bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Podivná Sally Diamondová

Vydavateľ: George Publishing (EUROMEDIA GROUP, a.s.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:358
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 03:03

Lepšia cena: 23,05 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 23,60 € (vrátane DPH)
Bežná cena:27,44 €
Ušetríte: 3,84 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Podivná Sally Diamondová

Sally byla adoptovaná. Žije na irském venkově se svým otcem psychiatrem v důchodu. Její matka, všeobecná lékařka, zemřela před desítkami let. Když kniha začíná, její starý otec umírá. Jednou jí řekl, že až zemře, „vyhoďte mě s odpadky“. Když se ho Sally pokusí vzít doslova, přivolá to na její klidný a prostý život, velký zájem médií a policie.
*****
Temné, znepokojivé a místy hluboce zoufalé vyprávění je silnou charakterovou studií lidí na okraji společnosti. Syrový a přímočarý, stejně jako Sally, je tento pohnutý příběh vyprávěn prostřednictvím dvou dějových linií sahajících až do roku 1974.
*****
Je to víc než irský kriminální thriller; překračuje žánry a je kousavým projevem toho, že lidé ne vždy myslí vážně to, co říkají. Optikou generačního zneužívání je čtenář poslán dolů, k nejtemnějším událostem života Sally a její rodiny.

Detaily o knihe

Názov: Podivná Sally Diamondová

Originálny názov: Strange Sally Diamond

Objednávací kód NA677767

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Podivná Sally Diamondová (Jana Milkovičová, 4.3.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fúú.....Veľmi výstižný názov. Podivná Sally Diamondová je veľmi zaujímavý, strhujúci príbeh o Sally. Sally, ktorá trpí "spoločenskou nedostatočnosťou", "posttraumatickým syndrómom", je utiahnutá, nerada je v spoločnosti ľudí a nerada komunikuje.... a zároveň je to veľmi silná žena, ktorá po smrti otca a jeho "neštandardnom spopolnení" sa dostáva do pozornosti médií a s podporou zopár známych sa začne socializovať, navštevuje terapeutku a prevráti svoj život hore nohami. A to skutočne prekvapivo. Zároveň sa dozvedá viac o svojej záhadnej minulosti.... V príbehu sa odvíja aj druhá dejová linka, ktorá pootvára dvere do života ďalšej osoby, pre tento príbeh veľmi dôležitej. A všetko je to tak strašne zvrátené, tak odporné, že to ťažko popísať.... Kniha je výborné spracovaná, písaná ľahko a plynule a priam strhujúco, postavy sú fantasticky spracované a majú skutočnú hĺbku. Príbeh je to silný, neuveriteľný a hlavne neveselý. Trochu ma zaskočil záver a práve to je to, čo by som tejto knihe vytkla, avšak je to len môj uhol pohľadu. Knihu každopádne odporúčam a hoci to nie je typický psychologický thriller, chytí vás hneď od prvej kapitoly a už vás nepustí...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x