bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Prezraď mi všetko

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:384
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.04.2024 03:02

Lepšia cena: 16,72 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,90 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Prezraď mi všetko

Prezraď mi všetko - unikátne spojenie memoárov a beletrizovaného true crime - je fascinujúci príbeh prelomového vyšetrovania sexuálnych útokov na istej americkej univerzite a súkromnej vyšetrovateľky, ktorá v ňom zohrala kľúčovú úlohu.

Na jeseň roku 2002 Erika Krouse prijala nečakanú ponuku právnika Graysona, aby preňho pracovala ako súkromná vyšetrovateľka. Spočiatku má pocit, že je to pre ňu ideálna práca, no čoskoro si uvedomí, že netuší, čo vlastne robí. Grayson však verí jej schopnostiam a požiada ju, aby sa pustila do vyšetrovania nového prípadu – sexuálneho útoku na študentku, ktorú na večierku napadli hráči amerického futbalu. Erika vie, že by mala odmietnuť – vzhľadom na jej minulosť plnú sexuálneho násilia je to pre ňu príliš osobné. Napriek tomu prácu prijme, povzbudená Graysonovým presvedčením, že ako právnik dokáže presadiť významné zmeny. A možno to dokáže aj ona.

V nasledujúcich piatich rokoch Erika zistí všetko o technikách detektívnej práce, vyhľadávaní svedkov a odhaľovaní kultúry sexuálneho násilia a obťažovania v univerzitnom futbalovom programe. Vyšetrovanie postupne prerastie do obrovského škandálu a prelomového občianskoprávneho sporu, ktorý môže viesť k zmene dôležitého zákona. Erika nemyslí na nič iné, práca ju úplne pohltí. Keď však celý prípad aj jej vlastný život skončia v troskách, musí prísť na to, ako pomôcť Graysonovi vyhrať, a zároveň nestratiť samu seba.

Prekladateľka: Diana Ghaniová

Detaily o knihe

Názov: Prezraď mi všetko

Originálny názov: Tell Me Everything

Objednávací kód NA672159

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Na zamyslenie (Katarína, 31.10.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prezraď mi všetko je nesmierne emotívnym rozprávaním o boji za spravodlivosť a o vytrvalom úsilí v boji proti systému, ktorý prehliada sexuálne násilie a zneužívanie. Erika Krouse dokonale predala čitateľom svoje vlastné pocity, pochyby a najmä odhodlanie, ktoré ju viedlo k tomu, aby sa postavila do popredia tohto zásadného vyšetrovania. Kniha nahliada do zložitej, často nevyriešiteľnej otázky týkajúcej sa sexuálneho násilia a obťažovania, ktoré sú, bohužiaľ, ešte stále aktuálne. Autorkin pohľad na tento problém je hlboký a tiež kritický, čo knihe dodáva na vážnosti. Autorka sa nevyhýba ani vlastnej minulosti a traume, ktorá ju dostala tam, kde je dnes. Jej odvaha a úprimnosť v rozprávaní o týchto ťažkých témach len dodáva knihe ďalšiu dimenziu, cez ktorú ukazuje, aké je to byť obeťou a zároveň bojovať za spravodlivosť. Vynikajúca kniha, venujte jej pozornosť.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x