bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







  • AKCIA
  • NOVINKA

Pečieme s Balansom

Vydavateľ: MAFRA Slovakia a.s. (MAFRA Slovakia, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:200
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 17.06.2025 03:10

Vaša predajná cena : 12,68 €
(všetky ceny sú uvádzané vrátane DPH)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pečieme s Balansom

Pečieme s balansom je kniha plná sladkostí, ktoré potešia chuť aj telo. Autorka Katarína Olejárová, dlhoročná šéfredaktorka mesačníka Balans, prináša svoje najobľúbenejšie recepty na ovocné a zeleninové koláče – mnohé z nich vznikli práve v rámci tohto magazínu. Koláče sú jednoduché na prípravu, šťavnaté, nadýchané a pripravené z kvalitných ingrediencií, ktoré v sebe spájajú zdravie a výnimočnú chuť. Kniha ponúka aj množstvo praktických tipov, ako piecť zdravšie bez kompromisov. Všetko je o rovnováhe – medzi sladkým pôžitkom, výživnými surovinami a radosťou z pečenia. Objavte inšpiratívne recepty, ktoré do vašej kuchyne prinesú farbu, energiu a dobrý pocit.

Ukážka:
Obrátené koláče
Otočené hore nohami
Obrátené koláče sú dôkazom toho, že niekedy stačí malý trik na to, aby sa obyčajné suroviny premenili na dezert plný elegancie a chuti. Tajomstvo ich výnimočnosti spočíva v spôsobe pečenia – ovocie sa ukladá na dno formy, posype cukrom alebo zaleje maslovým karamelom, a až potom sa pridáva cesto. Po upečení prichádza ten najlepší moment: koláč sa vyklopí a na vrchu sa odhalí zlatistá, lesklá vrstva šťavnatej ovocnej dobroty.

Práve karamelizácia ovocia dodáva týmto koláčom jedinečnú chuťovú hĺbku. Cukor sa počas pečenia pomaly topí, mieša s ovocnou šťavou a vytvára sirupovú polevu, ktorá jemne vsiakne do cesta. Jablká sa premenia na mäkké, voňavé plátky obalené v jantárovom sirupe, slivky získajú hlbokú, takmer medovinovú sladkosť a ananás sa prepojí s maslovým karamelom do exotickej harmónie chutí. Každý druh ovocia prináša svoj vlastný charakter a prekvapivé kombinácie môžu z obyčajného koláča urobiť skutočné umelecké dielo.

V tejto kapitole nájdete recepty na klasické aj netradičné obrátené koláče, naučíte sa triky, ako dosiahnuť dokonalú karamelizáciu, a objavíte, aké ovocné kombinácie fungujú najlepšie. Pripravte sa na chvíle plné vôní, farieb a neodolateľne lepkavých ovocných kúskov!

Korenený hruškový koláč

Čas prípravy: 60 minút
Na 12 porcií

Na karamel:
60 g datľového sirupu
45 ml pomarančovej šťavy
60 g krupicového cukru
30 g masla
Na cesto:
4 hrušky
4 vajcia
200 g krupicového cukru
200 ml rastlinného oleja
195 g hladkej múky
10 g kypriaceho prášku
štipku soli
5 g mletého kardamómu
100 g vlašských orechov

1. Datľový sirup, pomarančovú šťavu, cukor a maslo dáme do hrnca a varíme pri stálom miešaní na miernom ohni asi 5 minút. Necháme vychladnúť.
2. Karamel nalejeme do formy (24 cm) vyloženej papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Medzitým ošúpeme hrušky. Hrušky rozpolíme a vyrežeme jadrovníky.
3. Hrušky rozložíme do formy rezom dole. Vajcia vyšľaháme s cukrom a prišľaháme olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, kardamómom a najemno nasekanými orechmi.
4. Zmes vmiešame do cesta, ktoré nalejeme na hrušky a pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť, obrátime ho a vyberieme z formy.

Detaily o knihe

Názov: Pečieme s Balansom

Objednávací kód NH694384

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x