bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Konfigurácia nás dvoch

Vydavateľ: VENUPRESS (VENUPRESS, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:312
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 03:03

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,89 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Konfigurácia nás dvoch

Ester je tichá a pokojná sieťová inžinierka v IT firme. Kvôli svojej profesii a obľube počítačových hier spadá do kategórie nerdov a gamerov. Čas najradšej trávi v tichosti svojej garsónky pred obrazovkou laptopu, pri šijacom stroji alebo so svojimi sestrami. Jej maličkú bublinku naruší praktikant Šimon. Maturant, ktorý ju rýpaním a presviedčaním o svojej pravde vyvádza z rovnováhy.

Počiatočné nezhody vedú k tichej nútenej spolupráci. Postupne si však uvedomia, že spolu strávia ešte dva mesiace, a tak sa pokúsia začať odznova. Po zakopaní vojnovej sekery si k sebe nachádzajú cestu, no nie prvej triedy, ale s výtlkmi predstavujúcimi Esterinu diagnózu, Šimonovo zázemie a minulosť oboch.

Detaily o knihe

Názov: Konfigurácia nás dvoch

Objednávací kód NA674844

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

JL (Val, 23.12.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka zvolila netypické IT prostredie. Ja som na technológie úplne ľavá, ale vôbec to nebol hendikep pri čítaní. Okrem originálneho prostredia IT, Levinski zvolila aj nie veľmi často volený vzťah dvoch hlavných hrdinov- žena pred tridsiatkou a študent-maturant. To by ste sa mohli začať chytať za hlavu čo to bude za hlúposť, ale vôbec nie. Šimon bol úžasná postava, bol vyspelejší ako ktorýkoľvek tridsiatnik, ktorého poznáte. Bol rozumný, zodpovedný, mal svoje sny a ciele a snažil sa ich naplniť napriek tomu, že tí, ktorí by mali stáť po jeho boku a podporovať ho, mu nanucovali svoje predstavy o jeho štúdiu, či kariére. Vodné pólo, ktoré Šimon hrával(okrem počítačových hier) a diagnóza, s ktorou Ester zvádzala neľútostný boj, boli čerešničkou na torte originality tejto košickej autorky. Ester bola nedokonalou hrdinkou, napriek tomu v mojich očiach prekonala aj Wonder Woman najmä preto, akým zmenám čelila vo svojom živote stále so zdvihnutou hlavou a pomáhala aj ľuďom, ktorí o to nestáli alebo si to nezaslúžili. Veľmi sa mi páčili zvraty, zápletky, ale aj obyčajné situácie. Akoby (a možno naozaj) Levinski čerpala inšpiráciu zo skutočného života. Celý príbeh napísala skvele, dej mal príjemnú dynamiku bez hluchých miest a mne nezostáva nič iné, len knihu vrelo odporúčať.

Milé prekvapenie (Veronika, 28.11.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Autorka sa s príbehom veru pekne vyhrala. Jemne šmrcnutá téma od nenávisti k láske s rozpormi medzi postavami v úvode prestriedalo priateľstvo a následne láska. Bavili ma postavy, aj keď Ester ma svojou dobrosrdečnosťou občas hnevala, ale to aj ona samú seba a na druhej strane si želám, aby bolo na svete viac takých dobrých dušičiek ako je fiktívna Ester. Predsudky z vekového rozdielu je pekne spracovaná téma a z pohľadu mladšieho Šimona odznievajú ozaj múdre vety. Ich vzťah bol pozvoľný a chémia začala pracovať v očakávanom čase, no vášeň či erotické scény tu neočakávajte. Rozprávanie príbehu z oboch pohľadov dodali deju skvelú dynamiku a prehľad. Autorka do knihy zapracovala aj závažné témy, spravila osvetu Esterinej diagnóze, nahliadla za dvere na pohľad harmonicky fungujúcej rodiny a odhalila zákutia žiarlivosti vďaka Esterinej staršej sestre a poukázala aj na dôležitosť používania ochrany a následkoch jej absencie. Až by som si priala viac strán a ešte hlbší náhľad do sveta týchto knižných hrdinov. Kniha sa nesie v pomerne tajomnom duchu a postupne nám odhaľuje všetky svoje zákutia, vďaka čomu nás drží v neustálej pozornosti. Niekoľko zvratov, najmä v závere bolo šokujúcich. Moje očakávania rozuzlenia sa úplne líšia od skutočnosti a dokonca ma ostala škrieť Esterina mladšia sestra, no príbeh je realistický, plný lásky, odpustenia a ťažkých tém a prepojenie gamerského sveta s romantickým vzťahom mu dodalo originalitu.

4.5/5 (ivinkaaa.booksland, 10.11.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Za ambasádarstvo a knihu veľmi krásne ďakujem vydavateľstvu Venupress. Aj keď mám doma debutovú Iba sekunda od autorky, stále som sa k nej dostala. Po zistení, ako mi sedí jej štýl, by som to mala napraviť. Konfigurácia nás dvoch bol presne ten príbeh, ktorý som v danej chvíli potrebovala a zhltla som ho za deň. Vydavateľstvo sa vyhralo aj s predsádkami a úvodnými správami medzi Ester a? Kniha je náramne autentická, uveriteľná a tak dobre jednoduchá. Viete, že by sa niečo podobné mohlo udiať aj v živote susedy Majky z druhého poschodia. Máme striedavé pohľady Ester a Šimona. Kapitoly sú pomenované podľa prirovnaní z vybranej hry a vyjadrujú, čo môžete očakávať. Ja som z tých uvedených poznala len smietku, ale absolútne mi to neprekážalo. Rovnako mi nevadili ani iné IT záležitosti či slovíčka. Ester si obľúbite. Je obyčajná, dobrá, pracovitá, ale najmä, autorka jej pridala to, že Ester si veľmi dobre uvedomuje svoju hodnotu a nedá so sebou zametať. Áno, boli chvíle, kedy by sa dalo o tom polemizovať, no ide len o to, že chce každému pomôcť. Vie však povedať aj dosť. Šimon je skvelý. A sladký. A chutný. Mladý maturant, ktorému to páli, venuje sa športu a má to v hlave zrovnané. Miestami bolo vidno jeho trošku ešte mládežnické správanie. Na druhej strane poznal rozdiel medzi vyzretou Ester a tínedžerskými spolužiačkami zo školy. Dokonca, niektorými postojmi a myšlienkami učil samotnú Ester. Ja zápletkám nemám čo vytknúť, jasné, že boli trošku telenovelské, ale hodili sa k tomu a najmä celé rozuzlenie bolo reálne. Jednu som vôbec nečakala a ostala som šokovaná. Zo scén medzi Ester a Šimonom som sa pýrila aj za ušami, i keď boli decentné a nebolo ich veľa. Znovu sa opakujem, ale Julka ich spracovala náramne uveriteľne, celá kniha je taká. Príjemným oživením je zakomponovanie o Skleróze multiplex, ktorá častokrát mätie ľudí a nemajú poňatia, čo sa za ňou skrýva. Záverečné hodnotenieTúto novinku prečítate na jeden šup. Je ľahká, jedinečná, zo života, na nič sa nehrá a ani jej postavy. Je to návykové a možno aj vy si uvedomíte, že age gap, kedy je žena staršia a muž mladší je rovnako hot a spicy ako naopak - stojí to za to. Výborné, odporúčam. 4.5/5.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x