bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vraždiť nie je hračka

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 03:00

Lepšia cena: 20,92 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 21,41 € (vrátane DPH)
Bežná cena:24,90 €
Ušetríte: 3,49 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 17,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vraždiť nie je hračka

Objavte forenznú vedu prostredníctvom románov Agathy Christie! Agatha Christie patrí k najobľúbenejším spisovateľkám na celom svete. Jej majstrovské rozprávačstvo zostáva dodnes neprekonateľné. Agathu však smelo môžeme nazvať aj forenznou expertkou, keďže vo svojej tvorbe využívala nielen vynikajúce pozorovacie schopnosti a dôvtip, ale aj najnovšie poznatky v oblasti súdobej forenznej vedy.

Rovnako ako je Agatha Christie pre celý svet kráľovnou zločinu, tak je Carla Valentine kráľovnou forenznej vedy. Už od útleho detstva hltala všetky Agathine romány, ktoré sa pre ňu stali celoživotnou láskou. Preto sa vo svojej najnovšej knihe Vraždiť nie je hračka rozhodla priblížiť čitateľom spôsob, akým slávna spisovateľka držala krok s vtedajšou forenznou vedou a dokonca ju v niektorých prípadoch aj pomáhala rozvíjať. Knihu autorka rozdelila do niekoľkých tematických kapitol, z ktorých sa okrem iného dozvieme, ako sa dajú sfalšovať odtlačky prstov, akú zbraň Agatha Christie používala na vraždenie svojich románových postáv najradšej aj to, prečo pre jej najobľúbenejšieho detektíva, svojrázneho Hercula Poirota, neboli stopy na mieste činu až také dôležité…

Osobitnou čerešničkou na torte sú v knihe skutočné prípady vrážd siahajúce hlboko do minulosti, ktoré autorka opisuje z pohľadu forenznej vedkyne. Vraždiť nie je hračka spĺňa všetky kritériá  pútavého, fascinujúceho čítania pre všetkých nadšených fanúšikov jedinečnej Agathy Christie.

Carla Valentine je renomovaná britská patologička, forenzná vedkyňa a spisovateľka. V súčasnosti pracuje ako technická kurátorka najslávnejšieho patologického múzea na svete – Barts Pathology Museum v Londýne. Okrem knihy Vraždiť je hračka je autorkou diel The Chick and the DeadPast Mortems.

Detaily o knihe

Názov: Vraždiť nie je hračka

Originálny názov: Murder Isn´t Easy

Objednávací kód NA673485

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Super (Ivana Kováčová, 19.1.2024) Odpovedať

vrelo odporúčam
Či už máte prečítané všetky knihy od Agathy Christie, alebo aj nie, toto je povinná jazda pre všetkých jej fanúšikov a nadšencov pravej a poctivej detektívky. Christie jej kraľuje už niekoľko desaťročí a rozhodne si zaslúži ako vyjadrenie pocty takúto publikáciu od uznávavanej britskej odborníčky - forenznej patologičky Carly Valentine. Tá, vzhľadom na súčasné vedomosti a sledovanie pokroku vedy vie najlepšie zhodnotiť, ako sa Agatha Christie dokázala popasovať s detektívnym žánrom, kedy bola forenzná veda takpovediac ešte v plienkach. Predstavuje nám viaceré hlavné smery, ktorým sa pri vyšetrovaní venujeme. Sú prehľadne rozdelené do dlhších kapitol, v ktorých nás oboznamuje s históriou, so skutočnými prípadmi a, samozrejme, aj so súčasnými postupmi. Sú to najmä odtlačky prstov, stopové dôkazy, forenzná balistika, forenzná dokumentácia, analýza krvných škvŕn, pitva alebo forenzná toxikológia. V diele sú spomínané mnohé fakty zo života slávnej autorky. S mnohými ste, ako jej fanúšikovia, už možno aj oboznámení, ale vďaka tejto publikácií prelínajúcej súčasné a vtedajšie vedomosti, si uvedomíte, ako Agatha Christie predčila dobu, oceníte jej genialitu a talent a na celý jej život sa pozriete z pohľadu viacerých okolností a súvislostí. Aj keď ide o literatúru faktu, kniha sa číta naozaj veľmi dobre. Vďaka prepojeniu s Agathinými detektívkami si máte možnosť zaspomínať na jej najslávnejšie prípady, alebo ak ste ich aj nečítali, budete mať chuť sa do nich okamžite ponoriť. Ja by som si určite rada pripomenula aj tie, ktoré som už čítala a patria k mojím najobľúbenejším, ale viem, že ma čaká ešte veľa nových prípadov, na ktoré si teraz posvietim v úplne novom svetle aj vďaka tejto knihe a budem oveľa pozornejšie sledovať všetky stopy a odkazy na jednotlivé postupy a spôsoby vyšetrovania.

Vraždiť nie je hračka (Zuzana Čahojová, 17.11.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Vraždiť nie je hračka ma veľmi milo prevapila. Čitateľovi ponúka naozaj čtivú kombináciu faktov o histórii vyšetrovania vrážd, skutočných kriminálnych prípadov a mnohých odkazov na knižné príbehy Agathy Christie. Sama autorka knihy je študovaná patologická technička a je cítiť, že zo skúsenosti vie, o čom hovorí. Kniha je prehľadne napísaná, tématicky rozdelená do kapitol. Venuje sa rôznym dôležitým aspektom vyšetrovania - odtlačkom prstov, toxikologickým testom, zabezpečeniu stopových dôkazov, viacerým spôsobom násilnej smrti (otrávenie jedom, dobodanie, zastrelenie), ich histórického vývoja. Ak ste aspoň trochu fanúšik či už fiktívnych detektívnych príbehov a trilerov, alebo skutočných prípadov, mnoho informácii možno nebude pre vás príliš nových. Aj ja sama som o viacerých z nich vedela, tiež ma však niektoré prekvapili. Čítanie ma však veľmi bavilo, najmä štýl, akým autorka píše, nemala problém zaujať ma hneď od začiatku. Okrem nových poznatkov ma upútali aj nespočetné zmienky kníh Agathy Christie, potešili ma najmä tie, ktoré som už čítala. A zistila som, že mám teda v tejto oblasti čo dohánať, keďže sa našlo mnoho takých, čo som zatiaľ nečítala.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x