bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Unášané srdce

Vydavateľ: i527.net (Zajíček Rudolf, Ing. - ZAEX)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:448
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:52

Lepšia cena: 15,75 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 16,11 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 1,79 € (zľava 10%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,59 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Unášané srdce

Je rok 1755 a nad koloniálnym Yorkom vo Virgínii visí hrozba vojny s Francúzskom. Výrobkyňa čokolády Esmée Shawová zvádza boj – so svojím srdcom. Oslávila dvadsiate ôsme narodeniny a zmierila sa s tým, že po neúspešnom vzťahu, ktorý prežila pred desiatimi rokmi a z ktorého sa nikdy nespamätala, prežije zvyšok života sama. Túži však nájsť niečo, čo by ju napĺňalo a dalo jej životu zmysel.

Kapitán Henri Lennox sa po dlhej neprítomnosti vrátil do prístavu a je rozhodnutý dostavať maják v nebezpečnej zátoke Chesapeake – sen, o ktorý sa kedysi delil s Esmée. Keď ho však koloniálna vláda požiada, aby viedol tajnú námornú výpravu proti Francúzom, jeho budúcnosť je zrazu neistá.

Udrží ich vojna a ľútosť od seba, alebo ich spoločná vízia a oddanosť kolónii zahoja dávne rany, ktoré si navzájom spôsobili?

Laura Frantz, autorka bestsellerov a držiteľka literárnych cien, vás v tomto romantickom príbehu o láske a vykúpení prenesie do obdobia plného nebezpečenstiev, číhajúcich na mori aj v srdci.

„Laura Frantz je skvelá rozprávačka príbehov, ktorej romány sú pretkané nádejou a hviezdnym jasom. Unášané srdce obsahuje veľa jedného aj druhého.“ Kimberly Duffyová, autorka románov A Tapestry of Light a Every Word Unsaid.

„Svieži príbeh o stratenej a znovu nájdenej láske na križovatke ambícií a túžby.“ Rachel McMillanová, autorka kníh Th e London Restoration a The Mozart Code.

Detaily o knihe

Názov: Unášané srdce

Objednávací kód NA656737

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Laura Frantz nesklame (Ivana Kováčová, 31.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Do nového príbehu od obľúbenej Laury Frantz som sa začítala okamžite. Opäť priniesla nový, originálny príbeh v starom známom prostredí Virgínie v časoch, kedy boli koloniálne problémy, vojnové hrozby, epidémie a začínajúce otroctvo. Upútala ma myšlienka milujúceho sa páru Esmée a Henriho, ktorý ale rozdelí vášeň pre námorníctvo a honba za slávou. Esmée, ktorá mala otca admirála a za celé svoje dospievanie ho vídala veľmi sporadicky nie je ochotná vziať si človeka podobných záujmov. Preto žiadosť o ruku odmietne, aj keď Henriho nikdy neprestala milovať. Ubehlo 10 rokov a Esmée opäť stretáva Henriho. Ten si uvedomuje, že život na mori mu už viac neprináša potešenie a Esmée, aj keď si myslela, že zostane už navždy starou dievkou starajúcou sa o rodinnú čokoládovňu, má stále nádej, že vzťah s Henrim by možno mohli obnoviť. Autorka opäť zručne vykreslila postavy a ich vzájomné vzťahy. Postavy vďakabohu obdarila rozvážnosťou a inteligenciou a našťastie nenecháva priestor na zbytočné nezhody a nedorozumenia medzi hlavnými postavami. To mám na Laure Frantz veľmi rada. Že hlavným hrdinom dopraje rozvahu a nestavia medzi nich zbytočné prekážky. Samozrejme, pripravuje pre nich problémy, ktoré ale oni dvaja nemôžu ovplyvniť ani zvrátiť. Musia ich len prijať a nájsť z nich východisko. V tejto knihe ma opäť veľmi zaujalo prostredie a opustený ostrov s majákom, o ktorý bolo potrebné sa starať. Tiež sa mi páčilo ako doň autorka zakomponovala epidémiu kiahní, ktoré v závere dej veľmi zamotali a priniesli nečakané zvraty. Postupné dospievanie a zretie postáv je veľmi uveriteľné a aj keď bol dej často smutný a melancholický, príbeh s nimi som si užívala. Zaujímavý úvod a spoznávanie nových hrdinov ma hneď od začiatku upútalo. Nasledovalo postupné spomaľovanie deja a časť, kedy sa autorka sústredila skôr na prostredie, atmosféru a vývoj postáv. V druhej polovici musela Esmée čeliť viacerým nepríjemnostiam a dej dokázal prekvapiť a nabral tempo. Záver bol oproti prvej polovici uponáhľaný, to mi ale vôbec neprekážalo, pretože aspoň priniesol príjemné prebudenie z pomalšieho úvodu.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je 0 deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x