bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hypotéza lásky

Vydavateľ: Lindeni (Albatros Media Slovakia, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Elektronická kniha
Počet strán:368
Poradie vydania:1.
Dostupné na stiahnutie  
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena:

EPUB MOBI PDF
Vaša cena: 11,90 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,99 €
Ušetríte: 5,09 € (zľava 30%)
Ďalšie podoby titulu:
Formát: KNIHA
cena od: 14,27 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hypotéza lásky

Olive Smithová, tretiačka na doktorandskom štúdiu, neverí na dlhotrvajúce romantické vzťahy. Ale jej najlepšia priateľka áno – a práve preto sa dostane do tejto šlamastiky. Dokázať, že naozaj randí, však nebude ľahké – vedci totiž potrebujú dôkaz. Preto spanikári a pobozká prvého muža, ktorého zbadá: Adama Carlsena, ich mladého a nadaného vyučujúceho… a všeobecne známeho kreténa. Olive nedokáže uveriť, keď súhlasí, že bude hrať jej falošného priateľa. Ich experimentu však hrozí poriadny výbuch…

Detaily o knihe

Názov: Hypotéza lásky

Originálny názov: The Love Hypothesis

Objednávací kód NADBK104579

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Perfektná oddychovka, ktorú neodložíte! (Zuzana Čahojová, 23.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
K Hypotéze lásky asi ťažko napíšem niečo nové, čo ste už niekde nečítali alebo nepočuli. Všetky recenzie, ktoré som ku knihe videla, ju v pozitívnom duchu ospevovali. A všetky mali pravdu. Hlavné postavy, Olive a Adama, som si hneď od začiatku obľúbila. A to sa mi často nestáva, lebo väčšinou mi buď jedna alebo druhá postava svojim správaním lezú na nervy. Veľmi ma potešilo, že tu to tak nebolo. Olive ma nízke sebavedomie, neverí tomu, že by v niečom bola naozaj dobrá. A Adam je naopak príliš sebavedomý, chladný a povýšený. Zhodou náhod a okolností sa jeden večer skončí spoločným bozkom a následnou dohodou o falošnom randení. Táto tajná dohoda prináša, aspoň sprvu, výhodu pre oboch. Ale môže naozaj dlhodobé predstieranie citov niekomu pomôcť alebo skôr ublížiť? Samotný dej je celkom predvídateľný. Po prvej kapitole pravdepodobne uhádnete ako ich vzťah nakoniec skončí. Ale autorka vás tak vtiahne do deja, že to vlastne vôbec nevadí. Pretože ich vzájomné doberanie je vtipné, často sa dostanú do úsmevných a trápnych situácii a každý aj najmenší vývoj vzťahu prežívate spolu s nimi. A môžete mi veriť, keď raz začnete čítať, knihu nepustíte z rúk. Naozaj perfektné oddychové čítanie!

DOKONALÉ! (Laura Löbbová, 11.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Poznáte také to, že vám polovica postáv v knihe vadí, lebo sú nesympatické a správajú sa nelogicky? Aj ja, ale tu sa s tým nestretnete! Olive, doktorandku, som si zamilovala hneď - vie si vychutnať svoje obľúbené jedlo, stávajú sa jej trapasy, je veľmi múdra a pracovitá, občas roztržitá a záleží jej na priateľoch. Navyše, jej myšlienkové pochody si jednoducho musíte zamilovať. No a potom je tu Adam, krásny, ale prísny a veľmi priamy profesor, ktorého celý život sa točí okolo vedy a výskumu. Adam je len o kúsok starší od Olive, skôr by som povedala, že sú to v akademickom svete takmer kolegovia a nie profesor a študentka. Okrem toho Adam Olive nič neučí. No a čo viac, vedľajšie postavy sú taktiež skvelé, niektoré (ehm Holden a Malcolm) som si obľúbila tak, že by som si o nich dokázala prečítať extra knihu. Ide o romantickú knihu, takže všetkým nám je jasné ako príbeh skončí, avšak napriek tomu som knihu prečítala v napätí na dve posedenia, či všetko dopadne tak ako si želám. Prisahám, že tu chémiu medzi Adamom a Olive je cítiť pomaly z každej stránky. A to ich vzájomné podpichovanie je tak vtipné a milé! Nesmierne ma ich vzťah bavil. Príbehu do dokonalosti pridalo akademické prostredie, ktoré sa tak často v knihách nevidí. Veľmi sa teším, že autorka načrtla pôsobenie žien vo vede. A tiež, že všetkým ukázala, že múdri ľudia môžu byť veľmi príťažliví (ehm Adam). Inak pri písaní tejto recenzie som zistila, že si chcem knihu asi okamžite znovu prečítať, taká bola dobrá. Neváhajte a choďte do toho, za túto romantiku sa absolútne nebojím zaručiť.

Nerdi sú v kurze! (Martina Fraňová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to tu. Dočkali sme sa. Konečne je inteligencia sexy. Nerdi sú v kurze a dokazuje to aj táto fantastická kniha - Hypotéza lásky. Kniha je zasadená do akademického prostredia - hlavná postava Olive si robí doktorandský titul a Adam…ten je, prosím pekne, vyučujúci. Ak si predstavujete svojho storočného profesora, tak sa mýlite. Možno má s ním spoločné len to, že študentov nenecháva prejsť, je prísny a nie príliš obľúbený. Hlavnou vecou, ktorou sa Adam odlišuje, je to, že je mladý (prekvapujúco, skoro nikto by nechcel romantiku o mladej študentke a jej o 60 rokov staršom profesorovi), tak príťažlivo záhadný a výzor by sme mohli prirovnať k Adamovi Driverovi (ak nepoznáš, rovno gúgli!). Chemické reakcie sa nediali len medzi zlúčeninami v labákoch, ale aj medzi našimi postavami! Olive je tá, čo sa hneď strápni, je priateľská a otvorená a Adam je ten, čo sa mračí, neusmieva sa a jeho životom je len a len veda. Myslím, že sa k sebe extrémne hodia. Kniha ma vážne bavila, to ich naťahovanie a podpichovanie som si užívala a ani raz som neprevrátila očami! Ak by som mala ukázať na inteligentne napísanú romantiku, tak by som ukázala na túto. Navyše, počas čítania nedostanete cukrovku, ale ak sa bojíte štatistiky, tak jej neujdete.

Recenzia (Viktória Bernátová, 5.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Hypotéza lásky zasiahla celý Bookstagram a aj Tiktok a preto som sa chcela aj ja presvedčiť či je taká dobrá, ako všetci hovoria. Po jej prečítaní si myslím, že si zaslúži vašu pozornosť, pretože je úžasná. Kniha je o Olive, doktorandke tretieho ročníka. V snahe presvedčiť Anh, svoju najlepšiu kamarátku, že už nechce svojho ex, impulzívne pobozká doktora Adama Carlsena, notoricky brutálneho profesora katedry. Po bozku sa Adam a Olive dohodnú, že budú predstierať vzťah, aby mohla Anh dokázať, že spolu šťastne chodia. Olive bola slniečko aj keď si v živote prešla neľahkou situáciou, vždy dokázala byť pozitívne naladená. Je ťažké neobľúbiť si ju. Adam bol v niektorých chvíľach nepríjemný, ale za to veľmi inteligentný a žiadaný. Olive a Adam boli spolu celkom vtipná dvojka. Falošné randenie v knihách milujem! V príbehu pôsobili aj iné postavy, napríklad Anh a Malcolm kamaráti Olive. Vždy som mala úsmev na tvári, keď sa objavili v príbehu. Ukázali, že sila priateľstva je nekonečná a že Olive dokážu podržať. Zábavný prológ vás hneď vtiahne do deja, ktorý je svieži a rada som sa dozvedela viac o akademickom prostredí, prišlo mi veľmi zaujímavé. Obľúbila som si autorkin štýl písania, pretože píše vtipne a hlavne zaujímavo. Príbeh mal aj prekvapivé zvraty, ale nemôžete čakať nič prevratné. Je to milá romantická kniha, ktorá vás prinúti prihluplo sa usmievať a ukradne si vaše srdce.

Jedna z najlepších romantických kníh (Zuzana Hermanová, 5.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jeden z najlepších romantických príbehov aké som čítala ! Zábavná? Áno! (asi 90% času som mala prirodzený úsmev na tvári a veľakrát som sa z chuti zasmiala) Sexy? Rozhodne! (opisy romantických scén boli, že uuuf, napätie medzi hlavnou hrdinkou Olive a Adamom, ich doťahovanie) Inteligentné? Určite ! (dej sa odohráva v akademickom prostredí, dozvieme sa, čo všetko sa v ňom deje). Olive Smith prijali na doktorandské štúdium na Standfordskej univerzite, katedra biológie. Niektoré jej počiny nie sú práve najlogickejšie, priviedlo ju to ale k doktorovi Adamovi Carlsenovi, vychýrenému kreténovi. Uzavreli dohodu, že budú predstierať medzi sebou vzťah. Každý z vlastných dôvodov. A ako to dopadlo ? Kniha má predvídateľný záver, avšak poviem vám, kým k nemu prídete dostanete dokonalý zážitok. Rýchlo som sa začítala a nemohla som prestať. Varovanie: kniha je prudko návyková. Veľmi ma bavilo sledovať proces zvykania si na seba, spoznávanie jeden druhého, keď začnete vidieť v druhom človeku niečo viac. Autorka sa dotýka aj dôležitých tém, o ktorých je potrebné hovoriť, a to sexuálne obťažovanie. Keď má niekto väčšiu moc ako my, vplyvnejších známych a myslí si, že môže všetko. Dôležité je neostať ticho. Kniha je plná energie, ktorou som bola naplnená do konca dňa po jej prečítaní. Dokonalé oddychové čítanie, v ktorom romantika nepredstavuje klišé. Ak hľadáte niečo príjemné, chcete si oddýchnuť a prečítať si vtipný a zaujímavý príbeh choďte do toho.

Hypotéza lásky (Mária B., 1.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už dávnejšie sa mi nestalo aby som ostala dlhšie hore aby som si mohla čítať alebo aby som čítala neskoro v noci, čo sa mi pri tejto knihe stalo. Príjemná oddychovka, zaujímavé vysokoškolské prostredie a vtipne napísaný príbeh je presne to čo človek od tejto knihu očakáva a dočká sa.
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x