bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Korunu skladám z unavenej hlavy - 2.vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 14.06.2024 03:07

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Korunu skladám z unavenej hlavy - 2.vydanie

Táto kniha sa nielen svojím obsahom, ale aj celkovým poňatím líši od iných biografií. Rozpráva o súkromnom živote cisárovnej Alžbety, o jej spôsobe života, dennom režime, o tom, ako sa obliekala, ako sa starala o svoje telo a vlasy, ako sa stravovala, o jej záľubách, športovej činnosti, chorobách, kúrach, umeleckom talente, poverčivosti, úzkostiach a depresiách, o jej cestách a osobách, ktoré ju obklopovali, slúžili jej a ktoré si obľúbila. Podáva verný obraz ženy, ktorá sa usilovne vyhýbala verejnému záujmu, dvornému ceremoniálu a etikete. Publikácia je spracovaná na základe archívnych dokumentov, korešpondencie a pamätí najrôznejších ľudí, ktorí s Alžbetou prichádzali do styku, a zahŕňa aj citáty z veršovaného denníka tejto neobyčajnej ženy a panovníčky.

Detaily o knihe

Názov: Korunu skladám z unavenej hlavy - 2.vydanie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Sissi vs. Sissi Romy Schneider (Michaela Dúcsová, 15.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
V prvom rade musím povedať, že Sissi obdivujem odvtedy, ako som prvýkrát videla film s Romy Schneider v hlavnej úlohe. A asi nie som jediná:) Avšak Sissi reálna a Sissi, ktorú stvárnila Romy sú diametrálne odlišné. Film ju ukázal skôr z láskavej a milšej stránky. Ako takú rozprávkovú princeznú. Kniha je omnoho detailnejšia a realistickejšia. Jazyk je nenáročný a taký obrazotvorný, až máte pocit, že legendárna Sissi vám ožíva pred očami a vidíte jej život ako mladučkej cisárovnej, jej adaptáciu na dvore a množstvo detailov, ktoré k nej neodmysliteľne patria. Napríklad jej úžasné vlasy. Čitateľ sa podozvedá množstvo zaujímavosti ohľadom tejto jej pýchy. Jej stravovanie, prehnané cvičenie, jazdy na koni, bežný denný režim, jej vášne i smútky a samozrejme všetko o vzťahu s jej manželom. Priznávam, že som často bola prekvapená, ako detailne je tu zachytený jej bežný život. Dozvedela som sa aj to, čo zvykla slávna Sissi raňajkovať:) To všetko sa dočítate v tejto knihe. Bonusom sú krásne úryvky z jej denníka a konkrétne situácie z jej života. Vďaka tomu sa vám zdá, že pred vami nestojí cisárovná, ale obyčajná žena Sissi s jej starosťami, radosťami i "úchylkami". Lebo aj tak by sa dala nazvať jej prehnaná starostlivosť o legendárne vlasy a o vlastné telo. Čítanie si užijú aj tí, čo majú radi históriu, lebo tá v detailoch doslova ožíva pred očami. Milovníci beletrie si takisto prídu na svoje, hoci to nie je román, miestami je tak kniha písaná. V neposlednom rade iste zaujme aj milovníkov životopisov. Obrazový materiál je skvelým spestrením čítania. Neľutujem kúpu tejto knihy, je úžasná.

Geniálna. (Miroslava Pagáčová, 14.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Postava Sissi, dobrosrdečnej a prekrásnej cisárovnej jednej obrovskej ríše je nadčasová. Pozná ju každý,kto má aspoň trošičku záujem o kultúru. Desiatky filmov, knižných spracovaní a rôznych verzií príbehu. Málokto pozná Sissi ako viacmenej egocentrickú a do seba zahľadenú. A málokto ju zas pozná ako tú nežnú a krehkú osôbku. Nikdy nedám dopustiť na to perfektné filmové spracovanie s očarujúcou Romy schneider. Možno je to príliš sladké, ale pohladí do romantickú dušu. No Keď som si prečítala túto knihu, konečne som spoznala Jej veličenstvo v niekoľkých reálnych podobách: oddaná manželka, milujúca matka, hrdá žena a empatická vladárka. Z rozmaznaného dievčatka sa premenila na dôstojnú, váženú a obdivuhodnú ženu. Opisy jej diét, garderóby, denných zvykov a udalostí, ktoré ju poznačili, to všetko sa tu dá nájsť. Pre mňa je tento kvázi životopis geniálny.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x