bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Bez rozlúčky

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Bez rozlúčky

V dome vládlo hrobové ticho. To bol prvý znak, že sa stalo niečo hrozné. Štrnásťročná Cynthia Biggeová sa v to ráno zobudila a zistila, že je sama. Jej rodina - mama, otec a brat - zmizla bez slova, bez odkazu, bez stopy. O dvadsaťpäť rokov neskôr Cynthia ešte vždy hľadá odpovede. A dozvie sa zničujúcu pravdu.
Cynthia a Terry Archerovci ešte vždy bývajú v Milforde neďaleko Cynthiinho rodičovského domu na Hickory Street. Zdá sa, že ako manželia nažívajúci v dobrom partnerskom vzťahu a rodičia dcéry majú pred sebou úspešnú budúcnosť. No otázniky súvisiace s vlastnou minulosťou Cynthiu ešte vždy prenasledujú a jej posadnutosť hľadaním odpovedí ohrozuje všetko, čo Archerovci dosiaľ vybudovali. Pre Cynthiu nejestvuje iná alternatíva, než zistiť, prečo jej rodina zmizla - a ako to, že ju niekto vynechal.
Terry si myslí, že účasť v populárnom televíznom pátracom programe Deadline je veľký omyl. Jeho manželka však dúfa, že ju niekto, čo ho bude pozerať, privedie na stopu nezvestnej rodiny. A práve Cynthia si všimne čudné auto krúžiace po okolí, vypočuje si záhadný telefonát a objaví hrozivý "dar". A keď začne strácať nervy, už sa nedá veriť v nevinu nikoho, ani jej samej. Po prvom nájdenom tele začína byť jasné, že jej minulosť je ešte záhadnejšia, ako predpokladala.

"Jeden z najlepších trilerov roka! Dokonale strhujúci. Zaujme vás od prvej strany a nepustí vás, až kým sa nedostanete ku konečnému, prekvapujúcemu záveru."
- Tess Gerritsenová, autorka trilerov Mefistov klub, Záhrada kostí

"Kniha, ktorá človeka udrží v napätí až do úplného konca. Ak máte radi Harlana Cobena, určite si obľúbite aj Linwooda Barclaya."
- Peter Robinson, autor románu Piece of My Heart

"Barclay urobil v napínavom trileri to, čo Stephen King robí v hororoch: zakorenil ho v detailoch normálneho, každodenného života, čo spôsobilo, že výskyt znepokojujúcich udalostí je o to desivejší. Prvotriedny triler."
- Giles Blunt, autor románu By the Time You Read This

"Linwood Barclay neurobí jediný nesprávny krok a prekvapenia neustále prichádzajú. Nezačnite knihu čítať neskoro večer: zostanete hore, kým ju nedočítate."
- Charlaine Harrisová, autorka bestselleru All Together Dead

Detaily o knihe

Názov: Bez rozlúčky

Originálny názov: No time for Goodbye

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

ANO (Anton Duchnovský, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Z odstupom casu (ked uz mam precitanych niekolko desiatok knih) musim napisat, ze tato kniha je u mna CISLO 1. Nic lepsie som necital (aj ked taky Snehuliak od Nesba zaostava snad len o milimeter). Takto si predstavujem "dokonaly" thriler. Napatie, zvraty ale hlavne ten zaver a rozuzlenie... no to si proste musite precitat...

Výborný triller (Deny, 17.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma zaujala od prvej stránky a z každej nasledujúcej z nej išlo napätie. Prečítala som ju veľmi rýchlo, čo sa mi pri iných knižkách až tak nestáva :) Odporúčam ju najmä milovníkom trillerov, myslím, že tento autor si zaslúži, aby bol prečítaný :)

Bez rozlúčky (Romana M., 5.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Predstavte si že sa jedného dňa zobudíte do prázdneho domu. Vaša rodina zmizla. Ubehne niekoľko rokov, založíte si rodinu no vás stále trápi jedna otázka: čo sa stalo? Táto kniha ma tak zaujala hneď od prvej stránky, že som ju nevedela pustiť z ruky pokým som ju neprečítala. Páči sa mi autorov štýl písania, napätie, ktoré ma sprevádzalo počas celého čitania a hlavne naozaj nečakaný zvrat na konci knihy. Určite je to jeden z najlepších thrilerov aké som kedy čítala. Vrelo odporúčam každému kto má rád záhady, napätie a akciu.

čítala som lepšie, ale aj horšie (Emily, 27.5.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Mám veľmi rada thrilery, krimi a príbuzné žánre. Bez rozlúčky pre mňa nie je kniha, pri ktorej by som od napätia nevedela zaspať, alebo že by som knihu nedokázala odložiť, no napriek tomu si nemyslím, že je to zlý thriler. Kniha je napísaná pútavo, vždy sa niečo deje, ale na môj vkus asi nie dosť rýchlo, som predsa len zvyknutá na trochu akčnejší dej, námet výborný, ale dalo sa z neho vyťažiť asi viac. Plynulo to pomaly a autor sa potom snažil všetko dohnať posledných niekoľko desiatok strán, kde sa stalo doslova všetko. Škoda.

Priemer (Kristína S., 7.3.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Fuu, no.. autorov štýl písania je veľmi príjemný, knižka sa tak dá zhltnúť veľmi rýchlo.. už menej pozitívny bol pre mňa samotný obsah.. Asi som čítala príliš veľa lepších thrillerov či detektívok, pretože mne Bez rozlúčky neprišlo ani napínavé, ani nečakané, a gradácia deja? Posledných cca 60 stránok to u mňa nezachráni :) Jednoducho povedané, čakala som oveľa viac..

Fantastická kniha (Silvia Nováková, 21.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ahojte.Ja by som Vám všetkým chcela odporučiť knihu od LINWOODA BARCLAYA - BEZ ROZLÚČKY.Je to detektívny román a ja som ho zhltla takpovediac napočkanie.Je to príbeh 14-ročnej Synthie, ktorá sa raz ráno zobudí a zistí, že je úplne sama.Jej rodina z večera do rána zmizla.Bez slova, bez odkazu.A o 25 rokov sa ešte stále pýta, čo sa vlastne stalo. Je to príbeh, ktorý je skvelo napísaný a doslova Vás vtiahne do príbehu.Od prvej strany a nebude sa vam ju chcieť pustiť z ruky.Mám veľmi rada tento tip kníh.A musím povedať, že niektoré tituly sa mi ešte zopár dní preháňajú v hlave a rozmýšľam o nich.Minimálne kým nechytím ďalšiu knihu do ruky.No a vzhľadom na to ,že mám veľkú knižnicu a aj chodievam do knižnice je to pomerne krátka doba.Celkom dobre by som si to vedela predstaviť aj vo sfilmovanej podobe.Ja mám ale radšej knihy.Strávim pri nich super chvíle a už neraz sa mi stalo, že sa mi vôbec nepáčila sfilmovaná verzia nejakej knihy a pritom kniha bola skvelo napísaná.Takže smelo do toho,je to super príbeh.Prajem všetkým príjemné čítanie:-))

Bez rozlucky (Barbora Kíšiková, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to jedna z tych knih,kde pri kazdej stranke cakate co bude nasledovat.Velmi putavy dej Vas nenecha bez napatia.Citatelna viac krat.

. (Sebastián, 23.2.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektna kniha. Doteraz jedna z najlepsich aku som cital.

meginka (Magdaléna Pukačová, 18.1.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
už davno som nečitala knihu ktora by ma tak zaujala ,super čitanie odporučcam

Bez rozlúčky (Mary, 18.11.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha. Je to čítanie na jeden dúšok.

Bez rozlúčky (AD, 15.5.2009) Odpovedať

0
bezkonkurenčne najlepší thriller aky som čítal. SUPER !!!

Bez rozlúčky (Katarína Korosiová, 15.10.2008) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to fantastická kniha, odporučam to všetkým čitatelom ktorý neradi čítajú nudné knižky...lebo pritejto knižke nudiť sa nebudete..
Všetky komentáre (12)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x