bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Anjelská hra

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 11.05.2024 02:52

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Anjelská hra

Košatý príbeh románu Anjelská hra sa odohráva v Barcelone v rokoch 1900 až 1930. Opäť vstupujeme do barcelonského kníhkupectva Sempere a synovia a tajuplného Cintorína zabudnutých kníh a stretávame viaceré postavy z predchádzajúceho románu Tieň vetra.
Mladý novinár a spisovateľ David Martín prijíma v kritickom okamihu svojho života veľkorysú ponuku záhadného vydavateľa a podujme sa napísať preňho knihu, akú ešte nikto nenapísal. Faustovský motív pokušenia a túžby po ľudskej a autorskej nesmrteľnosti je odkazom na minulosť i pripomenutím súčasnosti. Barcelona, ktorá aj v tomto románe vystupuje nielen ako kulisa, ale ako jedna z postáv, je tentoraz modernistická, gaudíovská, staré štvrte a špinavé zákutia ustupujú novým uliciam, štvrtiam, parkom, po svetových výstavách zostávajú v meste architektonické a technické vynálezy, vybuchujú sociálne nepokoje. Uprostred rodiacej sa novej Barcelony žije staré mesto s úzkymi fantazmagorickými uličkami a pod ním bludisko chodieb a kanálov, plné duchov a tieňov minulosti. Spoznávame honosné vily starých a nových boháčov na úpätí Tibidaba, vznikajúcu novú štvrť Ensanche a slávnu Triedu Diagonal, obývanú priemyselníkmi, bankármi a právnikmi, Raval, vykričanú štvrť kabaretov a nočných klubov, úzke páchnuce gotické uličky starého mesta, nebezpečnú robotnícku štvrť Ribera a Somorrosto, dnes už neexistujúcu štvrť chatrčí a bedárov na morskom brehu.
Po holde čitateľom a úžasnej radosti z čítania, aký autor vzdal v predošlej knihe Tieň vetra, v Anjelskej hre vzdáva hold spisovateľom, vzrušujúcemu i bolestnému tvoreniu.
V románe sa spájajú prvky realistického románu 19. storočia, mysteriózneho, gotického románu a ľúbostnej romance s postupmi detektívky. Bohatý barokový jazyk Zafónovho románu pripomína hravé arabesky a ozdoby na vežiach a vežičkách modernistických stavieb, realistické a súčasne plné fantázie a snových predstáv.

Detaily o knihe

Názov: Anjelská hra

Originálny názov: El Juego Del Angel

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Odporúčam (Lucia, 22.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha má zaujímavú zápletku, ktorá sa odohráva v v Španielsku v Barcelone v 90. rokoch. Je to pokračovanie knihy Tieň vetra a je rovnako úžasná. V celom príbehu sú knihy v popredí, rovnako aj mesto Barcelona, ktoré je v príbehu živo zhmotnené. Odporúčam každému milovníkovi kníh a tajomna.

Každá kniha má svoju dušu, dušu toho, kto ju napísal a dušu tých, ktorí ju prečítali a vďaka nej mohli snívať. (Kuvik, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každá kniha má svoju dušu, dušu toho, kto ju napísal a dušu tých, ktorí ju prečítali a vďaka nej mohli snívať... Zafón má neuveriteľné nápady a myšlienky... Na každej strane jeho kníh som si našla myšlienku, nad ktorou som sa ešte dlho zamýšľala... Táto kniha je po Tieni vetra ďalšou dokonalosťou v mojej zbierke :)

alebo co bolo pred Tienom vetra (Zuzana Oravcova, 5.3.2012) Odpovedať

Zafon sa nezaprel a opat rozohral svoju hru mystiky, tajomna, intrig, vrazd a tajomnej knihy... vystupuju tu aj postavy, ktore sa objavili v Tieni vetra a samozrejmne cintorin knih.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vďaka slovám som sa mohol premiestniť do čias, ktoré som pokladal za stratené, do noci, keď zavraždili môjho otca vo dverách redakcie. Spomenul som si na dni v denníku La Voz de la Industria, na roky, ktoré som prežil vďaka spisovaniu polnočných príbehov, a na prvý list podpísaný Andreasom Corellim, ktorý mi núkal splnenie mojich veľkých túžob. Spomenul som si na prvé stretnutie s patrónom na terase vodojemu a na dni, keď jediným horizontom, ktorý som mal pred očami, bola istota neodvratnej smrti. Povedal som mu o Cristine, o Vidalovi a o našom príbehu, ktorého koniec by bol schopný predvídať ktokoľvek. Okrem mňa. Povedal som mu o dvoch knihách, čo som napísal, jednu pod vlastným a druhú pod Vidalovým menom, o strate svojich úbohých nádejí a o popoludní, keď som hľadel, ako moja mama hádže do odpadkového koša jedinú dobrú vec, ktorú som podľa mňa v živote urobil. Nehľadal som u inšpektora ľútosť ani pochopenie. Stačilo mi, že som sa usiloval vykresliť imaginárnu mapu udalostí, ktoré ma priviedli do tejto miestnosti, k okamihu absolútnej prázdnoty. Vrátil som sa do domu vedľa Parku Güell a do noci, keď patrón vyslovil ponuku, ktorej som nedokázal odolať. Priznal som sa k prvým podozreniam, k tomu, čo som zistil o minulosti domu s vežou, o záhadnej smrti Diega Marlascu a o sieti klamstiev, do ktorej som sa zamotal, alebo ktorú som si vybral, aby som uspokojil svoju márnivosť, chamtivosť a chuť žiť za každú cenu. Žiť, aby som mohol vyrozprávať svoj príbeh.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x