bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Starožitníkova dcéra

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Séria:Poklady Surrey (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:344
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 03:02

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Starožitníkova dcéra

Čo musí Camille Ivernessová obetovať, aby našla vytúžený domov plný lásky?

Prvá časť regentskej trilógie Poklady Surrey z pera uznávanej americkej spisovateľky Sarah E. Laddovej, ktorá si získala priazeň slovenských čitateľov očarujúcou sériou Tajomstvá vresovísk, vás zavedie do rušného Londýna i na malebný anglický vidiek na začiatku devätnásteho storočia.

Camille Ivernessová to nemá v živote ľahké. Vedie otcovo starožitníctvo v biednej londýnskej štvrti a tuší, že exotické predmety z ďalekých krajín sa k nim nie vždy dostávajú legálnou cestou. Navyše si musí poradiť bez matky, ktorá ju opustila. Keď však starožitníctvo prepadne záhadný útočník a zraní ju, jej život sa od základov zmení. Ošetrí ju totiž mladý lekárnik Jonathan Gilchrist, ktorý sa zjaví na scéne hneď po nepríjemnom incidente. Do Camillinho obchodu ho priviedlo podozrenie, že sa v ňom má uskutočniť tajný predaj vzácneho rubínu, ktorý zmizol zo zbierky jeho otca, majiteľa vidieckeho panstva Kettering Hall, a ktorý otec zúfalo potrebuje, aby splatil dlhy.

Aj keď Camille a Jonathan pochádzajú z rôznych spoločenských vrstiev, majú veľa spoločného: obaja sú čestní, túžia po pravde a po domove plnom lásky. A nie sú jeden druhému ľahostajní. Akú úlohu zohrá ukradnutý rubín v ich rodiacom sa vzťahu a aké tajomstvá odhalí pátranie po tomto jedinečnom drahokame, ktorý jeho vlastníkovi môže priniesť požehnanie, ale aj prekliatie?

Prekladateľka: Marta Gergelyová

Detaily o knihe

Názov: Starožitníkova dcéra

Originálny názov: The Curiosity Keeper

Objednávací kód NA664493

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelá Sarah E. Ladd (Veronika, 31.5.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
Začiatok devätnásteho storočia je obdobie náročnejšie na opisy, keďže sme ho nezažili na vlastnej koži, no táto autorka sa ho zakaždým zhostí bravúrne. Prostredie rušného Londýna a idilického anglického vidieka je kombinácia, ku ktorej sa zakaždým rada vraciam. K tomu príjemné postavy, ktorým strpčujú život tie záporné, žiadne erotické romance, iba nežný romantický príbeh s podmanivou atmosférou a zaujímavou detektívnou zápletkou. O romantike ako takej by som ale veľmi nehovorila, vedie k nej dlhá strastiplná cesta, nečakanými udalosťami a zvratmi pretkaná, no vytúžená odmena v jej závere na nás čaká. Pomerne predvídateľný príbeh má ale aj svoje tajné zákutia, ktoré nám autorka dávkuje postupne. Rodinné zväzky, ich problémy, peniaze a samozrejme láska sú hýbateľmi dynamického deja. Postavenie rebríčka ľudských hodnôt vás prekvapí a isté odhalenia šokujú. Dávka akcie spestrila už aj tak výborný príbeh o pátraní po drahokame a pravde samotnej. Camille Ivernessová je silná a statočná knižná hrdinka, ktorá vám svojim odhodlaním a čestnosťou prirastie k srdcu, no Jonathan Gilchrist vás svojim postojom úplne uchváti a spoločne vám prinesú pár pekných chvíľ strávených s touto krásnou knihou.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x