bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sladký život s vôňou škorice

Vydavateľ: Grada Publishing (Grada Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:344
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 14,44 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,99 €
Ušetríte: 2,55 € (zľava 15%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sladký život s vôňou škorice

Do idylického pobrežného mestečka Halleholm zavítala krásna svieža jar. Lovisina pekáreň prekvitá a ona sama žiari šťastím. Nielenže ju Axel požiadal o ruku, ale dokonca spolu čakajú dieťa. Lovisa má však ešte jeden sen. Rada by kúpila starý schátraný stánok s vafľami a znova mu vdýchla zašlú slávu. Lenže keď sa anonymný kupujúci rozhodne preplatiť jej ponuku, začne sa znepokojovať: pokúša sa jej azda niekto zasa hádzať polená pod nohy?

Na druhej strane Atlantiku, v New Yorku, žije Lovisina najstaršia sestra Johanna. Okrem toho, že je manželkou a matkou, pôsobí aj ako hlavná flautistka v Metropolitnej opere. Napriek zdanlivo dokonalému životu Johanna zúfalo túži vrátiť sa domov. Keď objaví inzerát Kráľovskej švédskej opery, v ktorom hľadajú flautistu, rozhodne sa urobiť veľký krok. Podarí sa obom sestrám naplniť svoje sny a zariadiť si krásny život, alebo sa im ich nádeje zásahom osudu rozpadnú na malé kúsky?

Detaily o knihe

Názov: Sladký život s vôňou škorice

Originálny názov: Nya drömmar i Halleholm

Objednávací kód NADBK105305

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Návrat do malebného švédskeho mestečka (Kristína Rydlová, 31.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
V tretej časti tejto série sme sa opäť mohli vrátiť do malebného švédskeho mestečka Halleholm a dozvedieť sa, ako sa darí našim starým známym. Lovisa žiari šťastím - s Axelom sa zasnúbili, čakajú spolu bábätko, budú sa sťahovať do nového domu. Darí sa jej aj v pracovnom živote, pekáreň prosperuje a najnovšie sa rozhodla rozšíriť svoje podnikanie aj o stánok s vaflami. Život si však pre ňu prichystal ďalšiu náročnú skúšku... Vzťah Lovisy a Axela bol podrobený náročnej skúške, ktorá ich vzťah ešte viac upevnila. Autorka do príbehu zaradila závažnú a dosť citlivú problematiku, ktorá dodala celému príbehu na emotívnosti. Boli tu momenty, kedy sa mi tlačili slzy do očí. Musím sa priznať, že Lovisa je ten typ postavy, s ktorej správaním som neni vždy úplne stotožnená, ale teraz som s ňou súcitila a držala jej palce, aby všetko dobre dopadlo. Axel bol v tejto časti úplne zlatíčko, bol pre Lovisu veľkou oporou a napriek vlastným starostiam ešte naďalej stíhal pomáhať deťom s rakovinou. Tentokrát sme dostali možnosť lepšie spoznať aj jej staršiu sestru Johannu, ktorá žije s rodinou v Amerike, kde pôsobí ako flautistka v Metropolitnej opere. Kvôli pracovnej vyťaženosti nemajú s manželom čas na deti, ani sami na seba. Keď náhodou narazí na inzerát, že v Kráľovskej švédskej opere hľadajú flautistku, vyvolá to v nej impulz na veľké životné zmeny. Čakala som, že v príbehu dostane trochu viac miesta, kľudne by som privítala viac kapitol z jej pohľadu. Opäť to bol príjemný romantický príbeh so sympatickými postavami a priateľským prostredím, ktorý vás zahreje pri srdci. Práve toto mám na tejto trilógii tak rada, ako si všetci navzájom pomáhajú, podporujú sa, zaujímajú sa jeden o druhého. Samozrejme, že sa tu opäť vypekali samé dobroty. K takýmto knihám by mali automaticky dodať aj nejaké občerstvenie, lebo počas ich čítania človek vyhladne a stále mu tečú slinky. Aby som bola úprimná, prvý diel sa mi páčil najviac, dvojka o trojka boli trochu slabšie, ale ako celok je to príjemné čítanie. Musím ešte pochváliť knižné obálky, všetky sú naozaj nádherné.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x