bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Voda v jazere nikdy nie je sladká

Vydavateľ: Inaque (Inaque)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:272
Poradie vydania:1.
Posledné kusy na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 24.04.2024 03:01

Lepšia cena: 15,95 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 16,33 € (vrátane DPH)
Bežná cena:18,99 €
Ušetríte: 2,66 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 14,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Voda v jazere nikdy nie je sladká

Premio Campiello 2021
Finalista Premio Strega 2021

Páchne morskými riasami a pieskom. Je to staroveký kráter, teraz plný vody: na brehu jazera Bracciano sa na úteku pred ľahostajnosťou Ríma ocitne rodina Antonie, odvážnej matky s invalidným manželom a štyrmi deťmi.
Antonia je čestná a učí svoju dcéru, aby od druhých nič neočakávala. A Gaia sa učí: nesťažovať sa, ponárať sa do jazera, aj keď ju prúdy ťahajú na dno, čítať knihy a nepozerať televíziu, schovávať mobil do krabice od topánok a svoje nešťastie tam, kde ho nikto nevidí.

„Román s neobyčajnou eleganciou a zrelosťou vás nemôže nezaujať a nevtiahnuť.“ - Nadia Terranova

Giulia Caminito sa narodila v Ríme v roku 1988 a vyštudovala politickú filozofiu. Debutovala románom La Grande A (Veľké A), po ktorom v roku 2019 nasledoval Un giorno verra (Príde deň), za ktorý získala Premio Fiesole Under 40. Jej tretí román s názvom Voda v jazere nikdy nie je sladká sa dostal medzi finalistov Premio Strega 2021 a napokon získal Premio Campiello.

Detaily o knihe

Názov: Voda v jazere nikdy nie je sladká

Objednávací kód NA656484

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Čítajte ! Skvelá kniha! (Zuzana Hermanová, 31.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Názov knihy? Zaujímavý ! Obálka? Perfektná ! Obsah? Nemám slov ! Prvou ženou, ktorá sa nám v príbehu objavuje je Antonia Colombová, matka, ktorá už päť rokov čaká na pridelenie sociálneho bytu, pričom všetky podmienky sú už splnené. Neprimerané podmienky, dvadsať metrov štvorcových pre rodinu so štyrmi deťmi. Žijú na samom dne. Manžel je invalid, a tak všetko ostáva na Antonii. Darmo, prostredie v ktorom blízko pri vašom dome vidíte človeka v bezvedomí so zapichnutou ihlou v žile nie je práve najlepšou voľbou pre deti. Avšak, čo sa mi na Antonii nesmierne páčilo, bola jej odhodlanosť. Možno nedávala deťom všetko čo potrebovali, ale čo najlepšie robila to čo mohla vzhľadom k podmienkam, v ktorých žili. I keď sa im podarí konečne presťahovať, stále sú nízko na spoločenskom rebríčku, nemajú veľa peňazí ani známosti. Náročná životná situácia v rodine, samozrejme, vplýva aj na deti. Bližšie sa dostávame k bohatému vnútornému prežívaniu jej dcéry Gaii, ktorá odhodlanosť zdedila po svojej matke. Snaží sa vyťažiť so všetkého čo sa dá, má predsa právo na šťastie a urobí všetko pre to. Jednoducho, Gaia chce zapadnúť. Chce ísť svojou vlastnou cestou, žiť, i keď neraz je to náročné. Zaroveň, vzťah medzi ňou a matkou je častokrát veľmi vypätý. •Prečo musí vždy odporovať ? Týči sa ako priehrada. Prečo mi nie je nablízku ? Ako všetky matky alebo aspoň ako matka, ktorú by som chcela, nedáva pusy, nepohladí, neučeše vlasy, neubezpečí, nepodporí, len súdi a vyžaduje, len ponižuje a obviňuje a zdôrazňuje koniec snov a nádejí. Román vás hneď vtiahne do deja. Postupne graduje a vy sa neviete odtrhnúť od všetkého nešťastia, pocitov a prežívania postáv. Opäť trefná, detailná sonda do ľudského myslenia, emočného sveta a komplikovaných medziľudských vzťahov. Je náročné nájsť si vo svete svoje miesto. Obzvlášť, keď na to nemáte vhodné prostriedky a okolnosti vám tiež neprajú.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x