bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Polnočné slnko

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:680
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.03.2024 02:59

Lepšia cena: 20,92 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 21,41 € (vrátane DPH)
Bežná cena:24,90 €
Ušetríte: 3,49 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 16,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Polnočné slnko

Kultová Twilight sága sa začiatkom milénia stala ópiom pre celú generáciu. Zvodný upír Edward pobláznil nielen vnučky, ale aj mamy a staré mamy.

Konečne – takmer po pätnástich rokoch – prichádza prerozprávanie príbehu veľkej lásky z Edwardovho pohľadu. Dlho očakávaný návrat do sveta Twilightu je jednoznačne triumfom. Ikonický príbeh Belly a Edwarda nadobúda nový temný podtón. Pre Ewarda je to najzaujímavejšia udalosť, akú zažil počas svojho dlhého života. Bellin príchod ho znepokojí a fascinuje, s podobným pocitom sa za celé roky v podobe upíra ešte nestretol.

V Polnočnom slnku sa dozvieme aj fascinujúce podrobnosti z Edwardovej minulosti, sledujeme jeho vnútorný boj pri pohľade na Bellu, a pochopíme, že je to rozhodujúci zápas jeho života. Edwardov pohľad je zrelší, autorka dotvorila jeho postavu do detailov a zároveň sa viac venuje členom upírskej rodiny, pohnutej histórii Rosalie a jej vzťahu s bratom, Aliciiným víziám a Jasperovmu talentu. Polnočné slnko naplnilo očakávania fanúšikov natoľko, že mnohí volajú po pokračovaní ságy z Edwardovho pohľadu. Twilight zaujal milióny čitateľov, stal sa literárnym fenoménom a stvárnil pre jednu generáciu ideál nesmrteľnej lásky.

Detaily o knihe

Názov: Polnočné slnko

Objednávací kód NA634471

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Neohúri, no ani nesklame (Miriam, 12.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Pôvodný príbeh opísaný z pohľadu Belly som čítala jedným dychom a mala som problém sa od kníh odtrhnúť, no možno za to môže časový odstup, čitateľské zretie alebo to, že som tušila, ako sa bude príbeh vyvíjať, že som sa nedokázala knihou nadchnúť. Určite nepovažujem čítanie knihy za plnú stratu času, pretože prerozprávanie príbehu z Edwardového pohľadu malo svoje čaro, no niektoré pasáže mi pripadali nudné a k niektoré myšlienky autorka rozvíjala do tej miery, až mi to liezlo na nervy. Každopádne kniha mala svoje kúzlo, prelínali sa v nej romantické scény s nervydrásajúcimi momentami, kde išlo doslova o život, takže ako milovník oboch žánrov som dostala akciu "dva za cenu jedného". No popravde, príbehu chýbal akýsi "drive", ktorý by spôsobil, že sa nedokážem od knihy odtrhnúť, a preto knihe uberám hviezdičku na hodnotení. No verím, že skalný fanúšik Twilight ságy si v knihe nájde to svoje, a chvíle venované čítaniu knihy nebudú vnímané ako premárnený čas.

Srdcovka (Laura Löbbová, 26.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po minulom roku kedy som si dala re-reading celej Twilight ságy, som sa nesmierne tešila na to, ako vyjde Polnočné slnko v slovenčine. Aj keď boli na knihu rôzne názory, mne to na tešení sa neubralo. Ako milovník tejto série som bola veľmi zvedavá na Edwarda, jeho pohľad a tiež ako spolu s rodinou žijú a fungujú. Bohužiaľ o upírskom svete som sa nedozvedela až toľko koľko som čakala, ale o Edwardovom zmýšľaní sme sa dozvedeli až až. Mne prekvapivo tie Edwardove monológy až tak nevadili, dosť som ich hltala a bola zvedavá na každý moment, ktorý poznám zo Súmraku a uvidím, ako ho vnímal Edward. Zároveň nám táto kniha dala aj úplne nový pohľad na vzťah Edwarda a Belly, ktorý nie je úplne zdravý, ale stále si myslím, že sú jeden pre druhého ako stvorení. No, čo ma na knihe bavilo úplne najviac, boli myšlienky ľudí okolo, na tomto som sa neraz aj poriadne pobavila. Knihu odporúčam všetkým milovníkom Twilight ságy. Ja osobne by som si prečítala aj ostatné diely z Edwardovho pohľadu.

návrat do puberty (Radka, 10.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Súmrak z pohľadu Edwarda musím zhodnotiť ako príjemné čítanie, ktoré ma vrátilo späť do čias puberty. Keďže kniha prišla s "menším" meškaním a väčším časovým odstupom voči ošiaľu, ktorý pôvodne sága spôsobila, ma už tak veľmi nadšene nestrhla ako v minulosti. Celkovo ju však hodnotím kladne, veľmi som si obľúbila časti, kde boli opisy ostatných súrodencov a kde sa Edward vracal do minulosti, rozšírili totiž niektoré scény o nové poznatky. Jediné, čo mi fakt vadilo, boli časté (až nadbytočné) opisy Edwardovho neustáleho hladu po Belle a vnútorného boja. Pre všetkých milovníkov twilightu (a nielen pre nich) knihu vrelo odporúčam.

Polnočné slnko (Ivana Hudáková, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Polnočné slnko nám vyrozpráva príbeh zo Súmraku z Edwardovho pohľadu. Už som ani nedúfala, že táto kniha uzrie svetlo sveta. Keď som zistila, že predsa len vyjde veľmi som sa potešila. Hoci som sériu Twilight čítala ako tínedžerka všetko som si pamätala a zaujímalo má ako to prežíval Edward. Séria má síce veľa nepriaznivcov no za mňa je to super oddychovka vďaka ktorej som sa preniesla do svojich stredoškolských čias. Bolo to príjemné čítanie dej som síce poznala ale aj tak má kniha pobavila a dozvedela som sa aj veľa vecí o Edwardovej rodine, ktoré som nepoznala. Bolo by super keby z Edwardovho pohľadu vyšli aj zvyšné 3 diely, jednoznačne by to bolo zaujímavé čítanie.

:) (Stanka, 1.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha! Mam rada Twilight a z pohladu Edwarda je to ovela zaujimavejsie. Spoznavame tu viac nielen Edwarda a jeho pocity ale aj ostatnych vratane Callenovcov, prostrednictvom toho, ze vie citat myslienky. A hoci Belline nevie, aj o nej som sa prekvapivo prave z jeho pohladu viac dozvedela. Dufam ze bude aj pokracovanie a hlavne na dvojku by som bola obzvlast zvedava kedze tam bol Edward najmenej. Rada by som vedela co sa s nim dialo dalej. :)

Polnočné slnko (Val, 1.3.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Celkom som sa zabávala na ostatných recenziách, ktoré poukazovali na Edwardovu chorobu- majetnícku povahu, vytrvalého stalkerka, mohli by sme povedať, že trpel aj rozdvojenou osobnosťou XD mne tieto 'detaily' vôbec nevadili, veď som čítala Bellinu sériu, takže som predpokladala o čom bude to isté, z Edwardovho pohľadu. Bolo to skvelé. Ak milujete pôvodnú tetralógiu, nebudete sklamaní. Vidím do hlavy Edwarda,ako bojuje sám so sebou. Najmä v prvej štvrtine knihy, kde sa chudák Ed pasuje s predstavami upírieho masakru(nielen) v triede. Mali sme možnosť dozvedieť sa ako a za akých okolností nastala premena u Edwarda,ale aj u zvyšku rodinu Cullenovcov. Čo sa týka Edových myšlienkových pochodov, chápem, prečo sa mnohým zdajú opakujúce a zdĺhavé. Z rovnakého dôvodu, prečo väčšina čitateľov nedala šancu Stephinej knihe HOSTITEĽ. Má veľmi podobné črty v opisoch myšlienok a emócií, a aj preto milujem aj príbeh invázie mimozemských čudesností, ktoré obsadzovali ľudské telá a mysle. Ja vlastne ani nemám moc čo ku knihe Polnočné slnko písať, ódy nikoho nezaujímajú… ale dá sa niečo vytknúť knihe, ktorú milujem? Áno...ja som totiž ani len netušila, že Polnočné slnko je Edwardovým pohľadom LEN ku knihe Súmrak. Tešila som sa na jeho výlet do Talianska, Volturiovcov, tehotenstvo Belly, to ako prežíval jej premenu, Renesme a vôbec... nuž,budem musieť čakať ešte veľmi dlho kým sa to dozviem-ak vôbec :D
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x