bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hlavne sa nezamiluj

Vydavateľ: Fortuna Libri (FORTUNA LIBRI, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:288
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 26.04.2024 03:01

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hlavne sa nezamiluj

Po dlhých rokoch Annu opustil manžel a prišla o prácu. Vykašle sa na život a utápa sa v sebaľútosti, až kým jej kamarátka nepožičia
chatu v rakúskych Alpách. Anna v krásnej prírode konečne nachádza rovnováhu a začína hrať ako sólistka v miestnej kapele, s ktorej členmi sa spriatelí. Teda okrem jedného, ktorý sa jej snaží spraviť zo života peklo. Alebo žeby to bolo inak?

Detaily o knihe

Názov: Hlavne sa nezamiluj

Objednávací kód NA658223

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Úžasná (Alena Precechtelová, 22.1.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
HLAVNE SA NEZAMILUJ je prvá knižka, ktorú napísala nová slovenská autorka Lea Marko. Veľmi krásna knižka, ktorá dokázala v knižke opísať rakúske Alpy tak, že ich vidíte pred sebou . Hlavná hrdinka Anna si išla do Álp liečiť svoje sklamané srdce. Ako a či si ho vôbec vylieči sa dozviete v tejto krásnej knižke. Dokáže láska prekonať všetky prekážky, ktoré sa postavia do cesty: Tak to Vám neprezradím. Prečítajte si túto knižku, ktorú Vám odporúčam . Lea Marko dúfam, že sa rozhodneš napísať ďalšie úžasné knižky a táto neostane jedináčik . Knižke dávam plný počet hviezdičiek

Výborná oddychovka (Lady Melanie, 25.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super som sa bavila. Dej je nenáročný, príjemný, možno trochu predvídateľný - no a čo? Skvelo sa to čítalo, smiala som sa, žiadna horkosť a dráma. Perfektné. Láska aj tak zvíťazí.

Nová slovenská autorka (Kristína Rydlová, 17.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Musím sa priznať, že pôvodne som si myslela, že túto knihu napísala nejaká zahraničná autorka. Až keď sa mi dostala do rúk, zistila som, že ide o slovenskú autorku, čo ma celkom prekvapilo, ale zároveň aj potešilo. Rada spoznávam naše nové autorky. Hlavne sa nezamiluj je taká nenáročná romantická oddychovka, ktorú som prečítala v priebehu pár hodín. Písmená sú pomerne veľké, sadol mi aj autorkin štýl, takže mi stránky rýchlo ubiehali pod rukami. Anne sa v posledných mesiacoch obrátil život hore nohami – manžel si našiel inú ženu, čakajú spolu dieťa, chce sa rozviesť a ešte aj prišla o zamestnanie v jeho firme. Od tohto zistenia sa len utápa v sebaľútosti. Jej najlepšia kamarátka sa už na to nedokáže pozerať, preto sa rozhodne Anne požičať svoju chatu v rakúskych Alpách, aby na chvíľu zmenila prostredie a prišla na iné myšlienky. Anna bola sympatická postava, priateľská, skromná, inteligentná, s veľkou vášňou pre hudbu. Najskôr síce bola dosť ustráchaná, ale potom dokázala, že si nenechá od nikoho skákať po hlave. Trochu som sa bála, aké budú jej deti (najmä po prvom telefonáte s dcérou), ale postupne sa ukázalo, že majú mamu veľmi radi a chcú, aby bola šťastná. Thomas, tak to už bol iný prípad. Od prvého stretnutia sa k Anne správal ako hulvát a robil jej zo života peklo (a ja som sa vždy potešila, keď mu to všetko pekne vrátila a jemu zamrzol úsmev na tvári). Viem, že pred pár rokmi sa dosť popálil a od vtedy má problém dôverovať ženám, ale niekedy to bol už naozaj extrém. Nepáčilo sa mi najmä jeho rýchle odcudzovanie cudzích ľudí, o ktorých nič nevedel (predovšetkým to, ako niekoho po pár sekundách hneď označil za šľapku/gigola, vtedy by som ho najradšej prefackala). Bol dosť uzavretý, v podstate sme o ňom vedeli len veci, ktoré o ňom prezradili iní. Stále sa neviem rozhodnúť, čo si mám o ňom myslieť, pretože mal aj svetlé momenty, no zároveň si to u mňa niekoľkokrát pokazil. Keby som bola Annou, nenechala by som mu to všetko tak ľahko prepiecť, nechala by som ho, nech sa viac snaží. Miestami mi jej bolo veľmi ľúto, mala srdce na dlani a netajila sa svojimi citmi, no Thomas ju viackrát ranil (aj keď nie vždy to urobil schválne) Obľúbila som si aj vedľajšie postavy. Thomasov syn Michael mi niekedy pripadal viac rozumnejší ako jeho otec, bol to naozaj inteligentný mladý muž. Franz a Inge boli úplne skvelý manželský pár, páčilo sa mi to ich neustále doberanie a to, ako sa starali o Annu (a tiež aj ich dohadzovačské schopnosti, teda najmä Inge). Tieto postavy a krásne prostredie rakúskych Álp, prírody, malého mestečka dodávali príbehu príjemnú atmosféru. Bolo tu pár detailov, ktoré mi úplne nesadli. V niektorých momentoch sa mi zdalo, že všetko sa deje príliš rýchlo (napríklad zamilovanosť Anny, záver knihy a podobne). Niektorým veciam by som jednoducho dopriala viac času. Z epilógu mám pocit, akoby nás autorka navnadila na možné (voľné) pokračovanie príbehu o inej dvojici, ktorú sme tu stretli. Neskôr uvidíme, či sa toto moje „podozrenie“ naplní.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x