bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stopárov sprievodca galaxiou

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 03:06

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stopárov sprievodca galaxiou

Arthurovi Dentovi, celkom obyčajnému človiečikovi kdesi z Anglicka, raz vo štvrtok ráno prídu zdemolovať dom, vraj kvôli stavbe diaľničného obchvatu. Snaží sa tomu zabrániť bojovným polihovaním pred buldozérom, no jeden z jeho priateľov, Ford Prefect, ho viac-menej nasilu odtiahne do krčmy na tri bleskurýchle pivá, pretože sa blíži koniec sveta. Asi o 12 minút neskôr koniec sveta skutočne nastane v podobe stavebnej čaty mimozemskej rasy Vogónov, ktorí prídu zdemolovať Zem kvôli stavbe hyperpriestorovej diaľnice. Tesne pred touto pre všetkých ostatných smrteľnou udalosťou sa Arthur s Fordom presunú na vogónsku stavebnú loď, ktorá ich odvezie do hlbín vesmíru. Ford totiž nepochádza z Guildfordu, ako na Zemi zvyčajne tvrdil, ale z malej planéty kdesi v okolí Betelgeuze, a pracuje ako terénny prieskumník pozoruhodnej knihy s názvom Stopárov sprievodca galaxiou – akéhosi elektronického bedekra pre vesmírnych stopárov obsahujúceho všetky informácie, ktoré potrebujete, ak túžite vidieť krásy vesmíru za menej ako tridsať altairských dolárov denne.

Detaily o knihe

Názov: Stopárov sprievodca galaxiou

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Výborná kniha (Daniela Nehézová, 22.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Arthurov príbeh som čítala niekoľkokrát a vždy som sa výborne bavila. Kniha pre všetkých vyznávačov klasického sci-fi ,vrelo odporúčam i všetky ostatné časti!

Neviem, čo povedať (Viera Hrabková, 11.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Urobila som chybu, keď som si pred prečítaním knihy pozrela film. Kniha ma tým pádom až tak nezaujala, vedela som, čo sa stalo, rušilo ma, že postavy sú opísané inak, než sú vyobrazené vo filme, no v každom prípade je kniha lepšia, len mi chýbalo to "napätie". Je tam kopec vtipných viet, čo sa mi páčilo :)

Super kniha (Róbert Druska, 24.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čítal som všetkých päť dielov tejto štvordielnej trilógie a nesklamal ma ani jeden. Táto kniha vás nielenže prinúti smiať sa ako blázon, ale aj zamyslieť sa nad Zemou, vesmírom a aj životom. Po prečítaní zistíte, že myslieť si že sme v tomto obrovskom vesmíre sami je jednoznačne dosť naivné, budete chcieť cestovať po vesmíre a hľadať to, čo ešte nikto iný neobjavil. V tejto knihe sú také bláznivé myšlienky, že vám nad nimi ostane rozum stáť. Odporúčam.

Vesmír... (Kristína Candráková, 23.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherné zobrazenie vesmíru z každej strany. Či už spoza uteráka alebo na matracoch... :)

Vau (Martina Ukušová, 25.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak toto je kniha, ktorú musí mať prečítanú každý sci-fi fanúšik. Bláznivá kniha, v ktorej cestujete na tie najnepravdepodobnejšie miesta vo vesmíre. Čítala som ju viac krát a zakaždým ma pobavila. Určite si prečítajte celú sériu. A nezabudnite, kde máte uterák. :D

skvela kniha (Milena Veresová, 23.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nepoznám ani jediného človeka, ktorý by knihu prečítal a nemiloval dobrodružstvá Arhtura Denta. Douglas Adams ponúka pohľad na zem z vesmíru. Pri čítaní si už nebudete pripadať taký dôležitý, konečne pochopíte význam čísla 42 a naučíte sa, prečo je dôležité neprepadať panike. Pretože Zem je zväčša neškodná :)
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x