bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Knihy od autora Kristína Brestenská

Kristína sa narodila v Nitre, kde aj v súčasnosti žije a s manželom vychováva dve deti. V Nitre vyštudovala Verejnú správu a regionálny rozvoj, no po vysokej škole nakoniec zakotvila v súkromnom sektore a pracuje v medzinárodnej firme, kde denne využíva svoj pozitívny vzťah k cudzím jazykom. Knihy i písanie ju lákali už od detstva. S kamarátkami si ako 8-9 ročné založili spisovateľský klub. Vtedy začala písať knihu o dvojičkách, z ktorých jednu nechala zomrieť, ale nikdy ju nedopísala.

Na základnej škole ju takmer každý rok vyberali recitovať na Hviezdoslavov Kubín. Počas dospievania ju napadali rôzne príbehy, až si povedala, že by ich raz mala zhmotniť na papier. Keď sa po prvýkrát začala s touto myšlienkou reálne pohrávať, urobila si na internete malý prieskum o možnostiach vydania knihy na Slovensku. Bohužiaľ, narazila skôr na negatívne články, ktoré začínajúcich autorov z rôznych dôvodov od toho skôr odrádzali. Povedala si, že možno raz, keď bude na materskej dovolenke a bude mať na písanie viac času. So smiechom priznáva, že vtedy mala o materskej ešte veľmi naivnú predstavu.

Nakoniec k tomu naozaj prišlo počas rodičovskej dovolenky, kedy písanie bolo pre ňu dôležitou formou psychohygieny. Písala asi dve hodiny po večeroch, po tom čo zaspalo dieťa a pred tým, ako šla spať ona, a celý deň sa na tieto dve hodiny veľmi tešila. Prvá kniha vznikala pomerne dlho, pretože proces jej tvorby prerušilo jej druhé tehotenstvo, počas ktorého nebola hormonálne nastavená ani fyzicky schopná písať :). Od prírody je veľmi netrpezlivý človek, a preto mesiace, počas ktorých čakala na odpoveď vydavateľstva, boli tie najdlhšie v jej živote.

Vo vydavateľstve Slovenský Spisovateľ jej vyšli tieto knihy:
- Grófov syn (2018)
- Ochranca (2018)
- Strážca nevinnosti (2019)
- V rukách nepriateľa (2020)
- Na želanie kráľa (2020)
- Srieň, Pochodeň a Temnota (2021)
- V očiach pomstiteľa (2022)

Zobrazujem: 1 až 15 z 15
Zobraziť po: 5 | 10 | 20 | 40 | 80

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD

Zasielanie noviniek zdarma na váš e-mail


x