bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pobozkali sme Sharu Wheelerovú

Vydavateľ: YOLi (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Lepšia cena: 13,36 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 13,67 € (vrátane DPH)
Bežná cena:15,90 €
Ušetríte: 2,23 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pobozkali sme Sharu Wheelerovú

JANA KVANTÍKOVÁ číta z knihy POBOZKALI SME SHARU WHEELEROVÚ:

Ak ju chce, musí ju najskôr nájsť

Chloe Greenová sa posledné štyri roky vyhýbala klebetným spolužiakom a puritánskemu vedeniu na Kresťanskej akadémii Willowgrove. Má len jediný cieľ – zvíťaziť v zápase o titul premiantky. Nebude to mať jednoduché, pretože jej rivalkou je dokonalá Shara Wheelerová, kráľovná plesu a zároveň riaditeľova dcéra. Mesiac pred maturitou však Shara pobozká Chloe a zmizne.

Pri pátraní po odpovediach Chloe zistí, že nie je jediná, koho Shara pobozkala. Je tu aj Smith, futbalový rozohrávač a Sharin miláčik, a tiež Rory, „bad guy“ od susedov, ktorý je do Shary tajne zamilovaný. Trojica nemá nič spoločné až na bozk od nezvestného dievčaťa a záhadných lístočkov, ktoré po sebe zanechalo. Aby ju našli, musia spoločne rozpliesť všetky stopy. Ak sa Chloe podarí dotiahnuť Sharu späť pred maturitou a poraziť ju vo férovom súboji, bude to stáť za to.

Z anglického originálu I Kissed Shara Wheeler (Wednesday Books, an imprint of St. Martin’s Publishing Group, New York 2022) preložila Linda Magáthová.

Detaily o knihe

Názov: Pobozkali sme Sharu Wheelerovú

Originálny názov: I Kissed Shara Wheeler

Objednávací kód NA205862

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Fajn čítenie (Ivana Kováčová, 15.11.2023) Odpovedať

priemerná kniha
Pobozkali sme Sharu Wheelerovú je prvá kniha od Casey McQuiston, ktorá u nás vyšla. Na rozdiel od predchádzajúcich dvoch kníh, ktoré boli skôr pre starších čitateľov, ide o YA. Prvotina Red, White and Royal Blue ma nadchla a okamžite sa zaradila k mojím obľúbeným knihám. Jej ďalšia kniha (One Last Stop) bola fajn, ale motív zaseknutia v čase mi úplne nesadol a patrila skôr k priemeru, a tak som bola zvedavá, čo poviem na túto novinku. Hneď od začiatku knihy som mala pocit, že čítam knihu od Johna Greena. Príbeh veľmi pripomínal Papierové mestá, s tým rozdielom, že postavy a celkovo zápletka mi prišli viac prepracované. Casey už tradične významne pracuje s LGBTQ témami a problémami a určite treba zdôrazniť, že reprezentácia vo všetkých troch knihách je veľmi citlivo napísaná, myslím si, že najmä vďaka tomu, že Casey sa k tejto komunite sama hlási. Kniha je veľmi čitateľná, ani neviete ako a budete na konci. Sharino tajomstvo - prečo zmizla a prečo spojila troch cudzích, náhodných ľudí, aby po nej pátrali, vás núti pretáčať strany jednu za druhou. Musím však priznať, že už som trochu mimo vekovú kategóriu, pre ktorú je kniha primárne určená a určite by som si ju užila viac, keby som o niečo mladšia. Celkovo hodnotím knihu príjemne, trošku ma ku koncu zamrzelo, že sa z toho stala klasická romantika. Radšej by som bola, keby to bolo skôr o hľadaní samých seba, o vyrastaní queer komunity v mimoriadne konzervatívnom prostredí Alabamy a kresťanskej strednej školy, o priateľstvách. O tom to síce bolo, ale za mňa to nemuselo skončiť tak idylicky/romanticky.

♥ užila som si to (Katarína, 3.10.2023) Odpovedať

vrelo odporúčam
YA čítam skutočne len výnimočne, no Share Wheelerovej som chcela dať šancu už len pre jej nadšené reakcie. Som veľmi rada, že som to urobila, pretože som sa zamilovala snáď už od prvej stránky. Okamžite mi sadol autorkin skvelý humor, jej trefné hlášky som si vyslovene užívala a to ani nespomínam vtipné dialógy medzi postavami a ich charakterové vlastnosti, ktoré ich robia prosto tými najžiarivejšími osobami v miestnosti. Pre mňa bol toto jeden veľký, skoro 400-stranový zážitok zložený z desiatok menších zábavných príhod, školských lások a pátrania po mladom dievčati. Snáď ani netreba písať, ako veľmi na to celé bavilo. Casey McQuiston vytvorila nielen originálny koncept, ešte sa jej ho aj podarilo šikovne predať a urobiť z príbehu, ktorý sa na prvý dojem javí ako jednoduchý, úplný trhák. Vynikajúca oddychovka, ktorú budem odporúčať, kade budem chodiť.

Kvalitné čítanie (Dominik, 25.9.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Román Pobozkali sme Sharu Wheelerovú môže na prvý pohľad vzbudzovať dojem klasickej tínedžerskej drámy, ktorá poukazuje na problémy mladých a zaručene sa skončí happy-endom. Musím však povedať, že to nie je celkom tak. S odstupom času mi všetky dieliky skladačky do seba zapadli a začal som knižku vnímať úplne inak. Oceňujem, že si autorka líniu postáv do bodky premyslela, za čo odo mňa získava body navyše. Veľmi pozitívne tiež hodnotím poukázanie na problémy, s ktorými sa stretávajú LGBTI+ ľudia v rozličných prostrediach. Ich akceptovanie a plnohodnotné postavenie v spoločnosti nie je ani z ďaleka samozrejmosťou vo všetkých štátoch sveta. Verím, že podobné knihy tomu môžu aspoň z malej časti pomôcť.

Pobozkali sme Sharu Wheelerovú (Kristína Rydlová, 26.8.2023) Odpovedať

príjemné čítanie
Nepatrím zrovna k veľkým fanúšikom tejto autorky (jej prvý príbeh bol pre mňa celkom sklamaním, druhý sa mi už páčil viac), ale keďže som čítala už jej predchádzajúce knihy, bola som zvedavá aj na túto. Musím sa priznať, že Pobozkali sme Sharu Wheelerovú sa mi hodnotí trochu ťažšie, pretože pri čítaní som sa cítila ako na horskej dráhe. Z prvých kapitol som mala celkom zmiešané pocity a chvíľu mi trvalo, kým som sa dokázala začítať. Potom sa dej viac rozbehol, objavila sa záhada, ktorú bolo treba rozlúštiť a príbeh ma konečne začal baviť. Neskôr zasa prišla určitá časť príbehu, kedy som absolútne nevedela povedať, či sa mi príbeh páči, alebo nie. Záver som si opäť užila a zvýšil moje celkové hodnotenie. Keď sa na celý príbeh pozriem po dočítaní, niektoré veci mi dávajú väčší zmysel ako predtým a môžem povedať, že príbeh bol celkom fajn. Chloe bola taká menšia rebelka, ktorá si od ostatných nenechala skákať po hlave. Aj keď občas provokovala svojím zjavom či podrezaným jazykom, patrila k najlepším žiakom na celej škole. Páčili sa mi jej mamy, bolo to pohoďáčky, ktorú svoju dcéru do ničoho nenútili a otvorene s ňou diskutovali o rôznych témach. Musím však tiež povedať, že miestami ma svojím správaním celkom štvala. Chovala sa ako posadnutá (čo sa týkalo záležitosti so Sharou) a popritom zabúdala na svojich blízkych, ktorí tu doposiaľ pre ňu stále bolí. Shara bola pre mňa veľkú časť príbehu záhadou. Navonok pôsobila ako dokonalé dievča, ktoré všetci obdivujú, no jej činy hovorili niečo iné. Každá minca má však dve strany a čím viac sme sa o jej pohnútkach dozvedali, tým viac som jej dokázala rozumieť a na konci mi už bola celkom sympatická. Prostredie katolíckej školy mi (rovnako ako jej študentom) dalo miestami pekne zabrať, niektorí jej členovia by potrebovali preplesknúť, aby otvorili oči, zbavili sa určitých stereotypných názorov a konečne sa dokázali na niektoré veci pozrieť aj z iného uhla pohľadu. Každý človek má byť právo sám sebou (pokiaľ svojím správaním nikomu neubližuje). Opäť sa tu potvrdilo, že prvý dojem môže byť klamlivý a páčilo sa mi, ako ma niektoré postavy dokázali milo prekvapiť. Taktiež sa mi páčilo, ako sa tu postupne začali formovať rôzne priateľstvá i vzájomný rešpekt medzi ľuďmi, ktorí doposiaľ patrili do iných "svetov". Mnohé z týchto postáv som si obľúbila.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Ale tridsať minút pred tým, ako vyhlásili kráľovnú plesu, uvidela ju: Sharu s ružovými perami a vodopádom mandľovo-ružového tylu, ako si okolo občerstvenia kliesni cestu k dverám. Chloe ju sledovala celý večer, čakala na príležitosť, keď ju zastihne osamote.
Lenže kým sa dostala k dverám, Shara bola fuč, a keď prezidentka študentskej rady Brooklyn Bennettová vystúpila na pódium, aby Sharu korunovala za kráľovnú plesu, ešte stále bola preč. Nikto ju nevidel odchádzať a odvtedy jej nebolo. Jej biely džíp zmizol z príjazdovej cesty Wheelerovcov.
A tak je Chloe tu, ráno po plese, s mejkapom rozmazaným okolo očí a vlasmi stuhnutými od laku na vlasy, pripravená vniknúť do Sharinho domu.
Rezervný kľúč nájde vnútri nápadne hladkého kameňa s citátom z Knihy Jozue 24,15: Ja i môj dom budeme slúžiť Hospodinovi.
Celú cestu do vidieckeho klubu si predstavovala, ako sa bude Shara tváriť, keď ju uvidí vo dverách. Veľké, šokované zelené oči, teatrálne zalapanie po dychu, uvedomenie si, že jej finta na získanie pozornosti nevyjde tak, ako plánovala, pretože Chloe je geniálna a sexi a nedá sa len tak obalamutiť. Samotné uspokojenie z tohto výjavu malo Chloe dodať silu počas záverečných skúšok a pravdepodobne aj počas prvých dvoch rokov na vysokej.
Ale keď strčila hlavu do otvorených dverí a nahliadla do obrovskej kuchyne Wheelerovcov, Shara tam nebola.
Urobí teda, čo by urobil hocikto iný na jej mieste. Zatvorí za sebou dvere a presnorí prvé poschodie.
Shary nikde.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x