju dočítala. Proste som sa od nej nemohla odtrhnúť, bolo to ako droga. Je to neskutočný príbeh, silne postavy, proste vrelo doporučujem.

Uzana (Anezka, 2.8.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Trochiu ma mnasrala ale je to uplen iny pribh ako upirska saga proste super pribeh kde je nieco brutalne ale ma to vyznam je to uzasne citanie aj ja obdivujem Stephenie

super (Gabriela Koprnová, 1.6.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Odporucam tuto knizku. Hltala som ju, ako Meyerovej predosle knizky, aj ked tato je troska na iny sposob. Obdivujem jej fantaziu.
Všetky komentáre (41)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x