bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pekáreň s vôňou škorice

Vydavateľ: Grada Publishing (Grada Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:384
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 13,34 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,69 €
Ušetríte: 2,35 € (zľava 15%)
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pekáreň s vôňou škorice

Voňavý príbeh o láske a škoricových slimákoch z malebného švédskeho mestečka Halleholm.
Začítajte sa do krásneho voňavého príbehu, ktorého jedinečná atmosféra vás prinúti oddychovať a vychutnávať si aj tie najmenšie radosti života. V idylickom švédskom mestečku Halleholm už na vás čaká príbeh jednej starobylej pekárne plnej vôní, spomienok a zakázanej lásky.

Jedného dňa sa Lovisa rozhodne vrátiť z Londýna do rodného mestečka, malebného švédskeho Halleholmu. Po starých rodičoch tu zdedila krásnu historickú budovu z 18. storočia, bývalú pekáreň s kaviarničkou, kde jej dedko Johan piekol svoje vychýrené škoricové slimáky a babička Amelia mala na poschodí krajčírsky ateliér. Bez dlhého premýšľania sa Lovisa rozhodne budovu zrekonštruovať a voňavú pekáreň znovu otvoriť. V tej chvíli však ešte netuší, že okrem pekárne zdedila aj trpké nepriateľstvo medzi dvoma vetvami rodiny.
Najväčšie ťažkosti jej spôsobuje Reuben Halleholm, ktorý ju priam neznáša a intrigami sa ju snaží primäť k tomu, aby v podnikaní neuspela a pekáreň mu predala. Lenže Lovisa sa tak ľahko nevzdáva a je odhodlaná bojovať nielen za svoje sny, ale aj za odkaz svojej milovanej babičky.

Podarí sa jej nakoniec zlomiť nenávisť medzi dvoma znepriatelenými rodinami? A ochráni svoje srdce pred láskou, ktorá by mala byť raz a navždy zakázaná?

Detaily o knihe

Názov: Pekáreň s vôňou škorice

Originálny názov: Halleholm - Lovisas val

Objednávací kód NADBK94471

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Švédske prostredie (Veronika, 22.4.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Pri výbere tejto knihy som o nej uvažovala, ako o prvoplánovej romantike, klišé, s ktorou strávim večer po zhone v práci, vypnem a nebudem musieť veľmi premýšľať. Po prvých stránkach som si to myslela ďalej. Ok, ubolené srdce po rozchode. Klasika. Na moje obrovské, preobrovské prekvapenie to tak nebolo. Už niekoľkokrát som spomínala, že ma veľmi bavia knihy, kde je prelínaná súčasnosť s minulosťou, nejaké to tajomstvo, a preto ma potešilo, keď som sa vrátila do mladosti babičky Amelie a musím sa priznať, že ma táto "historická" časť bavila viac ako súčasnosť s Lovisou. Veľmi sa mi páčil nápad rodinných nezhôd, ktorých zaujímavý koreň bol utkvený v minulosti. Obdivujem Lovisu, že sama ostala v starom dome-cukrárni. Ja by som sa strachom pototo:) Samozrejme, láska a milostné pletky tu tiež nechýbali, ale neboli ústrednou témou, čo mne vôbec nevadí. Rovnako v nej nechýbala téma ako delenie spoločnosti a moc peňazí Halleholmovcov a na druhej strane hrdosť a odhodlanie Lovisy. Krásne švédske prostredie, sladká vôňa slimákov, rodinné spory, intrigy je presne tá kombinácia, ktorú chcete mať v knihe počas dlhých zimných večerov.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x