bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stratená v nenávisti

Vydavateľ: VENUPRESS (VENUPRESS, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:472
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 03:03

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,89 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stratená v nenávisti

Verila, že sa môže zmeniť. Za svoju naivitu zaplatila.

Hate Maxwellová nie je známa po mene, ľudia ju poznajú ako „ich sestru". A ona v nich nachádza útechu. Rodina sa predsa neopúšťa.

Čeliť otcovmu pohŕdaniu a zúrivosti sa Hate naučila, avšak keď na ňu prenesú svoj hnev aj štyria starší bratia a jediný človek, ktorému kedy verila, ju opätovne zradí, uvedomí si, že už nemá čo stratiť. A že niekedy je potrebné ustúpiť. Útek vyzerá ako skvelé riešenie, lenže minulosť na seba nikdy nenechá dlho čakať.

Nájde v sebe Hate silu na odpustenie? Dovolí niekomu nazrieť za jej múry, ktoré si okolo seba vybudovala, alebo bude len naďalej zatvárať oči pred tým, čo je ostatným jasné? A vôbec... môže byť prvá láska zároveň tá pravá?

Detaily o knihe

Názov: Stratená v nenávisti

Objednávací kód NA674062

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

CPT (Val, 3.1.2024) Odpovedať

príjemné čítanie
Na knihu Stratená v nenávisti som registrovala poväčšinou veľmi kladné, pozitívne reakcie. Ja som ju čítala 10 dní. Akosi som sa netešila na každú voľnú chvíľku ukradnutú pre seba s knihou, môžu za to sčasti aj choroby. Najhoršie pre mňa bolo, keď som si o knihe písala s kamarátkou, bola som asi v polovici a napísala jej všetky svoje dohady. No verili by ste, že som všetko predpovedala? A to som dúfala, že až toľko zvratov ma ešte nečaká. Ale poďme na pozitíva príbehu. „Ani som si nevšimla, že sme trpeli všetci spolu, no každý sám.” Autorka má príjemný štýl. Vytvorila prostredie, v ktorom úradujú päste, aj mimo ringu. Kupodivu, toto boli scénky, ktoré sa mi z celej knihy páčili najviac. Veľmi oceňujem nádherný vizuál knihy, ktorý vo mne evokuje vášeň. V príbehu teda prevládala skôr vášeň k boxu, než medzi hlavnými hrdinami. Čo sa týka vnútra knihy, predsádky nezaostávali za zovňajškom a veľmi sa mi páčili obohacujúce citáty na začiatku každej kapitoly. Torkan tiež využila silu slova v podobe mnohých krásnych myšlienok. No a teraz si trošku zhrnieme mínusy a začnem citátom z knihy: „ Všetko sa komplikovalo. Keď som si už myslela, že medzi nami nie sú ďalšie tajnosti, prišlo niečo ďalšie.”(str. 322) Moje vlastné myšlienky sa preháňali hlavou hrdinke Hatseps. Že by náhoda?!? Naozaj, chúdence postavy nemali jednu kapitolu kľud. Dej bol “preakčnený” a najviac ma mrzí, že k Hate som si ani na konci nedokázala nájsť cestu, čo však neznamená, že by bola zlou postavou. Bola taká, aby sa na základe jej správania diali zvraty,aj keď boli občas divné. Všetci mali tajomstvá a aj keď pred ňou niečo naznačili, mykla plecom a nechala to na neskôr. Pritom nešlo o banality a z hlúpostí robila armagedon. Bola naivná vo vzťahu k bratom(alebo ako to nazvať). Mať také súrodenecké puto a mesiac im nestojím ani za telefonát?! Najviac sa mi páčila postava Olivera, Vincenta a Riley- boli to presne také postavy počas celej knihy, aké charaktery im Claudia zvolila. No a chudák Rob bol ako ten pánko, čo nosí slipy na legínach, akurát, že sa nechal často “zmaľovať”. Celkovo pobyt v NY nebola moja šálka kávy(najmä kvôli intenzite zvratov). Čo sa týka vzťahu Roba a Hate, bolo to dosť turbulentné, avšak, až toľko príbehov sa mi pod ruky nedostalo s vzťahovou linkou, kde sa postavy poznajú od detstva, rozdelia ich, ale vzájomná láska, aj keď zranená a zatrpknutá, v ich srdciach stále je. Veľmi dlho som premýšľala aké hodnotenie zvoliť, prikláňam sa však k veľmi slabým, no predsa 4*, pretože Stratená v nenávisti nie je priemerným príbehom.

Stratená v nenavisti (Madamme, 20.11.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Našu novú slovenskú autorku poznám vďaka jej krásnym recenziám a jej podcastu @perlineoknihach, kde si každy nájde to svoje. Teraz jej vyšlo jej prvé knižné dieťatko. Gratujem. Vidieť, že je sčítaná a vedela, ako zaujať svojou prvou knihou a nebála sa spracovať rovno sériu. Dala do toho všetko a svoje. V prvom rade musím pochváliť mega obálku, oriezku a citáty na každej kapitole. Milujem citáty. Vyhľadávate ich v knihách? Kniha je o boxe a takú som osobne ešte nečítala. Keď sa nad tým zamyslíme, pri boxe sa môžeme dobre odreagovať. Autorka sa nebála zakomponovať ťažké témy a pekne postupne sa všetko rozuzlilo v príbehu. To vás nažhaví čítať, aby ste si nedomýšľali situácie a radšej čítali, čo bude ďalej. Priznám sa, začiatok bol pre mňa ťažší, kým som sa začítala, ale potom to išlo ako po masle. Hlavná hrdinka to mala ťažké. Nečudujem sa jej, keďže mala otca, ktorého som celú knihu preklínala! Bola zbrklá, nahnevaná, ale nečudujem sa jej, mala to v živote ťažké a ešte aj od blízkej rodiny. Postava Roberta bola top. Bol to chlap do voza aj do koča. Páčilo sa mi, ako si uvedomoval svoje chyby a chcel to napraviť. Ja som si ho zamilovala. Škoda, že v knihe nebolo viacej pohľadov z jeho strany. Romantickej línii bolo menej, ale vôbec mi to nevadilo, príbehu to neuškodilo, lebo boli v knihe skvelé zvraty. Ďakujem vydavateľstvu za poskytnutie knihy a môžem len odporučiť a už teraz sa teším na pokračovanie. .

Stratena... (Nikol, 20.11.2023) Odpovedať

priemerná kniha
Debud slovenslej autorky som citala v stafete a v oblubenom projekte #podporujemeslovenskychautorov. Do citania som sla s obavami pre velke ovacie. Recenziu by som vedela napisat s rekordnym poctom slova "keby". Zaciatok ma prizabil mnozstvom postav, chatakterov, spomienok a k tomu Hate, ktora ma vytacala. Vazne 1,5 rocny vztah patnast rocneho dievca a dvadsatjeden rocneho muza? Pribeh je okrem toho plny tajomstiev, polopravd, nepovedaneho. Dalej ide aj o pravdu, uprimnost, spravoslivost, vysvetlenie. Samozrejme nechyba laska, sila, priatelia. Ja som rozhodne tim Robert, bodka. Vsetkych spaja svojimi nitami manipulatorstva, vydierania, zneuzivanim postavenia, otec, sudca, tyran, obet v jednej osobe. Ked lasku nedostanes tak ju nevies dat. Aurorka zapracovala do deja syndrom CAN, prenos vzorcov spravania, klasicke nasledky tyranych osob. Objemnejsia prva cast serie potvrdzuje, ze menej je viac. Polovicu casu citania mi pohltil zaciatok. Ale som rada, ze som to nevzdala a bojovala sama so sebou, lebo ostatok knihy stal za to. Ku koncu som knihu len tazko pustala z ruk.

Vydarený debut (ivinkaaa.booksland, 6.11.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Za možnosť prečítať knihu a ambasadárstvo veľmi krásne ďakujem vydavateľstvu Venupress. Stratená v nenávisti je debutom autorky, ktorá je však pre niektorých z vás známa. Je to stranový "tučko" rozdelený do troch častí, ktoré sú pomenované pojmami z boxu a je to originálne. Rovnako aj kapitoly, nemajú názvy, ale na začiatku každej z nich je citát alebo myšlienka autorky, tie naznačujú, o čom to bude. Prostredie boxu je vskutku zaujímavé, obzvlášť, keď je aplikované na ženu. Prvá tretina kniha sa mi čítala ťažko, bolo tam veľa zlého, veľa drámy, skrátka, na mňa príliš. Stále som čakala, kedy príde zlomový moment a my sa presunieme k trošku veselším chvíľam. Druhá časť bola pre mňa najlepšia, obsahovala všetko a pritom sa čítala ľahko. K hrdinke Hate som si cestu nenašla. Mala som pochopenie kvôli minulosti s otcom a všetkému hroznému. V druhej časti sa však sama vyjadrila o novom začiatku, no nedala si povedať. Stále bola negatívna či protivná k ľudom, ktorí k nej boli láskaví a dobrí. Niekedy si ich nezaslúžila. ,,Nie si zlý, len roztriešetený." - str. 238 Robert môže zprvu zavádzať, aj ja som krútila hlavou nad tým, či má byť toto hlavný hrdina. Napokon nám Claudia pomocou flashbackou a plynutím deja všetko ozrejmila a nejde ho nemilovať. To, ako sa obetoval, ako ju celý čas chránil, aj keď o tom nevedela. Neustále jej kryl chrbát a presviedčal ju o opaku. Ich romantická linka je húsenková dráha, z ktorých sa pýria líca. Predovšetkým z Robertovych slov. Bratia Maxwellovci sú veľke sústo a osobne si neviem predstaviť mať štyroch starších bratov, ktorí sú prehnane ochranársky, ale zároveň ju až tak nevidia a ani jej problémy. Bolo by zaujímavé viac nahliadnuť do ich životov. Záverečné hodnotenie Na debut som veľmi milo prekvapená, Claudiin štýl sa mi páči a vie písať. Je tu dráma, skutočná láska a najmä obrovské odhodlanie. Plot twist s Maddeline bol geniálny, nečakaný a skvelo tam pasoval. Autorka tiež všetko a všetkých prekryla a postupne nám tajomstvá odhaľovala. Mám voči knihe i niekoľko výhrad, s ktorými som sa nestotožnila a trošku mi kazili dojem z čítania. Taktiež by som ubrala niekoľko strán. Každopádne dielo odporúčam a vám sa možno zapáči úplne všetko.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x