bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Beštia

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:270
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 12,56 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,86 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Beštia

Dominik Dán sa opäť pohybuje na hranici medzi fikciou a skutočnosťou. Tretí román Beštia sa dohráva tesne po veľkých zmenách, presnejšie po nekrvavej revolúcii a amnestii v roku 1990, po ktorej sa na slobodu dostáva mnoho nenapraviteľných zločincov. Niektorí využijú pád železnej opony a opustia republiku. Za jedným z nich sa polovicou Európy tiahne krvavá stopa, ktorá sa však vracia domov. Skúsený recidivista po sebe necháva zversky zmasakrované a zneuctené telá žien, ale žiadne odtlačky prstov. Kriminalistom však prichádza na pomoc nová metóda – analýza DNA. Atraktivitu knihy zvyšujú aj zmeny perspektívy, striedavo sledujeme konanie vraha, Hlas, čo ho núti vraždiť, a snahu detektívov chytiť beštiu v ľudskej koži. Beštia časovo predchádza prvým dvom Dánovým románom Popol všetkých zarovná a Nehanebné neviniatko. Richard Krauz je v ňom začínajúcim detektívom, stretneme sa s bývalým eštebákom a budúcim isiskárom Ivanom Canisom a v závere románu prichádza na Oddelenie vrážd aj Jozef „Chosé“ Fischer…

Detaily o knihe

Názov: Beštia

Objednávací kód NA310867

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Odporúčam (Martina Korbuľáková, 15.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som veľmi rada, že máme takéhoto spisovateľa na Slovensku. Mám prečítaných viac kníh od tohto spisovateľa a neviem si vybrať tú najlepšiu, po dočítaní každej si myslím, že práve tá je najlepšia, a potom príde ďalšia... Beštia je pravá nefalšovaná kriminálka zo všetkým čo k tomu patrí, bravúrne opisy udalostí, miest, pátranie krok po kroku, myšlienkové pochody vraha aj detektívov, ale aj humorné situácie vyšetrovateľov. Táto kniha ma zaujala o to viac, že dej sa neodohráva niekde ďaleko napr. v Amerike, Veľkej Británii, Honkongu, ale tu u nás v Bratislave, a že je to príbeh skutočný.

beštia (eva sobekova, 12.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvela kniha.prečitala som ju za dva dni.už mam kupene dalsie knihy od autora a som velmi zvedava či budu tiež take zaujimave a napinave.

D.Dán (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Beštia je jedna z kníh, na ktorú sa nezabúda. Pútavý príbeh, ktorý vás dostane.

Najlepšia kniha od Dána (Frederika, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som niekoľko kníh od Dána,ale túto považujem za najlepšiu. Páči sa mi, ako už na začiatku čitateľ vie, kto je vrah a sú opísané všetky jeho myšlienkové pochody. Odporúčam aj ďalšie knihy od Dána napr. Kráska a zviera, Básnik.

Skvelá (Anna Veselková, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dnes dočítaná, prvá kniha od Dána, čo som držala v rukách a bola skvelá. Istým spôsobom mi pripomína Snehuliaka, aj keď tu čitateľ počas celého čítania vie, kto je vrah. Určite si prečítam ďalšie od tohto autora. :)

Dominik zase nesklamal (Martina Paľová, 8.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som kúpila sestre na Vianoce a prečítala som si ju aj ja. Sestre sa až tak veľmi nepáčila ale ja som bola veľmi spokojná. Beštiu som zhltla za tri dni, veľmi ma teší, že je to konečne kniha zo slovenského prostredia a aj dialógy kriminalistov sú skutočne slovenskému čitateľovi veľmi blízke a povedomé. Dominik Dan dokáže napísať bravúrnu detektívku, v ktorej sú pasáže kedy sa človek pristihne že sa smeje aj keď táto kniha je plná napätia. Občas som si povedala, bože, to je nechutné fuj a troch som sa aj bála veď keď som to dočítala stále som na to myslela a to sa mi na knihách veľmi páči. Ešte viac ma to zaujímalo, pretože to bol skutočný príbeh a počula som o tom skôr. Určite by som túto knihu chcela odporučiť každému tak si to určite prečítajte :)

Odporúčam (Miriam Slimáková, 19.3.2013) Odpovedať

Je to moja prvá kniha od Dána ale určite siahnem aj po ostatných. Zaujímavé dialogy a opisy scén

Beštia (Simona Poliaková, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jeden z autorov, od ktorého mám celú zbierku kníh. Už prológ knihy bol pre mňa veľmi zaujímavý a načrtol, kam dej knihy bude smerovať. Konkrétne na tejto bolo pre mňa nové a zaujímavé, že autor neopisuje hľadanie vraha len z pohľadu detektívov, ale aj z pohľadu samotného vraha, taktiež necháva čitateľa počuť hlasy v jeho hlave, ktoré ho na vraždy nabádali. Detailný opis "starého mesta", uveriteľné dialógy detektívov, ich osobné problémy vyplývajúce zo zamestnania a vtipné podpichovanie medzi kolegami tiež nemôžu chýbať. Od knihy sa jednoducho nedá odtrhnúť, horšie je po nej zaspávať, keďže vraždy sú naozaj detailne opísané a dosť brutálne.

Napínavý príbeh (Majka, 17.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh knihy bol veľmi pútavý. Mám rada detektívky a mám rada knihy od Dominika Dána, čiže z tejto kombinácie mohla vzísť len táto super kniha. Jednotlivé scény boli opísané tak presvedčivo, že ma správanie vraha doslova znechucovalo a na druhej strane som cítila nervozitu policajtov a ich šialenú túžbu po jeho dolapení. Ozaj dôveryhodné. Kniha sa čítala naozaj veľmi dobre, všetkým milovníkom detektívok odporúčam.

:) (Martina Ukušová, 25.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Famózna kniha od skvelého spisovateľa. Bola to prvá kniha, ktorú som od Dominika Dána prečítala a pocity z nej mi zostali ešte veľmi dlho. Pri niektorých scénach ma doslova mrazilo v kostiach a nevedela som si predstaviť, že by niečo také stalo aj v skutočnosti. Kniha je však vo svojom jedna z tých najlepších, takže odporúčam každému, kto miluje kvázi detektívku s prvkami napätia a nečakaných zvratov.

Paráda (Emil Tóth, 19.1.2012) Odpovedať

autor píše veľmi pútavo a zaujímavým spôsobom preniká do myšlienkových pochodov páchateľa

Bestia (Petra, 9.2.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha bola vynikajuca...plna napatia...sice mi bolo hned na zaciatku jasne kto je vrahoom,,,ale tak potom to zamotavanie a opis cinnostuiii no nema chybu tato kniha.
Všetky komentáre (12)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x