bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







1000 zaujímavostí Slovenska

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 06.05.2024 02:56

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: 1000 zaujímavostí Slovenska

Atraktívna obrázkovo-textová kniha prostredníctvom tisícky reprezentatívnych objektov - výtvorov človeka i výtvorov prírody - výstižne vypovedá o Slovensku, o tom, že jedinečnosť tejto krásnej krajiny si skutočne zaslúži pozornosť. Kráčali ňou európske dejiny a zanechal na nej pozoruhodné stopy aj geologický vývoj našej planéty. Len málo krajín na svete môže na takom malom priestore predstaviť toľko rozmanitých prvkov. Bralá, veľhorské štíty, lesostepi, nížiny, minerálne pramene a kúpele. Všetky umelecké štýly, ktorými sa vyznačujú nádherné kaštiele, vyplienené zámky i ruiny hradov a opevnení. K tomu dnes pristupuje moderná infraštruktúra krajiny, ktorá si uvedomila svoju cenu a ponúka všetko potrebné na moderné dovolenkovanie - dobre vybavené lyžiarske svahy, turistické trasy, perfektné vodné plochy, salaše, hotely...

Detaily o knihe

Názov: 1000 zaujímavostí Slovenska

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Super (Sona, 11.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha plna nadhernych fotografii, velmi inspiruje a nabada na vylety po Slovensku

Pán Lacika vďaka. (Dana Foltánová, 30.4.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po tejto knihe som túžila nakoľko už mám knihu o hradoch a zámkoch.Pán autor v nej ukazuje krásne diela,ktoré vytvorila príroda a ľudia.Možno v nej vidieť,aká krásna je naša drahá krajina.Som rada,že pán autor ukázal miesta,ktoré si musíme chrániť pre naše budúce generácie.Kto sa zaujíma o cestovanie a turistiku po Slovensku,nájde si v nej zaľúbenie,tak ako ja.

Klasika Lacika:-) (Zdeno Lamoš, 4.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som dostal na narodky a dodnes v nej listujem. Myslím, že mnohé encyklopédie skončia v domácnostiach zabudnuté - aspoň ja mám také okolie. Dostanú super knihu, nadšene v nej listujú, prezerajú si, hrdia sa ňou, ale po pár dňoch je to čoraz sporadickejšie, zriedkavejšie až tá kniha naberá prach na poličke. Nevravím, že ju musia stále listovať, to nie je osud encyklopédií, ale málokedy sa k nej vrátia. Ja sa k Lacikovému Slovensku vracia stále, pretože je tam naozaj tisícka zaujímavostí. Stovky strán skvostných fotografií a miest, lokalít, kam noha nevkročila. Teda moja určite:-) Len žasnem nad tým, čo všetko na našom malom Slovensku máme,toľko rozmanitosti, pestrosti, lesostepy, kúpele, pramene, hory, štíty, bralá, nížiny. Hrady, zrúcaniny, kaštiele...túto knihu odporúčam ako ideálny darček,skvelý pre cudzincov v mutácii, jednoducho parádna, vydarená kniha.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x