bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Odvolanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Odvolanie

Politika vždy bola špinavá hra.
Odteraz to platí aj o súdnictve.

Do preplnenej súdnej siene sa vracia porota so šokujúcim verdiktom proti veľkej spoločnosti, ktorej patrí továreň na výrobu chemikálií. Továreň obvinili z nelegálnej skládky toxického odpadu a znečistenia zdroja pitnej vody v mestečku v južnom Mississippi, čo spôsobilo zvýšený výskyt rakoviny u jeho obyvateľov. Spoločnosť Krane sa odvolá na mississippský najvyšší súd, pozostávajúci z deviatich sudcov, ktorí majú rozhodnúť.
Kto sú tí deviati? Ako budú hlasovať? Nedá sa jeden z nich nahradiť, skôr ako súd vydá konečné rozhodnutie?
Carl Trudeau, dravec z Wall Street a majiteľ firmy Krane Chemical, je presvedčený, že najvyšší súd mu nie je dosť naklonený. Blížia sa voľby sudcov a on sa rozhodne kúpiť si miesto v senáte, za ktoré zaplatí milióny dolárov. Jeho ľudia rozhodia siete a napokon nájdu mladého, nič netušiaceho kandidáta. Dajú mu peniaze, manipulujú ním, vystavia ho nebezpečenstvu, až kým z neho nevytvoria nádejného sudcu najvyššieho súdu. Svojho sudcu...
Aj najnovší román z pera Johna Gishama Odvolanie je pôsobivým, aktuálnym a šokujúcim príbehom plným politických a právnických intríg, ktorý udrží čitateľa v napätí až do konca

Detaily o knihe

Názov: Odvolanie

Originálny názov: The Appeal

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Odvolanie (Katarína Hertelendyová, 11.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pán Grisham, opäť raz nesklamal. Kniha má výborne zvolenú tému, zaujímavý príbeh, ktorý Vás opäť prinútiť zamyslieť sa nad zmyslom slova spravodlivoť. Ukazuje, že za peniaze si môžete kúpiť všetko, trebárs aj sudcu najvyššieho súdu. Stavia proti sebe nenásytnosť miliardára, ktorý vedome zabíja ľudí vedľajším produktom z továrne na pesticídy a zúfalstvo ľudí, ktorých postihla rakovina ako následok znečistenej vody. Napriek vyhratému súdu, právnici, ktorí obhajujú vdovu ,ktorá našla odvahu žalovať megalomanskú spoločnosť,neuspejú keď sa spoločnosť odvolá. Dúfala som v happyend ale žiadny sa nekonal. Podľa mňa stojí za prečítanie. Opäť raz krutá realita z pera pána románov z právnického prostredia.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Porota bola pripravená.
Po procese, ktorý trval sedemdesiatjeden dní, po päťstotridsiatich hodinách výpovedí vyše štyridsiatich svedkov, po nekonečnom vysedávaní v laviciach, zatiaľ čo sa právnici handrkovali, sudca poúčal a diváci striehli, či sa niekto prezradí, a po štyridsiatich dvoch hodinách rozhodovania bola porota pripravená. Porotcov zamkli v osobitnej miestnosti, kde sa ocitli v dokonalej izolácii, a desiati z nich napokon hrdo podpísali verdikt, zatiaľ čo zvyšní dvaja, ktorí nesúhlasili, skleslo sedeli v kúte a ticho trpeli. Nasledovali objatia, srdečné úsmevy a všetci si blahoželali, že prežili túto malú vojnu a teraz môžu so vztýčenou hlavou vpochodovať do arény s rozhodnutím, ku ktorému dospeli vďaka odhodlaniu a tvrdošijnému úsiliu o dosiahnutie kompromisu. Muky sa skončili, splnili si svoju občiansku povinnosť. Odviedli poctivú prácu. Boli pripravení.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x