bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Výchova chlapcov

Vydavateľ: Porta libri (Porta libri družstvo)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Výchova chlapcov

„Väčšina odborníkov verí, že u chlapcov je tendencia riskovať, byť asertívny, bojovať a súťažiť, hádať sa a vychvaľovať, vynikať v istých zručnostiach, ako napríklad v riešení problémov v matematike alebo prírodovede, priamo závislá od usporiadania mozgu a prítomnosti testosterónu. Možno preto chlapcov na hodinách „žerú mrle“ a učitelia ich volajú „živé striebro“. To je však iba časť problému. Oni občas jednoducho v škole nestačia nasadenému tempu. Testosterón môže aj za to, že túžia byť najsilnejší, najodvážnejší, najneohrozenejší, jednoducho najväčší hrdinovia v okolí. Takýchto ich Pán Boh stvoril.“

Dr. James C. Dobson, jeden z najuznávanejších amerických psychológov, je zakladateľom a prezidentom Focus on the Family, organizácie zameranej na pomoc manželstvám a rodinám. Štrnásť rokov prednášal na katedre pediatrie na Southern California School of Medicine a sedemnásť rokov pracoval v detskej nemocnici v Los Angeles ako vedecký pracovník. Bol poradcom niekoľkých amerických prezidentov v oblasti výchovy. Je ženatý, má dve dospelé deti.

Detaily o knihe

Názov: Výchova chlapcov

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Trosku v rozpakoch (Antonia, 15.11.2012) Odpovedať

priemerná kniha
O tejto knihe som citala velmi dobre recenzie, dlho som ju hladala, kedze na nasom trhu je vypredana a dotlac sa nechysta. Nakoniec som sa k nej dostala, hned som ju zacala citat, a bola som dost sklamana. Uz chapem, preco sa nechysta dotlac pre slovensky trh. Kniha je pisana vylucne pre americkych rodicov, aj ked sa uz mozno o par rokov tato problematika bude vyraznejsie tykat. Vela som si z nej neodniesla, no napriek tomu som rada, ze som si ju precitala, lebo som pochopila, ze chlapci su zivelne pohromy (v dobrom), preto ich treba viac tolerovat, ked vystrajaju. Kedze som matkou chlapca a vela citam o vychove deti, uprednostnujem knihy o vychove chlapcov. Myslim, ze tato kniha ovplyvnila moj pohlad na syna v dobrom slova zmysle. Oplati sa ju precitat, ale bez velkych ocakavani. Mozno ini so mnou nezdielaju moj nazor, kazdy nech si vytvori vlastnu mienku.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x