bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Strach

Vydavateľ: MERIDIANO - press (MERIDIANO-press, s.r.o.)
Edícia:Moderné romány
Séria:Strach (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:352
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 03:01

Lepšia cena: 13,43 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,75 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,99 €
Ušetríte: 2,24 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Strach

Rodina Mylesová sa topí v peniazoch a Annie po ich pôvode nepátra. Jediné, čo jej v bezstarostnom živote študentky chýba, je sloboda. Roman, jej brat a hlava Mylesovského klanu, ju drží poriadne nakrátko. Žiadne žúry, žiadny spoločenský život.

Všetko však zmení jedna desivá noc!

Keď Annie zaregistruje v dome neznáme hlasy, zmocní sa jej nevýslovný strach. Snahu ukryť sa vo svojej izbe pred nevítanou návštevou, zmarí silná mužská pravačka. Paralyzovaná strachom v rukách neznámeho muža vycíti, že je to začiatok niečoho zlého.

Harry si uvedomuje, že rovnať sa s grázlom je diametrálne odlišné a neporovnateľne ľahšie, ako postaviť sa pred ženu. Navyše veľmi mladú a peknú ženu.

Z duše sa mu protiví strach v jej očiach, ale nutkavá potreba pomstiť Mylesovu aroganciu, ho núti konať.

Stanoví si pravidlá. Myles neujde spravodlivosti a s jeho sestrou sa vysporiada ako chlap.

Bez pocitu, že je slaboch.

Jeho plán, však časom nadobudne výrazné trhliny...

Detaily o knihe

Názov: Strach

Objednávací kód NA682497

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

OS (Val, 25.4.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dovolím si tvrdiť, že nová slovenská autorka Olívia Sweet ešte poriadne namúti vody v knižnom svete. V žánri romantiky a jej podskupín (ako dark romance a pod.) je Olívia mojím objavom tohto roka, aj keď je len apríl. Začnem asi tým, že prednedávnom som sa s niekým rozprávala o tom, že táto kniha je sklamanie. Keďže má Strach na obálke uvedené, že ide o Dark Romance, údajne je to darkromance bez romance. Z môjho pohľadu však toto tvrdenie naozaj nie je pravdivé. To, že kniha neobsahuje sexuálne scény je fakt. Aj keď… To však neznamená, že romantika chýba. Práve v tomto tkvie jedinečnosť a originalita tejto autorky. Napísala tak hlboký, citlivý príbeh bez použitia sexuálnych scén, ktoré naozaj z môjho pohľadu absolútne neabsentovali. Práveže by pôsobili absurdne. Sweet vytvorila skutočné, dychberúce emócie, ktoré som dokázala prežívať nielen s Annie, ale aj vedľajšími postavami. Niektoré som mala chuť zahrdúsiť a nie pri každej postave som si istá, či je naozaj kladná, napriek zdaniu pomoci alebo má nejaké vedľajšie úmysly. Keďže tu máme viacerých rozprávačov a máme možnosť vidieť situácie z rôznych uhlov pohľadu, čo je na knihách naozaj zbožňujem, okrem Annie a jej démonov vidíme aj obavy a šok v častiach Jaslyn, Neilove prapodivné, humorné vnútorne pochody v nevhodných situáciách, ale aj spomienky a podstatu Harryho skutočnej povahy. A ak mi niekto povie, že postava Romana by nemala skončiť v kazajke, sám by nad nejakou tou liečbou mal pouvažovať-až sa čudujem, kam až to nechala jedna matka zájsť :/ V knihe nechýba akcia, napätie, dráma, brutalita, násilie (psychické i fyzické) a postupné zbližovanie v situácii, ktoré by nikto nebol predpokladal. Verím, že Strach 1 je akousi vstupenkou do druhej časti, ktorá isto bude ešte viac vygradovaná aj ja sa na ňu nesmierne teším.

V tvojich rukách (Kristína Rydlová, 5.3.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
V tvojich rukách (pôvodný názov príbehu) bol jeden z najlepších príbehov, aké som čítala na Wattpade. Neraz som sa k nemu vrátila, aby som si opätovne prečítala svoje obľúbené kapitoly. Už som ani nedúfala, že by sme sa niekedy dočkali aj knižného vydania, no nakoniec sa to predsa len podarilo. Keď som sa túto správu dozvedela, skákala som od radosti a už som sa nemohla dočkať, kedy budem Strach konečne držať v rukách. Zasa som si pripomenula, prečo tak milujem príbeh Annie a Harryho. Knihu som prečítala v priebehu pár hodín, stránky mi len tak ubiehali pod prstami, nedalo sa od nej jednoducho odtrhnúť. Autorka má skvelý štýl, takže mi čítanie išlo ako po masle. Príbeh je podaný hneď z pohľadov niekoľkých postáv, ale vôbec to nepôsobí rušivo. Annie zo začiatku pôsobí ako také typické mladé 18-ročné dievča, ktoré má síce prísneho brata, čo ju drží na uzde, ale inak sa nelíši od svojich rovesníkov. Postupne sa však ukazuje, že má svojich démonov, ktorí jej narušujú jej pokojný život a v mnohých veciach ju obmedzujú. Keď sa dozviete, čo jej tieto, nazvime to stavy, spôsobuje, bude sa vám otvárať nožík vo vrecku. Harry, náš tajomný hrdina, ktorý si málokoho pripustí k telu, neprejavuje takmer žiadne emócie, nebojí sa použiť silu a svoje súkromie si chráni ako oko v hlave. Napriek tomu mi tento "gangster" prírastol ku srdcu. Milujem aj Neila, nášho šaša. Niekedy sa správa ako také veľké decko, no práve to na ňom zbožňujem. Neraz dokázal odľahčiť neľahkú situáciu a svojimi hláškami ma pobaviť. Často som sa sama seba pýtala, ako môžu byť on a Harry takí dobrí kamaráti, veď sú to presné protiklady, no prekvapivo sa skvelo dopĺňajú. Ich doberanie som si maximálne užívala. Romantická linka bola jemná a vyvíjala sa fakt pomaly a mne to absolútne sadlo. Bavilo ma sledovať, ako sa postupne mení vzťah únoscu a jeho zajatkyne, ako sa Annie maličkými krôčkami dostáva Harrymu pod kožu a ako sa oň pre ňu stáva z niekoho nebezpečného niekým, u koho hľadá ochranu. Príbeh sa odohráva v určitom gangsterskom prostredí a hoci tu neboli žiadne veľké akčné scény, temná atmosféra bola citeľná. Vedela som, že príbeh je rozdelený na dve časti, no myslela som si, že časti budú také, ako boli uverejnené na Wattpade, preto ma koniec trochu prekvapil. Dúfam, že pokračovania sa dočkáme čo najskôr, pretože práve v druhej časti príbehu nás čaká to najlepšie z romantiky.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x