bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Na jednej lodi

Vydavateľ: Elist (Elist, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:288
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 03:01

Lepšia cena: 11,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,- € (vrátane DPH)
Bežná cena:13,95 €
Ušetríte: 1,95 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Na jednej lodi

(Tak trochu) nepodarená stanovačka, voda, hviezdy… a chalan, ktorý vôbec nie je jej typ.

Študentka Izabela dorazí na víkendové kempovanie s kamarátkami ako posledná. Neplánovane tak samu seba pripraví o miesto na spanie v spoločnom stane.

Čo jej ostáva?

Zavesiť sa na krk absolútne neznámemu chalanovi, ktorého by si za iných okolností zrejme vôbec nevšimla. Letné noci, vzájomná blízkosť a Ľubošova obdivuhodná povaha však urobia s Izabelou divy.

Stanovačka, ktorá sa jej zo začiatku javila ako tá najhoršia na svete, sa odrazu stane takou jedinečnou, že na ňu už nikdy v živote nezabudne. Uvedomí si, že z kamarátok dopadla najlepšie.
Lenže nevie úplne všetko…

Detaily o knihe

Názov: Na jednej lodi

Objednávací kód NA678293

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Na jednej lodi (Kristína Rydlová, 8.1.2024) Odpovedať

príjemné čítanie
Na knihách tejto autorky som vyrastala, preto keď som sa dozvedel, že jej po dlhšom čase vyjde nová kniha, veľmi som sa potešila. V čase môjho dospievania patrila Enja spoločne so Zuzkou Šulajovou ku kráľovnám slovenských YA romantických príbehov. Čítať po istom časovom odstupe autorkinu novú knihu vo mne vyvolalo slušnú dávku nostalgie. Priznám sa, že k Na jednej lodi mám síce určité výhrady a k úplnej spokojnosti som tu niečo postrádala, no napriek tomu sa mi príbeh páčil a jeho čítanie som si užila. Stredoškoláčka Izabela bola fajn baba a ukázala nám hneď niekoľko svojich stránok, tú drsnú i tú citlivú. Určité rodinné udalosti ju podľa mňa primäli predčasne dospieť a v niektorých veciach bola vyspelejšie a zodpovednejšie než jej rovesníci. V určitých momentoch však najprv konala, až potom premýšľala, a hoci to nerobila so zlým úmyslom, dostalo ju to neraz do problémov. Vyžarovala zo seba niečo magické, čo nebolo len zásluhou jej správania, ale aj jej vzhľadu. Ľuboš na mňa na prvý pohľad pôsobil ako človek, ktorý sa vie tešiť z maličkostí a k spokojnosti toho nepotrebuje veľa. Bolo mi však jasné, že niečo skrýva a postupne sa čoraz viac ukazovalo, ako ho jeho minulosť poznačila. Zo všetkých narážok som si postupom času v hlave vytvárala teóriu o tom, čo sa mu asi stalo, čo sa nakoniec viac-menej potvrdilo. Niekedy sa vie s nami život pekne zahrať. Našťastie, mal aspoň skvelého kamaráta, ktorý bol preňho v ťažkých časoch veľkou oporou, mohol sa oňho oprieť a vždy spoľahnúť. Kniha je rozdelená na dve časti. Prvá sa odohráva počas stanovačky a v podstate jej nemám čo vytknúť. Užívala som si spoznávanie a zbližovanie našej dvojice a to, že im v ceste stálo mnoho prekážok a nemohli byť spolu, robilo ich vzťah ešte príťažlivejším. V druhej časti moje nadšenie trochu opadlo. Niektoré veci sa tu v podstate opakovali (máme/nemáme šancu na spoločnú budúcnosť), radšej by som prijala nejaké iné zápletky, Izabela zostala skôr ustráchaná a Ľuboš zasa taký vážnejší, temnejší, viac sa mi páčili takí, akých sme ich poznali na začiatku. Jednoducho mi tu chýbalo niečo, čo by ma posadilo na zadok. Autorka do príbehu zaradila aj viacero vážnych tém ako sexuálne obťažovanie, násilie, narušené rodinné vzťahy, problémy súčasnej mládeže a podobne. Samozrejme, že badať zmeny aj v jej štýle písania (keď to porovnám s jej staršími knihami), aspoň na mňa pôsobil tak "dospelšie" (neviem nájsť vhodnejší výraz). Dúfam, že na jej ďalšiu knihu si počkáme kratší čas ako sme čakali na túto novinku.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x