bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kostischrány

Vydavateľ: Host (HOST - vydavatelství, s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Počet strán:310
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.04.2024 03:57

Lepšia cena: 18,43 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 18,87 € (vrátane DPH)
Bežná cena:23,60 €
Ušetríte: 4,73 € (zľava 20%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,69 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kostischrány

Ne všechny mrtvoly zůstanou pohřbeny navěky.
*****
Sedmnáctiletá Ryn se od smrti svých rodičů živí jako hrobnice v odlehlé vesnici na úpatí drsného a smrtelně nebezpečného pohoří, které kdysi bývalo domovem fae. Pohřbů není v posledních měsících tolik a Ryn se svými sourozenci začíná strádat. Navíc její pověst jediného hrobníka široko daleko utrpí šrámy, když vyjde najevo, že ne všichni mrtví zůstali mrtvými nadobro.
*****
Vzkříšeným mrtvolám se říká kostischrány a legenda praví, že jsou důsledkem desítky let staré kletby. Ellis, tvůrce map s tajemnou minulostí, dorazí do vesnice právě ve chvíli, kdy kostischrány zaútočí s novou zuřivostí. Co je přitahuje? A jak je lze nadobro zastavit? Ellis a Ryn se společně vydávají na výpravu, která je zavede do nevyzpytatelných lesů a do samého srdce hor, kde budou muset čelit dávno zapomenuté magii i hluboko pohřbené pravdě o sobě samých.

Detaily o knihe

Názov: Kostischrány

Objednávací kód NA675347

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Super kniha (Lívia, 5.4.2024) Odpovedať

príjemné čítanie
Toto je kniha plná mágie, velšskej mytológie (o ktorej som počula prvý krát, vďaka tomuto príbehu), legiend a o starodávnej kliatbe,ktorá sa jedného dňa prejaví naplno. Ryn,najstaršia z troch súrodencov,je hrobárka. Cez deň pochováva mŕtvych a v noci sa stará o nemŕtvych. O kostischrány,ktoré nespôsobujú veľké problémy ale občas sa zatúlajú do Colbrenu z lesa. A v jednu noc sa ich objaví akosi priveľa a prichádzajú v húfoch. V tú noc Ryn zachráni pred kostischránou Ellisa,kartografa, ktorý zároveň pátra po svojom pôvode. Spoločne sa vydajú na cestu za dobrodružstvom a prelomením dávnej kliatby. Podarí sa im zachrániť živých alebo dedinu ovládnu kostischrány? Celkovo sa mi páčil dej,všetky zvraty,kostischrány, hlavné postavy aj postupné rozvíjanie vzťahu medzi nimi, ale najviac ma uchvátila koza. Áno,dobre čítate..lojálna a prítulná aj po smrti. Pre mňa hviezda celého príbehu táto Kostikoza. Obidve hlavné postavy mali svoj vlastný životný príbeh . Ryn sa vyrovnávala so stratou rodičov,musela sa postarať o súrodencov a zároveň zachrániť ich dom,aby oň kvôli dlžobám,ktoré zanechal ich strýko neprišli. Zaujímavá postava bol aj Ellis,ale hlavne zapracovanie jeho chronickej bolesti do príbehu. „Bolest z lidí nedělá ani slabé, ani silné,“ řekla. „Bolest prostě… je. Není to nějaká zkouška, je to součást života.“ Kniha sa čítala dobre,zhltla som ju pomerne za krátky čas a prispel ku tomu určite aj štýl písania autorky. Nenáročné, zábavné, miestami trošku morbídne čítanie,ktoré som si naozaj užila.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x