bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Labyrint

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 11.05.2024 02:52

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Labyrint

Vzrušujúci dobrodružný príbeh o odvahe, osude a zrade sa odohráva v minulosti i prítomnosti, ktoré sú spolu naveky spojené v magickom juhofrancúzskom meste Carcassone.

Júl 1209: Šestnásťročné dievča dostáva v Carcassone od svojho otca záhadnú knihu. Tá kniha podľa jeho slov ukrýva tajomstvo pravého grálu. Hoci Alais nerozumie čudesným slovám a znakom, ktoré v nej vidí, vie, že jej je súdené, aby knihu chránila. Ak má tajomstvo labyrintu zostať v bezpečí, bude musieť priniesť veľké obete a nestratiť pritom vieru. Toto tajomstvo je prastaré - zrodilo sa pred tisíckami rokov v púšťach starovekého Egypta...
Júl 2005: Alice Tannerová pri vykopávkach v pohorí neďaleko juhofrancúzskeho mesta Carcassone náhodne objaví dve záhadné kostry. V hrobke, kde doteraz ležali ukryté pred svetom, ju zrazu zachváti príšerný pocit, že ju prenasleduje zlo. A zároveň si pomaly uvedomuje, že hoci to znie neuveriteľne, práve ona inštinktívne chápe význam záhadných slov, ktoré tam kedysi dávno vytesali do skaly. Keď Alice zistí, že svojím objavom dala do pohybu hrozivý sled udalostí, ktoré sa jej vymkli spod kontroly, je už neskoro. Jej osud je totiž od začiatku neoddeliteľne spätý s osudom osem storočí mŕtvych katarov.

Detaily o knihe

Názov: Labyrint

Originálny názov: Labyrinth

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

labyrint (Bianka, 3.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Súhlasím s EvaD. príbeh je síce príjemný, tak isto zaujímave prelínanie minulosti a prítomnosti ale je tam zbytočne mnoho nezáživných pasáži a zbytočných /dlhých/ opisov krajiniek a kadečoho iného , čo robí ten od začiatku celkom slušne prepracovaný príbeh veľa krát nudným. Vďaka čomu nepatrí medzi knižky , ktoré keď začnete čítať už nepustíte z rúk no aj napriek tomu je to pekná oddychovka .

Slabé (EvaD, 14.6.2013) Odpovedať

neoslovila ma
Od knižky som čakala viac. Bola zbytočne rozvláčnená, samé opisy, veľa postáv, niekedy až nepochopiteľné prelínanie minulosti s prítomnosťou... Trochu /poriadne/ ju skrátiť a vyškrtať opisy a zbytočné momenty a bola by zaujímavejšia aj napínavejšia.

Labyrint (Janka Horváthová, 17.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám rada historické romány, a v tomto diele sa prepája minulosť so súčasnosťou, také mám rada, bolo to skvelo napísané, dej sa odohrával v jednej oblasti Francúzska, blízko (aj na) hrade Carcassonne, ktorý by som veľmi chcela navštíviť, takže aj tým ma kniha ešte viac zaujala, a všetkým Vám, ktorí máte radi knihy s historickým aj dobrodružným charakterom, ju vrelo odporúčam, určite sa nenechajte odradiť jej hrúbkou, táto kniha je skvelá a vtiahne Vás do deja a budete čítať, čítať, ...až do konca a v mojom prípade som bola na konci smutná, že to už skončilo. :D :) Chystám sa pozrieť si aj filmové spracovanie (2dielne), ale už teraz viem, že určite nebude také dobré ako kniha, a isto budem šomrať, ako vždy keď pozerám nejaké filmové spracovanie skvelej knihy... :)

Zaujímavé prepojenie: minulosť-súčasnosť (Veronika, 2.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Oceňujem, keď sa jedna autorka venuje jednej problematike, pretože to má potom úroveň, fakty sedia a aj dej je zaujímavejší. Kniha sa napriek rozsahu číta ľahko, miestami ma detektívny či tajuplný nádych, čo tiež čitateľa vtiahne do deja. Veľmi dobré je prepojenie minulých storočí so súčasnosťou v tom istom mieste diania. Vrelo odporúčam na prázdniny a dlhšie voľno! :)

labyrint (katka, 11.6.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna kniha. Verím na minulé životy, a toto je prvá kniha, kde sa ludia v ďalšom živote znova stretnú, len sú už iní, žijú v inej dobe, ale musia si akoby splatiť dlhy z minulosti. Pekné je to, že ak ľudia k sebe patria, ich duše sa znova nájdu, aj keď prejdú veky.

Labyrint (michaela, 22.11.2009) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mne sa táto kniha veľmi páčila...prelínanie súčastnosti s minulosťou, historickými udalosťami a pútavým príbehom vás donúti nepustiť knihu z rúk...páčila sa mi viac ako autorkino druhé dielo -Hrobka...
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x