bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Anjeli a démoni

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Anjeli a démoni

Dan Brown, autor svetového bestselleru Da Vinciho kód, ktorý čítali milióny čitateľov na celom svete, prichádza s ďalšou lahôdkou - starodávne tajné bratstvo sa vynorilo z tieňa, aby doviedlo do dôsledkov legendárnu pomstu. Keď zavolajú Roberta Langdona, svetoznámeho odborníka na symboliku, aby pomohol rozlúštiť záhadný symbol – vyrytý do hrude zavraždeného fyzika – objaví čosi nepredstaviteľné: oživenie starodávneho tajného bratstva známeho pod menom Illuminati, najmocnejšej organizácie, aká kedy bola na tejto zemi. Illuminati sa vynorili z tieňa, aby doviedli do dôsledkov legendárnu pomstu proti najnenávidenejšiemu nepriateľovi… katolíckej cirkvi! Langdonove najhoršie obavy sa potvrdia v predvečer konkláve vo Vatikáne, keď posol illuminátov oznamuje, že priamo v srdci Vatikánu je skrytá bomba. Spojí sily s krásnou a záhadnou talianskou vedkyňou Vittoriou Verou a výsledok ich horúčkovitého pátrania je jedinou nádejou pre záchranu Vatikánu.

Detaily o knihe

Názov: Anjeli a démoni

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Na jeden dych (Klára Cicoňová, 15.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
veľmi dobre napísaná kniha. Pútavo preskakuje z jednej dejovej línie na druhú, no nestráca napätie. Je zaujímavé ako autor narába s faktami a akú diskusiu jeho knihy rozpútavajú. Jednoznačne Brown neprestáva prekvapovať :)

Lepšia ako Da Vinci (Sisa, 4.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Odporúčam túto knihu, je podľa mňa lepšia ako Da Vinci, neviem či je to prostredím a ešte väčším "zabrdnutím" do Cirkvi alebo preto, že Da Vinci bol viac ospevovaný a medializovaný. . Komu nesadol Robert Langdon tak nech si knihu ani nekupuje. Ja osobne ho priam obdivujem a knihy kde vystupuje ako hlavná postava zbožňujem. Čítala som všetky knihy od Dana Browna a musím povedať že je to pán spisovateľ. ODporúčam preto aj Bod klamu, Stratený symbol, Da Vinciho kód a digitálnu pevnosť.

Skvelá kniha (Tibor Čavojský, 2.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Podľa niektorých lož, podľa mňa pravda. Asi tak by som začal. v prvom rade si musíme uvedomiť, že autor v knihe popisuje aj FAKTY! Čiže z knihy som nemal len umelecký zážitok ale aj som sa dozvedel niečo nové. Čo sa týka deja, tak ten je usporiadaný, tak ako v predchádzajúcich knihách (DaVinciho kód, Bod klamu,...). Dej nemá len jednu hlavnú dejovú líniou, ale rozpráva akoby 2 príbehy, ktoré spolu súvisia, naraz. A čo postava Roberta Langdona? Tak tá ako v knihe DaVinciho kód vzbudzovala vo mne rešpekt voči fiktívnej inteligentnej postave. Autor ho vykreslil ako vysokoškolského profesora, a tým sa snažil u čitateľa vzbudiť pocit autority, ktorá má pravdu. A aspoň s môjho pocitu sa mu to podarilo na 90%. Mňa táto kniha "prinútila" získavať nové a nové informácie o miestach, osobách, spolkoch a rituáloch či tradíciách o ktorých som sa dočítal. Čiže u mňa nešlo len o prečítanie knihy samotnej, ale aj o získanie nových informácií, ktoré mi ponúkla. Celkovo knihu hodnotím na 95%.

Dan Brown je skvelý spisovateľ, ALE... (Kika, 16.7.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Anjeli a démoni bola druhá Brownova kniha, ktorú som po Da Vinciho kóde čítala, preto som očakávala, že bude rovnako dobrá, ak nie lepšia. Avšak moje očakávania sa nepotvrdili. Jasné, nemôžem povedať, že by nebola napínavá, strhujúca a hlavne prekvapujúca; ale zdala sa mi menej uveriteľná ako Kód. Pri ňom som mala naozaj pocit, že neviem, čo je fikcia a čo realita - tu som hneď ostala pri fikcii. Niektoré pasáže tu dokonca vyznievajú až absurdne (a neuveriteľne, ale nie zrovna v priaznivom zmysle slova). Skutočne myslím, že Dan Brown je výborný spisovateľ s talentom písať vzrušujúce príbehy, ale od tohto diela som čakala viac...

začneš čítať a nevieš prestať :) (alexandra, 21.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
k tejto knižke som sa dostala náhodou a vôbec neľutujem. Zaujímavé už od začiatku, veľmi sa mi páčilo, ako je perfektne opísaný Cern, kde sa obyčajný človek nedostane, tak fantázia môže pracovať naplno. :) aj preto ma film sklamal, keď som sa tešila, ako to tam všetko ukážu, ale žiaľ, veľa sa tam vidieť nedá. Ďalej ma veľmi zaujali veci okolo Iluminátov, o ktorých som predtým tiež veľa nevedela a veľmi ma to fascinovalo. Podľa mňa bola knižka napínavá a zaujímavá od začiatku až do konca, určite odporúčam, oplatí sa. :)

ANJELI A DEMONI (Martina Priečkova, 17.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
UZ LEN PODLA NAZVU BY SOM KNIZKU KUPILA.....AJ SOM KUPILA A BOLA SOM NADSENA...VIDELA SOM AJ SFILMOVANU VERZIU, ALE KNIZKE SA NIC NEVYROVNA......AK HLADATE NAPATIE, TOTO JE TO PRAVE ORECHOVE....ODPORUCAM NA 100000000...%%%%

Skvelá knižka (Zdenka Letríková, 2.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po tejto knižke som veľmi túžila, pretože skôr som zaregistrovala filmovú verziu príbehu. Zo skúseností viem, že knižka je vždy oveľa lepšia ako film. A ani teraz som sa nemýlila a táto kniha sa okamžite zaradila medzi mojich top najobľúbenejších. Aj ked som síce poznala príbeh, napriek tomu bolo čítanie napínavé a plné tajomna. Je to asi prvé dielo, pri ktorom som mala naozajstné zimomriavky a pocit ako keby som sa nachádzala na opisovaných miestach. Niektorých možno téma cirkev verzus ilumináti poburuje, no mňa úplne pohltilo takéto čitanie. Odporúčam ju každému, kto sa o takéto veci zaujíma, ale aj všetkým ostatným lebo verím že u každého musí zanechať obrovský dojem. Dan Brown je skvelý autor a už teraz sa neviem dočkať na chvílu ked budem mať prečítané všetky jeho diela.

Táto kniha ma naozaj dostala! (Monika Vinkláriková, 31.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som doslova zhltla! Velmi, velmi sa tesim na film, ktory ma byt o par dni v TV, na porovnanie...a ozivenie spomienok na tuto uzasnu knihu.

Super Kniha Anjeli a démoni (Matej Martiš, 4.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po úspešnej knihe Davinčiho kód, som si prečítal ďalší veľmi zaujímavý príbeh. Oslovil ma už samotným názvom Anieli a démoni. Kniha obsahuje veľa neočakávaných a napínavých zvratov. Osobne ma veľmi zaujala história o iluminátoch a niektorých historických faktoch, ktoré som som potom aj ďalej sledoval na internete. Pre milovníkov napätia, nepredvídateľných udalostí spojených s nie veľmi známou históriou je táto kniha to najlepšie čo si môžu prečítať.

Anjeli a démoni (Ivona Hergottová, 8.11.2010) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektná kniha, plná napätia a nečakaných zvratov a keď porovnám so Strateným symbolom,tak u mňa jednoznačne vyhrávajú Anjeli a démoni. A od kedy som ju videla aj s obrazovými publikáciami, túžim ju mať vo svojej knižnici.

výborné dielko (23.11.2007) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha, podľa mňa ešte lepšia ako Da Vinciho kód. Ak milujete napätie...niet čo dodať, treba si prečítať!!!
Všetky komentáre (11)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x