bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Johanka z Arku

Vydavateľ: Lingea SK (LINGEA, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:56
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 03:01

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Johanka z Arku

Johanka z Arku je jedna z najzaujímavejších osobností európskeho stredoveku. Jej mimoriadna cesta neprestáva prekvapovať. Ako sa mohlo vidiecke dievča dostať až ku kráľovi? Ako mohla žena zohrať takú významnú vojenskú úlohu? Jej viera a osobnosť poháňali veliteľov vojsk i radových vojakov k víťazstvu. Spoznajte detailnejšie príbeh Johanky z Arku formou komiksu. Jej odhodlanie je určite inšpiratívne aj dnes.

Verejné pôsobenie JOHANKY Z ARKU netrvalo dlho. Od jej prvého vystúpenia pred kráľom Karolom VII. v Chinone vo februári 1429 až po upálenie na hranici v Rouene 30. mája 1431 uplynuli iba dva roky. Ako je teda možné, že sa Panna orleánska za taký krátky čas nezmazateľne zapísala do dejín? Spoznajte detailnejšie príbeh Johanky z Arku formou komiksu. Jej odhodlanie je určite inšpiratívne aj dnes.

Dodnes ju považujeme za jednu z najzaujímavejších osobností európskeho stredoveku. Bola to ona, kto zvrátil priebeh storočnej vojny a začal postupné znovudobývanie Francúzska. Podarilo sa jej prelomiť anglické obliehanie mesta Orléans a presvedčiť Karola VII. o potrebe jeho pomazania v Remeši, ktorým posilnil svoju legitimitu ako kráľa Francúzska. Práve táto udalosť bola jedným z hlavných argumentov počas rehabilitačného procesu v roku 1456, na základe ktorého sa Johanka stala jednou z ikon (nielen) francúzskych dejín.

Jej mimoriadna cesta neprestáva prekvapovať. Ako sa mohla prostá vidiecka dievčina dostať až ku kráľovi? Ako mohla žena zohrať takú významnú vojenskú úlohu? Jej viera a osobnosť poháňali veliteľov vojsk i radových vojakov k víťazstvu. Pre jedných bola Johanka prorokyňa, ale pre druhých čarodejnica.

Rozprávať príbeh Johanky z Arku formou komiksu je problematické v mnohých ohľadoch, pretože Panna orleánska zostáva záhadou aj pre odborníkov. Množstvo príbehov z jej života však neprestáva fascinovať. Dialógy sú písané moderným jazykom. Niektoré sú vymyslené, ale kde to bolo možné, vychádzajú z rozprávania kronikárov a stredovekých archívov.

Poznanie životov velikánov svetových dejín je pre nás cenné najmä tým, že nám otvára cestu k pochopeniu doby, v ktorej žili. Akí však boli naozaj a ako a prečo vstúpili do dejín? Pri práci na tejto knižke sa výtvarníci a tvorcovia komiksov spojili s profesionálnymi historikmi, aby spoločne predstavili životné osudy osobností, ktorých odkaz je živý dodnes.

Detaily o knihe

Názov: Johanka z Arku

Objednávací kód NA659549

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x