bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ostrov nekonečných lások

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 15.06.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ostrov nekonečných lások

Cecilia, hlavná hrdinka románu Ostrov nekonečných lások, je do značnej miery autobiografická postava: takisto ako autorka vyštudovala v Havane anglický jazyk a literatúru a sklamaná pomermi vo vlasti emigrovala do USA. Cecilia žije na Miami, pracuje v redakcii novín a trápi ju osamelosť. Občas si zájde večer do baru, kde sa spriatelí s rovnako osamelou starou Amaliou, ktorá jej rozpráva zvláštne príbehy. Cecilia prežíva pohnuté osudy hrdinov týchto príbehov, netušiac, že s nimi bude mať niečo spoločné...
Pre svoje noviny má Cecilia napísať článok o záhadnom dome, ktorý sa už niekoľko ráz zjavil na rôznych miestach Miami. Usiluje sa získať o ňom informácie a stretáva sa s Kubánkami, ktoré sa venujú tradičnej mágií.
Vyhľadá aj svoju pratetu, sestru starej mamy Delfiny, ktorá bola jasnovidka a bežne sa rozprávala s duchmi. Aj prateta má niečo z tejto schopnosti. Cecilia sa od nej dozvie veľa o svojej rodine aj o sebe samej a nakoniec pochopí, za kým prišiel ten dom z Kuby a kto sú jeho obyvatelia. Zoznámi sa s príťažlivým Robertom, synom kubánskych emigrantov, prežije s ním románik a dúfa, že už nebude sama. Roberto sa však znova zapletie s predchádzajúcou priateľkou a Cecilia veľmi ťažko prežíva rozchod. Neverí veštbe jasnovidky, čo jej odporúčala počkať na ďalšieho muža, ktorého ešte len stretne, lebo to bude ten pravý. V tomto románe je však možné všetko a veštby sa plnia.

Magický román najúspešnejšej kubánskej spisovateľky Daíny Chavianovej, v súčasnosti žijúcej na Miami, bol napísaný z hlbokej lásky k vlasti. Lebo, ako sama autorka hovorí: „Krajina je ako obraz: z diaľky ho človek vidí lepšie.“ Veď neraz si až pri dlhšom pobyte v cudzine uvedomíme a precítime svoj vzťah k domovine.

Zámerom autorky tohto fascinujúceho príbehu o osudoch niekoľkých rodín, bolo upozorniť na prínos troch hlavných etník, z ktorých vznikol kubánsky národ: prisťahovalcov zo Španielska a Číny a otrokov dovezených z Afriky. Všetky tri etniká si priniesli z pôvodnej vlasti svoje kultúrne a náboženské tradície aj svoju mágiu. Takisto ako spolu tolerantne žili a miešali sa tieto tri rasy, rešpektovali a miešali sa aj ich bohovia, takže rodiny miešancov dodnes uctievajú viacero rôznorodých božstiev súčasne.

Príťažlivosť tohto diela je nielen v pútavo a dojemne opísaných zložitých osudoch postáv, ktorých súvislosť čitateľ pochopí až na poslednej strane, v autorkiných poetických a hlboko precítených opisoch, ale aj v niečom pre nášho čitateľa veľmi nezvyčajnom: reálny svet ľudí sa tu (na Kube) s úplnou samozrejmosťou prelína so svetom bájnych a jemnohmotných bytostí, ktoré sú prirodzenou súčasťou života protagonistov.

Detaily o knihe

Názov: Ostrov nekonečných lások

Originálny názov: La Isla De Los Amores Infinitos

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ostrov nekonečných lások (Maja, 25.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tento román vrelo odporúčam. Je veľa knižiek, kde sa prepletajú osudy jednotlivých postáv, avšak táto knižka je v tomto trocha iná. Očaril ma spôsob, ako sa nám odkrývajú, a neskôr zlievajú do jedného, príbehy v celku odlišných rodín, a to pomocou tajomnej Amalie. Celý príbeh nám vykresľuje pre mňa exotické prestredie Kuby, kulúru, ktorá mi nebola až taká známa, a celé je to pretkané tajomnom, magickosťou. Nádherné čítanie.

Ostrov Nekonečných lások (Katarína Strnádlová, 23.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som dostala už dávnejšie, ale nejako sa mi do nej nechcelo a začala som ju čítať až medzi vianocami. Ale už po pár stranách ma tak zaujala, že som od nej nevedela odtrhnúť oči. Zo začiatku keď Cecilii začala Amalia v bare rozprávať príbehy troch rodín som sa musela vracať k rodokmeňom, aby som vedela kto je kto, ale po dlhšom čítaní to už išlo samo. Bolo zaujímavé čítať, ako sa rodiny z rôznych kútov sveta stretnú na Kube a ako sa navzájom prepletajú ich osudy. Až do konca knihy som čakala, prečo Cecilii Amalia rozpráva tieto príbehy, čo majú s ňou spoločné a ako s tým všetkým súvisí dom, ktorý sa začal objavovať až po jej príchode na Miami. Toto sa však čitateľ dozvie až na záver, dovtedy je v napätí. :-D Je to pútavo napísaná kniha, ktorá čitateľa vtiahne do deja. Vrelo odporúčam.

Výborná (Tigrica, 4.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižka ma veľmi očarila i keď som ju čítala už troška dávnejšie. Príbeh sa odohráva v krásnych krajinách, ktoré ma vždy očarovali. Hlboké myšlienky lásky k rodnej vlasti a svojej krajine ma nesmierne prekvapili a veľmi potešili. Táto knižka ma postupne ťahala k sebe viac a viac, až som sa od nej nevedela odtrhnúť. Osudy ľudí boli fascinujúce. Taktiež sa mi veľmi páči, že je tu Kuba perfektne vystihnutá v minulosti i v súčastnosti. Celý príbeh bol veľmi prepletený a nepredvídateľný, čo bolo fascinujúce, napínavé a dokonalé, čo ma samozrejme veľmi tešilo. Pri tejto knižke mi až prišlo ľúto, keď som došla na poslednú stranu. Musím vrelo odporúčiť, naozaj je excelentná a poteší srdcia mnohých ľudí

silná kniha (Magdaléna Bernátová, 25.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbehy...osudy ľudí z rôznych krajín, ktoré sa pretnú na Kube, ktorá je - možno - Ostrovom nekonečných lások...alebo aj nie...silné príbehy, nekonečné lásky...a tajomno, veľa tajomna, ak máte radi tajomno, určite si ju prečítajte. Pre mňa jedna z najlepších kníh. Po dočítaní som cítila jemné chvenie, ten román vyžiaril na mňa svoje vibrácie a ja som chvíľu nemohla zaspať. Príjemne.

Ostrov nekonečných lások (Marta Galbáčová, 11.5.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Román, v ktorom sa snúbi magickosť s realitou. I napriek neúprosnému osudu hrdinov románu v nich dominuje krása ducha, ktorá obohacuje aj čitateľa. Prečítala som ho skoro na dúšok.

Ostrov nekonečných lások (Lulu, 27.3.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu práve čítam, som už skoro pri konci a je to neskutočný román. Hoci plný postáv a krutých osudov ľudí a mladých párov, ale je to zároveň aj poučná kniha o pôvode kubáncov a živote na Kube a Miami. Zo začiatku som musela stále pozerať na rodokmeň dvoch rodín, aby som vedela, kto je kto....ale pri dlhšom čítaní to už ide samo. Odporúčam. Pútavé čítanie!
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x