bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hotel plný tajomstiev

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:432
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 27.04.2024 03:00

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hotel plný tajomstiev

DADO NAGY číta z knihy HOTEL PLNÝ TAJOMSTIEV:

Viedeň – veľkolepé, podmanivé a dekadentné mesto, kde život plynie vo svižnom rytme Straussových valčíkov a kde sa majitelia prepychových hotelov predbiehajú, kto usporiada najkrajší ples sezóny. A práve do jedného z takýchto noblesných hotelov vás pozývame prostredníctvom pôvabnej romance Diany Billerovej, plnej horúcich citov, napínavých zápletiek a šokujúcich tajomstiev.

Vo Viedni sa práve začala plesová sezóna roka 1878 a Mária Wallnerová má pred sebou jediný cieľ: obnoviť rodinný hotel Wallner v celom jeho bývalom lesku a sláve. Nedá sa odradiť žiadnou prekážkou – ani škandalóznym, tridsať rokov trvajúcim pomerom svojich rodičov, ani zdanlivo náhodnými útokmi maskovaných zabijakov, a už vôbec nie príťažlivým Američanom, tajným agentom, ktorý jej už dvakrát zachránil život.

Aj Eli Whittaker má jediný cieľ: vypátrať zločinca, ktorý Európe predáva americké tajné kódy, zatknúť ho a vrátiť sa k usporiadanému životu vo Washingtone. Ihneď po príchode do Viedne sa však ocitne uprostred rušnej plesovej sezóny, a navyše mu cestu skríži záhadná majiteľka hotela, ktorej, ako sa zdá, takmer na každom kroku hrozí nebezpečenstvo. Elimu je všetok ten viedenský chaos proti srsti, ibaže krásna Mária ho čoraz väčšmi priťahuje, a tak mu pomaly začína byť jasné, že jeho životné zásady čaká ťažká skúška...

Diana Biller je úspešná americká autorka historických romancí z viktoriánskeho obdobia. Keď nepíše, venuje sa svojim domácim miláčikom, chodí na hodiny baletu alebo na cestách v zahraničí zbiera materiál na nové knihy. S manželom žije v Los Angeles.

Prekladateľka: Zuzana Therová

Detaily o knihe

Názov: Hotel plný tajomstiev

Originálny názov: Hotel of Secrets

Objednávací kód NA671942

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Príjemné čítanie (Ivana Kováčová, 5.11.2023) Odpovedať

priemerná kniha
Hotel plný tajomstiev ma zaujal na prvý pohľad, nielen veľmi peknou obálkou, ale aj zasadením deja, keďže ide o historickú romancu odohrávajúcu sa vo Viedni ku koncu 19. storočia. Ide o príbeh Márie Wallnerovej, ktorá vedie pomerne zchátraný rodinný hotel a jej jediným cieľom je jeho obnova. Popritom jej cestu skríži americký tajný agent, ktorý práve pricestoval do Viedne, aby odhalil, kto "obchoduje" s tajnými kódmi a po ničom netúži viac, než po návrate domov. Aj keď sa to nezdá, kniha má viac ako 400 strán, ale vďaka veľmi príjemnému formátovaniu, ktoré je pre Slovenského spisovateľa typické, sa číta veľmi rýchlo a príbeh mi príjemne ubiehal. Ani neviem prečo, ale tou atmosférou a "náladou" celého príbehu sa mi veľmi hodí do jesenného počasia, ktoré konečne naplno začalo. Hotel plný tajomstiev je zmes historickej romance s prvkami špiónskeho thrilleru, čo v spojení s prostredím Viedne predstavuje originálny príbeh. Najmä zo začiatku som však nabrala pocit, že autorkine tempo ide trochu prirýchlo, jedna dramatická udalosť striedala druhú, ale zároveň nešla vôbec do hĺbky, postavy sa otriasli akoby sa nič nestalo a nikto sa nad ničím poriadne ani nezamyslel. Rovnako na tom bola aj romantická linka, prišlo mi, že medzi postavami vzájomná chémia a príťažlivosť nemala kedy vzniknúť. Práve preto som nemala poriadne čas si k postavám vytvoriť nejaký hlbší vzťah. Na druhej strane pokiaľ hľadáte niečo fakt nenáročné, oddychové, s trochou napätia a poriadnou dávkou romantiky Hotel plný tajomstiev môžem odporučiť. Autorka využila aj zopár netradičných tém, ktoré ju rozhodne odlišujú od záplavy historických romancí a ak vám sadne jej štýl, určite budete s knihou spokojní. Príjemná kniha, ktorá ma síce úplne nenadchla, ale ani významne nesklamala a na dlhé jesenné večery bola výbornou voľbou.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x