bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sto rokov samoty, 3. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:3.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 02.05.2024 02:57

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sto rokov samoty, 3. vydanie

Nové vydanie románu. Magický príbeh o zrode, rozkvete a zániku mestečka, o živote, káskach a túžbach jej obyvateľov. Popri všedných udalostiach tu ožívajú fantastické príbehy, dávne mýty a legendy.

Detaily o knihe

Názov: Sto rokov samoty, 3. vydanie

Originálny názov: Cien anos de soledad

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

:) (Veronika Čonková, 23.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nikdy by som neverila, že povinné čítanie na skúšku z hispanoamerickej literatúry sa pre mňa stane mojou najobľúbenejšou knihou vôbec. Kniha je neskutočná, naozaj, uchvátila ma od prvej stránky, nenudila ma žiadna časť a ani som sa nenazdala a bol koniec... Márquez bol úžasný spisovateľ a ten spôsob akým podal tento príbeh sa mi zdal taký skutočný ako keby rodina Buendíovcov naozaj žila. Prežívala som s nimi všetky ich zážitky a aj postupné umieranie členov rodiny. Vyzdvihujem najmä prvky magického realizmu, ktoré sa mi zdali naozaj skutočné. Je tam mnoho úsmevných momentov :) Autor nám opisuje život veľkej rodiny v mestečku Macondo od jeho založenia až po jeho zánik. Záverečná časť je neskutočná, budete prekvapení ako všetko do seba zapadne. Veľká škoda, že Márquez nás minulý rok opustil. Ale už teraz viem, že si postupne prečítam čo najviac jeho kníh :) Ale škoda, že kniha momentálne nie je nasklade, dúfam, že čoskoro bude a že bude vždy dostupná, pretože toto je jedna z tých kníh, ktoré by sa mali a dúfam, že aj budú vždy čítať.

Výborná kniha (Daniel Csomó, 28.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Do čítania tejto knihy sa mi spočiatku veľmi nechcelo. Myslel som, že nie som na tento druh kníh, ale keď som začal čítať, nevedel som sa od nej odtrhnúť. V priebehu 3 dní som ju celú prečítal. Myslím, že autor patrí naozaj medzi profesionálov a často som si hovoril, že také úžasné myšlienky, súvetia alebo situácie, by som ja nikdy nevytvoril. Špecifický štýl autora a vôbec celkový dojem, čo vo mne vyvolala, robia z tejto knihy jednu z najlepších, aké som kedy prečítal. Od zrodu mestečka až po jeho zánik, neúprosná vojna, množstvo postáv - toto všetko spôsobuje, že v knihe sa vždy niečo deje a stále máte nad čím premýšlať. Koniec knihy ma tak zaujal, že poslednú stranu som si čítal asi 5 krát a celú noc som nemohol zaspať, lebo som mal ten zvláštny pocit(určite ho všetci poznáte), že to už všetko skončilo, že už som to prečítal, že to skončilo, a naozaj to už skončilo?... Túto knihu môžem jedine odporučiť.

Odporúčam (Zuzana Bumberová, 18.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príjemné čítanie s neuveriteľnými príbehmi, kde sa história členov rodiny Buendíovcov opakuje. V priebehu príbehu sa objavuje šesť generácii tejto rodiny. Ak raz začnete čítať túto knihu, len ľahko ju neodložíte. Očakávania boli veľké a vôbec ma táto kniha nesklamala, odporúčam ju každému čitateľovi :-)

:-) (Katarína M., 23.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pán Márquez nositeľ Nobelovej ceny za literatúru má moju úctu a obdiv, v tomto diele plne a úžasne využil svoju fantáziu. Nechce sa mi veriť, že Márquez sa nechal inšpirovať svojím detstvom. Dej sa sústreďuje na vykreslenie rodiny Buendíovcov počas sto rokov v dedine Macondo, ktorú založili José Arcadio Buendía spolu so svojou ženou a obyvateľmi obce, keď odišli z pralesa, pretože chcú založiť novú osadu blízko mora.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x