bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ostatné sa udeje v srdci

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:336
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 03:00

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ostatné sa udeje v srdci

DADO NAGY číta z knihy OSTATNÉ SA UDEJE V SRDCI:

Talentovaná autorka Kristína Brestenská si získala priazeň čitateliek pútavými romanticko-dobrodružnými príbehmi zasadenými do stredovekého Anglicka a Škótska. Vo svojej najnovšej knihe čerpá inšpiráciu z nemenej zaujímavých uhorských dejín a ponúka nám strhujúci román o láske, vášni a zrade, odohrávajúci sa na stredovekom Slovensku za vlády Žigmunda Luxemburského.

Mala mu porodiť vytúženého syna, no zlyhala... Po smrti manžela Benedikta bojuje mladá vdova Anna za seba a svoju dcéru o holú existenciu. V hodine dvanástej jej podá pomocnú ruku Benediktova sestra Klára Forgáčová a pozve ju na svoj hrad Gýmeš. Po ceste však záprah prepadne lúpežný rytier Félix a Anna v snahe uchrániť jedinú cennosť, o ktorú ju Benediktove dcéry z prvého manželstva nepripravili, nechtiac ohrozí život Klárinho nenarodeného dieťaťa. Zo dňa na deň sa stáva závislou od dobrej vôle nečestného Petra Forgáča, ktorý prostredníctvom kapitána hradnej stráže vyvolá v Anne ten najhorší strach.

Odmeraný a povýšenecký kapitán Jakub v sebe dusí najväčšiu krivdu svojho života a ukrýva tajomstvo zlatonosného potoka, ktorý preteká jednou z Forgáčových dedín.
Postupom času Anna zisťuje, že kapitán má dve tváre a masku, ktorú nosí pred svetom, si sníma len pred jej dcérou. Povera o svätojánskej noci a pekelná búrka spôsobia, že sa v ten večer ocitnú dvaja mladí ľudia pod jednou strechou. Anna, unavená a ubitá ťažkým osudom, zatúži podľahnúť chvíľkovej slabosti a byť iba obyčajnou ženou. Keď však jedného dňa Jakub zmizne bez stopy, zistí, že dôverovala mužovi, o ktorom nič nevedela...

Detaily o knihe

Názov: Ostatné sa udeje v srdci

Objednávací kód NA672164

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ostatné sa udeje v srdci (Kristína Rydlová, 2.10.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Už dlho som nečítala žiadnu historickú romantiku odohrávajúcu sa na našom území, preto som sa rozhodla siahnuť po tejto novinke. Autorka má ešte k tomu na svojom konte už viacero kníh a počula som na ne veľa pozitívnych ohlasov, čo bol ďalší dôvod, prečo som si chcela prečítať túto knihu. Ostatné sa udeje v srdci bol príjemný príbeh, v ktorom sme sa dočkali romantiky, dávky našej histórie i dobrodružstva. Za seba môžem povedať, že som s ním bola spokojná, dokonca prevýšil očakávania, s ktorými som sa do jeho čítania púšťala. Anna bola sympatická postava. Bola to skvelá mama, ktorá by pre svoju dcérku urobila prvé i posledné. Niekoľkokrát sa pre ňu obetovala, za čo má u mňa veľký obdiv. Jej dcérka mala šťastie, že mala práve takúto mamu. Anna v živote nemala veľa šťastia, ale ako sa hovorí, čo ťa nezabije, to ťa posilní, a to platilo aj v jej prípade. Bola pracovitá, poctivá, skromná a mala hlavu i srdce na správnom mieste. Jakub bol ťažší oriešok. Nepredstavil sa nám zrovna v najlepšom svetle a pravdupovediac, zo začiatku som ho moc nemusela. Avšak, postupne, ako sme ho mali šancu lepšie spoznať, ukázalo sa, že je to dobrý muž a ja som si ho obľúbila. Nehovorím, že som súhlasila so všetkým, čo urobil, no na druhej strane som jeho konaniu rozumela. Anna a Jakub si najskôr nevedeli prísť na meno a ich stretnutia neraz končili hádkou. Zároveň ich to k sebe priťahovalo, čo nedokázal poprieť ani jeden z nich. Nad ich vzťahom však visel určitý mrak zakázanosti, čo celej romantickej linke pridávalo ešte viac na atraktivite. Na svoj TBR zoznam si pridávam aj ďalšie knihy od tejto autorky, snáď sa k ním raz dostanem.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x