bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jedy

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 4,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jedy

Mladá redaktorka Soňa Durgová opúšťa hlavné mesto i rušný život vo vychytenom ženskom magazíne a na materstvo sa pripravuje po boku despotickej matky v rodnom mestečku. Rola poslušnej dcéry je však pre ňu neúnosná a po narodení dieťaťa sa rozhodne bojovať o svoju nezávislosť. Lenže jedy v rodinných vzťahoch otravujú život nielen Soni, ale aj bratrancovi Martinovi, jedinému jej spojencovi.
Vymaniť sa z pavučín, ktoré Soňu čoraz tesnejšie omotávajú, je ťažkou skúškou vnútornej sily. No napokon, kto má vlastne právo urážať sa a súdiť, keď ani Sonina matka, tváriaca sa ako morálna autorita, nemá celkom čistú minulosť? Jedy vzájomnej nevraživosti rozleptávajú aj tie najsilnejšie putá. Soňa si buduje nový život, ale natoľko túži po láske, že sa nevyvaruje starých chýb. Nájde si cestu k matke a dokáže byť opäť šťastná po boku novej lásky?

Dostupné verzie titulu

Jedy Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Jedy

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Jedy (veronika jurcisinova, 26.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
pohodode, lahke a prijemne citanie ....knha na volne chvile a vecery :) dej knihy a osudy hrdivon su dost realne, z bezneho zivota....odporucam ju precitat , a ja sa asi do nej pustim zase :)

Jedy vzťahov (Monika Hrinková, 8.8.2012) Odpovedať

Zarážajúco šokujúca a prekvapivo pravdivá sonda do vzťahov tak malomeštiacko-dedinských, ako aj dcéro-materských. Autorka pozoruhodne a verne popisuje spletité a komplikované názorovo a povahovo rozdielne črty z pohľadu hlavnej hrdinky, ktorá je pod vplyvom okolností nútená znovu žiť so svojou matkou. Aj keď už okúsila čaro života samostatnej, emancipovanej a úspešnej ženy, predsa potrebuje pomoc a istotu, ktorú jej neosobné prostredie mesta a jeho obyvateľov nedokáže poskytnúť. Obe ženy (matku aj dcéru) od seba vzďaluje generačný rozkol, no zároveň ich k sebe približuje silné rodinné puto. Jedy sú trpké a silné, no v malých kvapkách rozumne dávkované účinne posilňujú odolnosť jedinca. Čítanie tejto knihy bolo pre mňa silným zážitkom a autorke ďakujem za netuctový a originálny príbeh, v ktorom sa ale veľa čitateliek môže nájsť. Rozhodne odporúčam prečítať.

kniha pre každú ženu :) (Martina Putoráková, 13.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu jedy od pani Fulmekovej som si kúpila úplne naslepo, bez predchádzajúceho čítania recenzií, či odporúčania kamarátok. A urobila som dobre, pretože som objavila ďalšiu veľmi nadanú slovenskú spisovateľku, ktorá píše mne veľmi blízkym, hlavne realistickým štýlom. Nie je to typická kniha pre ženy o láske medzi dvoma ľudmi, aj, keď aj to v nej nájdeme. Je to hlavne príbeh mladej ženy - Soni, ktorá sa sklame v láske so ženatým mužom, ostáva tehotná, a to ju prúti sa prestahovať z hlavného mesta opäť k mame. Tá jej to v živote vôbec neuľahčuje, vyvíja na ňu nepríjemný tlak a neustále ponižuje a stresuje. Nezmení sa to ani po narodení Soninej dcérky, práve naopak, a tak sa hlavná hrdinka opäť sťahuje do Bratislavy. Postupne sa všetko vykryštalizuje a matka aspoň naoko ustupuje, hoci len ona sama vie prečo sa z nej postupne v živote stala zatrpknutá žena kritizujúca všetko a všetkých. Spisovateľka sa venuje hlavne téme matka - dcéra, ale okrajovo nás vťahuje aj do ďalších rodinných vzťahov a problémov. Kniha sa mi čítala veľmi ľahko a hlavne rýchlo, určite odporúčam každej žene!

Denisa Fulmeková - Jedy (Soósová Monika, 11.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento titul sa podobne ako ďalšie autorkine diela zaoberajú problémami súčasného života. V tomto prípade ide o nie veľmi pozitívny vzťah medzi matkou a dcérou, ktorá po niekoľkých pokĺznutiach zostáva slobodnou matkou. Dá sa povedať, že scenár jej života sa uberá presne tou istou cestou, ako život jej mamy. Tá jej však túto nezávideniahodnú situáciu vôbec neuľahčuje, práve naopak. Musí však dôjsť k niekoľkým zvratom v osude oboch žien, aby sa prelomili ľady a znova našli k sebe cestu. Poučná kniha, čitateľ sa môže inšpirovať, pretože mnohokrát už neskoro prichádzame na to, kto je v našom živote skutočne dôležitý a už je často príliš neskoro...

dobrá (Magdaléna Bernátová, 25.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Je to čitateľná kniha a po dlhšom čase môžem povedať, že si z nej pamätám základnú myšlienku, čo o mnohých, aj keď pútavých knihách súčasných autoriek nemôžem povedať.

odporúčam (Martina Putoráková, 21.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobrá kniha, prečítala som ju veľmi rýchlo, nedalo mi od nej odísť:)Pútavý reálny príbeh.

Pekná kniha (Zlata Michalidesová, 10.11.2011) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha je zaujímavá, dobre sa číta.Teším sa ďalšie autorkine knihy. Odporúčam!

super (lubica, 22.5.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prva kniha od tejto spisovatelky co som citala. Bola uzasna! Vtipna, napadita, dobry dej vychadzajuci zo slovenskych realii, lahko a hlavne na jeden dych sa cita. tesim sa na ostatne knihy.
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x