bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vianočné želanie

Vydavateľ: Aktuell (JUDr. Juraj Ďurišin - AKTUELL)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:208
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.03.2024 03:59

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vianočné želanie

Carly Bishopová, rozrušená a zarmútená smrťou snúbenca a brata, opustila Hood Hamlet aj svoju vianočnú náladu, aby začala odznova. Ale teraz, o šesť rokov neskôr, ju jej rodina potrebuje. Carly sa vracia domov, aby čelila minulosti a darovala svojej neteri a synovcovi tie najkrajšie Vianoce.

Jake Porter, zaťažený pocitom viny, verí, že v ten osudný deň mohol svojich dvoch priateľov zachrániť a ušetriť Carly od takej srdcervúcej straty. Preto keď Carly pricestuje do mesta, Jake sa všemožne snaží dosiahnuť nápravu, aby sa obaja konečne mohli vo svojich životoch pohnúť dopredu.
Jake pomáha Carly zažívať čaro Vianoc, aby tieto sviatky opäť prijala, no podarí sa mu otvoriť jej srdce aj niečomu inému, čoho sa vzdala... láske?

Detaily o knihe

Názov: Vianočné želanie

Objednávací kód NA660464

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Veľmí príjemné vianočné čítanie! (Ivana Kováčová, 27.12.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto knižka bola pre mňa vianočnou knižnou chuťovkou. Oddychovka, ktorá mi spríjemnila predvianočný čas a pri jej čítaní som sa naozaj dostala do stavu, kde som spolu s hlavnou hrdinkou Carly prežívala všetky druhy emócií. Od žiaľu, psychickej bolesti, obáv, strachu, cez radosť a lásku až k zmiereniu sa s tragickou stratou a nájdení radosti z vianočných sviatkov a života samotného. Na tejto emocionálnej ceste jej pomohli deti jej sestry, ktoré svojim detským chápaním a úprimnosťou nenápadne pomohli svojej tete žiť tu a teraz. A pomohol aj Jake. Kamarát jej tragicky zosnulého brata, s ktorým sa poznala od detstva a stretla sa s ním po niekoľkých rokoch. Pri čítaní som nenašla „hluché miesta“, alebo dlhé nezáživné a nudné pasáže. Štýl písania mi veľmi vyhovoval a preto som obracala jednu stránku za druhou a nevnímala utekajúci čas. Na navodenie tej správnej pohody pred Vianocami medzi nákupmi, upratovaním a pečením, bolo čítanie tejto „jednohubky“ príjemným relaxom. Vrelo odporúčam!

Príjemný vianočný príbeh (Kristína Rydlová, 5.12.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Vianočné želanie je príbeh o vyrovnávaní sa so stratou blízkeho človeka, druhých šanciach a nových začiatkoch. Bol to príjemný romantický príbeh, ktorého atmosféru ešte dokreslilo aj obdobie vianočných sviatkov. Je to celkom jednohubka, má len niečo cez 200 strán, takže ju stihnete prečítať v priebehu pár hodín. Keď Carly prišla o brata i snúbenca, rozhodla sa odsťahovať zo svojho rodného mestečka. Všetko jej tam pripomínalo tragédiu, ktorá jej úplne zmenila život. Od tohto nešťastia už síce prešlo šesť rokov, ale ona sa s tým ešte úplne nevyrovnala. Návrat domov však už nemôže viac odkladať, keďže jej tehotná švagriná ju poprosila o pomoc. Bude sa musieť vyrovnať s bolestivými spomienkami, opätovným stretnutím so svojou teenagerskou platonickou láskou i nevraživosťou k blížiacim sa sviatkom, aby svojej neteri a synovcovi dopriala tie najkrajšie Vianoce. Carly bola láskavá dobrosrdečná žena so srdcom na dlani, ale zlomená smrťou dvoch milovaných ľudí. Od tej osudnej nehody poriadne nežila, len tak prežívala. Tieto sviatky jej však v mnohom otvorili oči a záleží len na nej, či sa rozhodne využiť príležitosť, aby bola opäť šťastná, alebo sa bude aj naďalej užierať minulosťou. Jake bol veľký sympaťák, poctivo sa staral o rodinu svojho zosnulého najlepšieho kamaráta, venoval sa jeho deťom, trávil s nimi čas, učil ich nové veci, bol oporou pre jeho ovdovelú manželku... jednoducho sa zachoval ako správny najlepší kamarát. Bolo cítiť, že deti má veľmi rád a urobil by pre ne prvé i posledné. Rovnako láskavý bol aj ku Carly, snažil sa jej spríjemniť návrat domov, pomôcť jej prekonať minulosť a pohnúť sa ďalej, navrátiť jej lásku k Vianociam, ktoré v minulosti tak zbožňovala. Bol do nej zamilovaný už v minulosti, no nikdy jej to nepovedal, a to hneď z viacerých dôvodov - bola sestra jeho najlepšieho kamaráta, bola od neho o 4 roky mladšia, neskôr sa zasa zasnúbila. Tentokrát je odhodlaný svoju príležitosť nepremárniť, ale ani teraz to nebude mať s Carly vôbec jednoduché. Niektoré časti ich vzťahu mi prišli trochu prirýchle (konkrétne začiatok a koniec) a privítala by som, keby ich autorka viac rozpísala a dopriala im viac času. To je asi moja najväčšia výhrada k príbehu, inak som s nim bola spokojná. Austin a Kendall boli rozkošné deti a práve ich radosť z Vianoc, zo stretnutia so Santom, z ozdobovania stromčeka, z pečenia medovníčkov, z darčekov a podobne dodávala príbehu tú pravú vianočnú atmosféru. Neraz mi títo drobci vyčarovali úsmev na tvári. Páčilo sa mi aj prostredie malého mestečka a to, že sme mali prostredníctvom Jakea možnosť nahliadnuť do života horolezcov a vysokohorských záchranárov (hoci táto téma bola zároveň dosť emotívna). Miestni záchranári si vytvorili vlastnú rodinu a vždy, keď niekto potreboval pomoc, ani chvíľu neváhali, či bol deň, alebo noc, sneh či dážď.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x